Ρυτίδες Έκφρασης: Αντιμετώπιση με Laser

Το Microdermabration είναι ωφέλιμο σε διάφορες δερματικές καταστάσεις και γενικά θεωρείται ως ένα σύγχρονο θεραπευτικό πρόγραμμα για τις ρυτίδες έκφρασης όπου ο/η ασθενής κάνει 2 έως 6 συνεδρίες.

Η φωτοδυναμική θεραπεία είναι μια ιδεώδης θεραπεία που μειώνει το χρόνο ανάνηψης, αυξάνει τη ζωτικότητα των κυττάρων και διεγείρει τους ινοβλάστες μέσω φωτοδιέγερσης.

Η φωτοδυναμική θεραπεία μπορεί να συνδυαστεί με πολλαπλές συνεδρίες.

Για όλα τα microdermabration, η φωτοθεραπεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην προετοιμασία του δέρματος ή μετά το microdermabration για την ενίσχυση της ανάπλασης του ιστού και της μείωσης του χρόνου ανάνηψης.

Ραντεβού αξιολόγησης χωρίς χρέωση στα IQ SKIN CLINICS

Δράση της μεθόδου με επεμβατικά Laser ενάντια στις ρυτίδες έκφρασης

Αποτελεί μια εξελιγμένης μορφής Ιατρική εφαρμογή με ανανεωτική και αναπλαστική δράση για την επιδερμίδα του προσώπου, χρησιμοποιώντας συνδυαστικά την προηγμένη LASER τεχνολογία ERBIUM Nd-Yag και το εξελιγμένο μοντέλο Fractional- Κλασματικό CO2 LASER.

Παλαιότερα, οι εφαρμογές LASER λείανσης δέρματος ήταν αποτελεσματικές για τις στατικές ρυτίδες  και τη φωτογήρανση, αλλά ήταν επιβαρυμμένες με μεγάλο χρόνο επούλωσης λόγω της ολοκληρωτικής εξάχνωσης, συνολικής αποφλοίωσης και ευρείας θερμικής βλάβης.

Η εκπομπή του CO2  διαιρείται σε dots, δηλαδή μικρά spots με παλμό συγκεκριμένης μορφής, χάρη σε ένα ειδικό scanner. Αποτελείται από ένα εξάρτημα με υψηλή ενέργεια, το οποίο έχει σχεδιαστεί ειδικά για να παρέχει εξάχνωση άνευ εσχαροποίησης του ιστού. Με τον τρόπο αυτό, εκτός από την εξάχνωση αυτή, επιτρέπεται την ίδια στιγμή και θερμική διάχυση στην επιδερμίδα.

Οι πηγές laser έχουν εξελιχθεί ραγδαία τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά τα τελευταία χρόνια μόλις είδαμε να λειτουργούν επιτυχώς σε κλασματικές εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων των ρυτίδων έκφρασης, ουλών ακμής και άλλων ανωμαλιών.

Τα κλασματικά laser απέκτησαν ευρεία αποδοχή με την ενισχυμένη και πρωτοπόρα τεχνολογία.

Η κλινική βελτίωση, είναι λόγω της γλυπτικής μέσω της εξάχνωσης, και του remodelling κατά τη διάρκεια της επούλωσης, μετά από ελεγχόμενο θερμικό τραυματισμό και τη συρρίκνωση του κολλαγόνου με άμεση σύσφιξη της επιδερμίδας.
Με την κλασματική του εφαρμογή συνδυάζεται η αποτελεσματικότητα των εφαρμογών με εξάχνωση με την ασφάλεια των μη επεμβατικών τεχνικών, ούτως ώστε να παράγεται ένα μοναδικό μοτίβο θερμικής βλάβης με το να θερμαίνεται το δέρμα σε κατακόρυφες στήλες και όχι οριζοντίως κατά μήκος ολόκληρης της επιδερμίδας.

Έτσι, επιτυγχάνουμε αποτελεσματικές εφαρμογές με ελάχιστο χρόνο επούλωσης και χαμηλό ρίσκο για παρενέργειες.

Μέσω των ρυθμίσεων των παραμέτρων, ο χρόνος επούλωσης ποικίλει από 2 έως 7 ημέρες ανάλογα με την επιθυμία του ασθενή.
Οι επόμενες εφαρμογές γίνονται μετά από διάστημα 3-4 εβδομάδων.

Εφαρμόζεται σε:

 1.  Λεπτές Ρυτίδες Έκφρασης
 2.  Φωτογηρασμένες επιδερμίδες
 3.  Χαλάρωση αρχικού σταδίου

και, ουσιαστικά, απλά και χωρίς πόνο (εφαρμόζοντας EMLA ) αντικαθιστά τη γερασμένη, με ατέλειες και χωρίς λάμψη επιδερμίδα, με μια νεότερη, πιο απαλή και χωρίς προβλήματα επιδερμίδα.

Ραντεβού αξιολόγησης χωρίς χρέωση στα IQ SKIN CLINICS

Η μέθοδος δρα σε διπλό επίπεδο:

 1.  Χάρη στην επιλεκτική δράση του LASER, πραγματοποιείται απορρόφηση τη θερμότητας από το Η2Ο της επιδερμίδας και αυξάνεται η θερμοκρασία του. Με τον τρόπο αυτό συντελείται βιοδιέγερση, δηλαδή διέγερση των ινοβλαστών και στη συνέχεια βιοανάπλαση, δηλαδή παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, με αποτέλεσμα:
  •  Τη ΒΕΛΤΙΩΣΗ της ΥΦΗΣ του δέρματος.
  •  Τη ΛΕΙΑΝΣΗ των επιφανειακών ρυτίδων έκφρασης
  •  Τη ΜΕΙΩΣΗ των βαθύτερων ρυτίδων
 2. Απομακρύνει την εξωτερική στοιβάδα της επιδερμίδας, εξαφανίζοντας τα νεκρά (κερατινοποιημένα) κύτταρα, αλλά και άλλες βαθύτερες αλλοιώσεις μέσω της σταδιακής αποφλοίωσης της επιδερμίδας.

Έτσι ο οργανισμός παράγει μια νέα πιο απαλή επιδερμίδα με περισσότερη λάμψη και υγεία, υποβοηθούμενη επιπλέον από την διαδικασία ΒΙΟΔΙΕΓΕΡΣΗΣ και ΒΙΟΑΝΑΠΛΑΣΗΣ.

Εφαρμογή της μεθόδου

Η διαδικασία είναι ανεκτή και ασφαλέστατη, γίνεται με τοπική χρήση κρέμας EMLA και διαρκεί 20-30 λεπτά της ώρας. Μετά τοποθετούνται φαρμακευτικά τοπικά σκευάσματα και ειδικό αντηλιακό.
Αφότου εφαρμοστεί το LASER, μπορεί να εμφανιστεί ερυθρότητα που ενίοτε μπορεί να γίνει πιο έντονη, ανάλογα με τη βαρύτητα της κατάστασης του περιστατικού.
Επίσης, ανάλογα με τη βαρύτητα και την ανάλογη αύξηση της ισχύος, το δέρμα πριν την αποφλοίωσή του μπορεί κάποιες φορές να γίνει πιο σκούρο (φαινόμενο όμως διάρκειας 1-2 ημερών) και έπειτα η αποφλοίωσή του ολοκληρώνεται εντός 3-5 ημερών.
Τις πρώτες 3-5 ημέρες μετά την εφαρμογή της μεθόδου, συνιστάται αποφυγή της έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία και τη θερμότητα, ενώ ο/η ενδιαφερόμενος/η μπορεί να κυκλοφορεί άνετα μετά τη δύση του ήλιου.
Μετά την 6η ημέρα δεν χρειάζεται άλλη προφύλαξη παρά μόνο χρήση αντηλιακού.

Παρατηρήσεις

 •  Σε σκουρόχρωμες επιδερμίδες με ηλιακή υπερμελάχρωση ή μέλασμα, χλόασμα και σε άτομα με τύπο δέρματος 3-4, χρειάζεται ειδική προετοιμασία για τουλάχιστον 10-15 ημέρες προ της εφαρμογής LASER.
 •  Η μέθοδος του LASER, εφαρμόζεται σε όλο το πρόσωπο, ακόμη και στον λαιμό και στα χέρια.
 •  Κινητικές ρυτίδες ή εκφράσεις (μεσόφρυδο, πόδι χήνας, κ.λ.π.) όπως και ρινοπαρειακές – ρινοχειλικές αύλακες, αντιμετωπίζονται ΜΟΝΟ με ΒΟΤΟΧ και ειδικά ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ, τα οποία συνδυαστικά με την μέθοδο LASER βελτιώνουν συνολικά και θεαματικά την εμφάνιση του προσώπου.