ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ: Mε το πιο εξελιγμένο “δύο σε ένα” LASER

Η αποτρίχωση με LASER αποτελεί αναμφίβολα τη δημοφιλέστερη κοσμητική υπηρεσία παγκοσμίως.

Γιατί να επιλέξετε αποτρίχωση με LASER;

Βελούδινο δέρμα: Το LASER αποτελεί κατάλληλη μέθοδο αποτρίχωσης για κάθε τύπο και χρώμα δέρματος (ακόμη και σκουρόχρωμο), καθώς και για κάθε τύπο και χρώμα τριχοφυΐας. Χαρίζει βελούδινο δέρμα, χωρίς να προκαλεί θυλακίτιδα ή άλλες παρενέργειες.

Οριστικό αποτέλεσμα: Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές μεθόδους αποτρίχωσης, το LASER εξασφαλίζει μόνιμη μείωση της τριχοφυΐας σε ποσοστό που ξεπερνά το 90%.

Στοχευμένη δράση: Η δέσμη του LASER δρα στοχευμένα στη ρίζα του τριχοθυλακίου, εκεί ακριβώς όπου φύεται η τρίχα, και δεν επηρεάζει κανέναν άλλο ιστό του δέρματος.

Ασφαλής εφαρμογή: Η LASER αποτρίχωση αποτελεί μία απολύτως ασφαλή διαδικασία που έχει λάβει μάλιστα από το 1997 την έγκριση του αυστηρού Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Συσκευών FDA. Μπορεί να εφαρμοστεί με ασφάλεια όλες τις εποχές του χρόνου, ακόμη και το καλοκαίρι, με την προϋπόθεση ότι το δέρμα δεν είναι μαυρισμένο από τον ήλιο ή πρόσφατα έντονα εκτεθειμένο στον ήλιο.

Οικονομική μέθοδος: Το γεγονός ότι προσφέρει μόνιμο αποτέλεσμα την καθιστά την πιο οικονομική μέθοδο αποτρίχωσης. Με τις παραδοσιακές μεθόδους απαιτείται τακτική επανάληψη της διαδικασίας εφ’ όρου ζωής, καθώς και επιπλέον κόστος αντιμετώπισης πιθανών παρενεργειών, όπως αμυχές, ερεθισμοί, θυλακίτιδα, κ.α.

Ραντεβού αξιολόγησης χωρίς χρέωση στα IQ SKIN CLINICS

Αποτρίχωση Προσώπου και Σώματος με το πλέον εξελιγμένο LASER

Στα Δερματολογικά Κέντρα IQ Skin Clinics, διαθέτουμε το πιο εξελιγμένο «δύο σε ένα» LASER αποτρίχωσης. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό μηχάνημα που συνδυάζει τις ενέργειες των δύο πιο αποτελεσματικών LASER αποτρίχωσης, Alexandrite και Nd:YAG. Χάρη στη δυνατότητα της συνδυαστικής δράσης, επιτυγχάνουμε την εξάλειψη της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας σε κάθε τύπο και χρώμα δέρματος και τριχοφυΐας, ξεπερνώντας τους παλαιότερους περιορισμούς. Πλέον, μπορούμε να αντιμετωπίζουμε την ανεπιθύμητη ή υπερβολική τριχοφυΐα ακόμα και στα σκουρόχρωμα δέρματα. Επιπλέον, δίνουμε λύση τόσο στην επίμονη, όσο και στην πολύ αδύναμη τριχοφυΐα.

Η ρύθμιση των παραμέτρων του LASER – με τη δυνατότητα μεμονωμένης, διαδοχικής ή ταυτόχρονης εκπομπής των LASER Αλεξανδρίτη και Nd:YAG – επιτρέπει:

  • Μεγαλύτερο εύρος εφαρμογών
  • Λιγότερες συνεδρίες για την ολοκλήρωση της θεραπείας
  • Ανώδυνη εφαρμογή, χωρίς τραυματισμούς και σημάδια
  • Μόνιμα αποτελέσματα με ασφάλεια
  • Ορατά αποτελέσματα από την 1η συνεδρία

Αποτρίχωση με LASER – Συχνές Ερωτήσεις

Γιατί η αποτρίχωση με LASER υπερέχει των παραδοσιακών μεθόδων αποτρίχωσης;

Το LASER προσφέρει την καλύτερη και αποτελεσματικότερη λύση στο πρόβλημα της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας με τρόπο γρήγορο, ανώδυνο, σίγουρο και ασφαλή. Η ακίνδυνη δέσμη φωτός του LASER δρα επιλεκτικά στη ρίζα της τρίχας, αφήνοντας άθικτη την επιδερμίδα. Δεν βλάπτει το δέρμα, δεν προκαλεί παρενέργειες και μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματος, διότι είναι η μόνη κατάλληλη μέθοδος ακόμα και για τις μεγάλες περιοχές, όπως τα πόδια και την πλάτη. Είναι η πλέον ενδεδειγμένη μέθοδος αποτρίχωσης για όλους τους τύπους δέρματος, ακόμα και για τις σκουρόχρωμες-μεσογειακές επιδερμίδες. Παρέχει μόνιμα αποτελέσματα και όχι προσωρινά (όπως το ξυράφι, το κερί και οι κρέμες) και επειδή απαιτεί ελάχιστες και σύντομης διάρκειας επισκέψεις, δεν είναι χρονοβόρα και συμφέρει οικονομικά σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη μέθοδο αποτρίχωσης που πρέπει να επαναλαμβάνεται εφ’ όρου ζωής.

Πώς δρα το LASER;

Τα Δερματολογικά LASER Αποτρίχωσης 4ης γενιάς δρουν επιλεκτικά στον στόχο, χωρίς να τραυματίζεται η γύρω φυσιολογική επιδερμίδα. Η ενέργεια του LASER απορροφάται από τη μελανίνη, τη χρωστική ουσία της τρίχας.  Αμέσως, η δέσμη φωτός του LASER μετατρέπεται σε θερμότητα, η οποία προκαλεί αύξηση της θερμοκρασίας και καταστροφή των κυττάρων που παράγουν την τριχοφυΐα. Η διαδικασία αυτή σταδιακά οδηγεί στη μείωση της τριχοφυΐας σε αδύναμη και χνοώδη και συνεχίζεται μέχρις ότου επιτευχθεί η ολοκληρωτική εξάλειψή της.

Σε ποιες περιοχές εφαρμόζεται;

Η αποτρίχωση σώματος και προσώπου με LASER συνιστά την πλέον αποτελεσματική και ασφαλή μέθοδο απαλλαγής από την ανεπιθύμητη ή και υπερβολική τριχοφυΐα για γυναίκες και άνδρες, καθώς μπορεί να εφαρμοστεί με ασφάλεια σε όλες τις ανατομικές περιοχές, ακόμα και σε περιοχές με μεγάλη επιφάνεια, όπως η ανδρική πλάτη ή και δυσπρόσιτες όπως τα αυτιά.  Αξίζει να σημειωθεί ότι η αποτρίχωση με LASER αποτελεί την ασφαλέστερη μέθοδο απαλλαγής από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα στην περιοχή των γεννητικών οργάνων καθώς επιτρέπει την πρόληψη και την έγκαιρη ανίχνευση ιογενών μολύνσεων και Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενων  Νοσημάτων στην περιοχή, σε αντίθεση με τις συμβατικές μεθόδους αποτρίχωσης, που μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμούς και αμυχές, οι οποίες πολύ συχνά αποτελούν πύλες εισόδου για τις παραπάνω μολύνσεις.

Οι πιο δημοφιλείς Περιοχές Αποτρίχωσης στις Γυναίκες

 

 Οι πιο δημοφιλείς Περιοχές Αποτρίχωσης στους Άνδρες
Πρόσωπο (μεσόφρυο, άνω χείλος ή μουστάκι, φαβορίτες, παρειές, πηγούνι)

 

 Πλάτη

 

Μασχάλες

 

Ώμοι

 

Χέρια

 

Στήθος

 

Γραμμή κοιλιάς

 

Χέρια

 

Μπικίνι

 

Πόδια

 

Πόδια Αυτιά, ζυγωματικά, λαιμός

Ραντεβού αξιολόγησης χωρίς χρέωση στα IQ SKIN CLINICS

 

Πονάει η αποτρίχωση με LASER;

Η LASER αποτρίχωση είναι ανώδυνη. Πρόκειται για μία μη-επεμβατική ιατρική πράξη, η οποία εφαρμόζεται στην επιφάνεια του δέρματος και επομένως δεν επιφέρει αίσθημα πόνου ή τραυματισμό. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, μπορεί να παρατηρηθεί μονάχα μία μικρή ενόχληση, η οποία όμως είναι στιγμιαία και δεν έχει περαιτέρω διάρκεια. Στις πιο ευαίσθητες περιοχές, προηγείται τοπική εφαρμογή αναισθητικής κρέμας έτσι ώστε να είναι απολύτως ανεκτή η εφαρμογή του LASER. Επιπλέον, το LASER διαθέτει εξελιγμένο σύστημα ψύξης, το όποιο ψύχει σταθερά την περιοχή προκαλώντας ένα ήπιο μούδιασμα που δεν επιτρέπει να γίνεται αντιληπτή η εφαρμογή.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται για την οριστική εξάλειψη της τριχοφυΐας;

Ο αριθμός των συνεδριών που απαιτούνται για την πλήρη εξάλειψη της τριχοφυΐας, εξαρτάται από την περιοχή του προσώπου ή του σώματος και την ποιότητα της τρίχας. Επιπλέον, ο απαιτούμενος αριθμός συνεδριών επηρεάζεται και από άλλους παράγοντες όπως η λήψη φαρμάκων, η παχυσαρκία, οι ορμόνες, η κληρονομική προδιάθεση, το στρες και ο μεταβολισμός.

Γιατί χρειάζονται οι επαναληπτικές συνεδρίες;

Την ημέρα της εφαρμογής, εξαλείφονται οριστικά όσες τρίχες βρίσκονται στη φάση ανάπτυξης. Η φάση ανάπτυξης (αναγέννησης) του κύκλου ζωής της τρίχας αποτελεί την ιδανική χρονική στιγμή για την οριστική  εξάλειψη της τριχοφυΐας, καθώς υπάρχει μεγαλύτερη συγκέντρωση μελανίνης στο τριχοθυλάκιο και συνεπώς μεγαλύτερη απορρόφηση της ενέργειας  του LASER. Ωστόσο, δεν αναπτύσσονται όλες οι τρίχες με τον ίδιο ρυθμό. Αυτό συμβαίνει επειδή ο κύκλος ζωής της τρίχας ακολουθεί 3 επαναλαμβανόμενες φάσεις: τη φάση αναγέννησης (περίοδος που η τρίχα αναπτύσσεται), τη φάση της καταγέννησης (περίοδος που η τριχοφυΐα «ηρεμεί» και επιβραδύνεται σημαντικά ο ρυθμός ανάπτυξής της) και τέλος τη φάση της τελογένεσης (περίοδος που η τριχοφυΐα σταματά και η τρίχα πέφτει). Οι συνεδρίες επαναλαμβάνονται μέχρις ότου το LASER «πετύχει»  όλες τις τρίχες στη φάση ανάπτυξης. Αρχικά, μεταξύ των συνεδριών χρειάζεται να μεσολαβεί διάστημα 4-10 εβδομάδων, ενώ με το πέρασμα του χρόνου το απαιτούμενο μεσοδιάστημα είναι  6-8 μήνες.

Τι πρέπει να κάνετε πριν την ημέρα εφαρμογής;

Πριν από την ημέρα της εφαρμογής και για διάστημα τουλάχιστον 4-6 εβδομάδων, απαγορεύεται η χρήση άλλων αποτριχωτικών μεθόδων, όπως κερί ή ξυραφάκι, καθώς διαταράσσουν τον κύκλο ανάπτυξης της τρίχας. Την ημέρα της εφαρμογής, προκειμένου να γίνει καταγραφή και αξιολόγηση της ποσότητας και της ποιότητας της υπάρχουσας τριχοφυΐας, θα πρέπει να υπάρχουν τρίχες τουλάχιστον 2 ημερών. Παράλληλα, συστήνεται η αποφυγή πολύωρης έκθεσης στον ήλιο για τουλάχιστον 4-6 εβδομάδες, καθώς η LASER αποτρίχωση δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε πρόσφατα ηλιομαυρισμένο δέρμα, προς αποφυγή μεταφλεγμονώδους μελάγχρωσης.

Τι πρέπει να ακολουθήσετε μετά τη συνεδρία:

Η καθημερινή εφαρμογή αντιηλιακής κρέμας με υψηλό δείκτη προστασίας είναι απαραίτητη για τις επόμενες 30 ημέρες. Επιπλέον, συνίσταται να αποφεύται η χρήση σάουνας ή πισίνας για τις επόμενες 24 ώρες. Στην περίπτωση που παρουσιαστεί ερεθισμός ή ερύθημα, εφαρμόστε κρύα επιθέματα ή ενυδατική κρέμα. Πρόκειται για φυσιολογικό παροδικό φαινόμενο.

 

Ραντεβού αξιολόγησης χωρίς χρέωση στα IQ SKIN CLINICS