Αφαίρεση τατουάζ με την μέθοδο IQ PICO LASER

Χάρη στην σύγχρονη τεχνολογία picosecond, η αφαίρεση τατουάζ με την μέθοδο IQ PICO LASER εξασφαλίζει πλήρη εξάλειψη όλων των χρωμάτων, ανώδυνα, με ασφάλεια, χωρίς τραυματισμούς, ουλές, σημάδια και σκιάσεις. Συγκεκριμένα, η μέθοδος IQ PICO LASER επιτυγχάνει τα ακόλουθα:

 • Αφαιρεί όλα τα χρώματα, ακόμα και τα πιο “επίμονα”, όπως το πορτοκαλί, το μωβ και το γαλάζιο.
 • Δεν έχει παρενέργειες.
 • Δεν αφήνει ουλές, σημάδια και σκιάσεις.
 • Δρα επιλεκτικά και με ακρίβεια στο στόχο.
 • Φέρει την έγκριση του Αμερικανικού Οργανισμού Φαρμάκων και Συσκευών (FDA).
 • Είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος.
 • Είναι μη επεμβατική, ανώδυνη και ασφαλής.
 • Δεν χρησιμοποιεί χημικούς παράγοντες.
 • Δεν προκαλεί την παραμικρή βλάβη στην επιδερμίδα.
 • Απαιτεί τις λιγότερες συνεδρίες από κάθε άλλη μέθοδο με LASER.

Αφαίρεση τατουάζ από την έμπειρη ομάδα του Dr. Τζερμιά

Η επιτυχής και ασφαλής αφαίρεση τατουάζ προϋποθέτει μια σειρά ενεργειών που απαιτούν επιστημονική κατάρτιση και τεχνογνωσία. Η επιλογή μιας τυχαίας μεθόδου με LASER και η εφαρμογή της από επαγγελματίες που δεν είναι δερματολόγοι ειδικοί στα LASER μπορεί να οδηγήσουν σε μελαγχρωματικές βλάβες και ουλές στο δέρμα, αλλά και σε σοβαρές επιπτώσεις για την υγεία ενός ατόμου. Στη δεύτερη περίπτωση περιλαμβάνονται περιστατικά στα οποία η αφαίρεση τατουάζ γίνεται σε περιοχές του δέρματος με προκαρκινικές ή καρκινικές βλάβες χωρίς να εντοπίζονται εκ των προτέρων με τον κατάλληλο δερματολογικό έλεγχο.

Η αφαίρεση τατουάζ από την έμπειρη ομάδα του Dr. Τζερμιά εγγυάται 100% ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Η διαδικασία πραγματοποιείται με βάση τα αποτελέσματα που προκύπτουν από την πλήρη κλινική εξέταση και τη λεπτομερή δερματοσκόπηση της περιοχής που βρίσκεται το τατουάζ. Η ακριβής διάγνωση κρίνεται απαραίτητη, είτε πρόκειται για περιπτώσεις με ανοιχτόχρωμο τατουάζ που μπορεί να βρίσκεται σε περιοχή του δέρματος με εμφανείς σπίλους, είτε για τατουάζ με σκουρόχρωμη και πυκνή μελάνη που μπορεί να σκεπάζει κάποια δερματική βλάβη ή πιθανό μελάνωμα.

Ραντεβού αξιολόγησης χωρίς χρέωση στα IQ SKIN CLINICS

Μέθοδος Αφαίρεσης Τατουάζ IQ PICO LASER

Η πλέον καινοτόμος μέθοδος για την αφαίρεση τατουάζ είναι η IQ PICO LASER. Βασισμένη στη σύγχρονη τεχνολογία picosecond, υπερέχει όλων των υπολοίπων μεθόδων με LASER και διαθέτει πιστοποίηση από τον FDA. Εξασφαλίζοντας βέλτιστη αποτελεσματικότητα και ασφάλεια, η τεχνολογία picosecond καθιστά το PICO LASER το μοναδικό LASER με μέγιστη ισχύ και μικρότερη διάρκεια παλμού σε σχέση με οποιαδήποτε άλλο LASER για αφαίρεση τατουάζ.

Όλα τα LASER δεν μπορούν να διεισδύσουν στο ίδιο βάθος του δέρματος, ούτε έχουν τη δυνατότητα να αφαιρούν όλα τα χρώματα τατουάζ. Τα πολυχρωματικά τατουάζ είναι δύσκολο να αφαιρεθούν, ειδικά αν περιέχουν κίτρινο, πορτοκαλί, μωβ ή γαλάζιο χρώμα. Επίσης, χαρακτηριστικά του τατουάζ, όπως η παλαιότητά του ή εάν η μελάνη του είναι πυκνή και τοποθετημένη σε βάθος, επηρεάζουν το αποτέλεσμα, τη διάρκεια της θεραπείας και το κόστος της. Με την μέθοδο IQ PICO LASER όλα είναι εφικτά με τον βέλτιστο τρόπο για όλους τους τύπους δέρματος.

Πώς δρα η μέθοδος IQ PICO LASER

Αρχικά, με τη δυνατότητα εκπομπής υψηλής παλμικής ενέργειας σε διαφορετικά μήκη κύματος, η δέσμη του PICO LASER στοχεύει με απόλυτη ακρίβεια τις χρωστικές σε οποιοδήποτε βάθος του δέρματος. Καθώς οι χρωστικές έχουν διαφορετικά επίπεδα απορρόφησης, τα μήκη κύματος του LASER ρυθμίζονται ανάλογα με το χρώμα του τατουάζ. Χρησιμοποιείται διαφορετικό μήκος κύματος για την αφαίρεση σκούρων χρωμάτων, άλλο για τις αποχρώσεις του κίτρινου, του πορτοκαλί ή του πράσινου, άλλο για τις μωβ, γαλάζιες ή άλλες δύσκολες αποχρώσεις.

Επίσης, η θερμική ενέργεια του PICO LASER καταφέρνει να διεισδύσει ταχύτατα στην περιοχή του τατουάζ και μέσω φωτοακουστικών κυμάτων να διασπάσει τις χρωστικές σε σκόνη, η οποία αποβάλλεται από τον οργανισμό με φυσική διαδικασία. Κι ενώ με άλλα LASER δημιουργούνται φυσαλίδες στο δέρμα κατά τη διάρκεια της αφαίρεσης, με την μέθοδο IQ PICO LASER αποφεύγεται εντελώς το φαινόμενο αυτό διατηρώντας τον περιβάλλοντα ιστό προστατευμένο και ανέπαφο.

PICO Fractional LASER: ενισχύει την αποτελεσματικότητα του PICO LASER

Η μέθοδος IQ PICO LASER είναι ιδανική για να εξαλείφει μελαγχρωματικές βλάβες ή ουλές που έχουν προκληθεί είτε από αντίδραση του δέρματος στις εγχύσεις μελάνης κατά τη δημιουργία ενός τατουάζ είτε από αποτυχημένη απόπειρα αφαίρεσης λόγω ακατάλληλης συσκευής LASER ή λόγω εκτέλεσης της διαδικασίας από μη πιστοποιημένο επαγγελματία, χωρίς εξειδίκευση, χωρίς γνώση και εμπειρία. Αυτό επιτυγχάνεται από την εφαρμογή του PICO Fractional LASER, που συνδυάζει τις επαναστατικές τεχνολογίες fractional και picosecond.

Η μεταφορά μέγιστης ενέργειας με τις μικροσκοπικές δέσμες φωτός του LASER κάτω από την επιδερμίδα, μέχρι και τις βαθύτερες στιβάδες, προκαλεί διέγερση των ιστών και των μηχανισμών ανάπλασης, με αποτέλεσμα την ταχύτατη αναγέννηση κολλαγόνου και ελαστίνης, την θεαματική εναρμόνιση αποχρώσεων, την ομογενοποίηση και τόνωση της επιδερμίδας (LASER Toning), τη βελτίωση μικροατελειών του δέρματος και των ουλών. Το αποτέλεσμα βελτιστοποιείται με την εφαρμογή των τεχνολογικά προηγμένων κλασματικών (fractional) LASER CO2 και Er:YAG, που στόχο έχουν να ενισχύσουν τη διαδικασία ανάπλασης και επούλωσης μέσω αναδιαμόρφωσης του χορίου και επιλεκτικής αποφλοίωσης του δερματικού ιστού χωρίς να επηρεάζεται στο παραμικρό η περιβάλλουσα περιοχή.

Ραντεβού αξιολόγησης χωρίς χρέωση στα IQ SKIN CLINICS

Αριθμός συνεδριών ανάλογα με το είδος του τατουάζ

Όλη η διαδικασία γίνεται ανώδυνα, χωρίς τραυματισμό, χωρίς σημάδια και σκιάσεις. Η αφαίρεση τατουάζ με την μέθοδο IQ PICO LASER ολοκληρώνεται σε λίγες συνεδρίες και σύντομο χρόνο ανά συνεδρία, σημαντικό πλεονέκτημα για το κόστος της θεραπείας. Ανάλογα με τον τύπο δέρματος, τα χρώματα του τατουάζ, την ανατομική περιοχή, την πυκνότητα της χρωστικής, το είδος του τατουάζ και την ύπαρξη ουλών στο δέρμα, ο αριθμός των συνεδριών, κατά μέσο όρο, κυμαίνεται μεταξύ 6-10 με μεσοδιάστημα 4-8 εβδομάδες και η εξάλειψη είναι μόνιμη. Συνεπώς, η μέθοδος IQ PICO LASER ανταποκρίνεται απόλυτα στις προσδοκίες ενός ατόμου από την αφαίρεση του τατουάζ του και οι οποίες δεν είναι άλλες από καθαρό και υγιές δέρμα, όσο πιο γρήγορα γίνεται, με την μέγιστη ασφάλεια και με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.

Γιατί να επιλέξετε τα Δερματολογικά Κέντρα IQ Skin Clinics για αφαίρεση τατουάζ

Δερματολογική εξέταση

Στα Δερματολογικά Κέντρα IQ Skin Clinics, η κλινική εκτίμηση για την αφαίρεση τατουάζ διαμορφώνεται μετά από δερματολογική εξέταση κατά τη διάρκεια της οποίας αξιολογούνται τα ακόλουθα:

 • ηλικία-παλαιότητα του τατουάζ
 • είδος τατουάζ (επαγγελματικό ή ερασιτεχνικό)
 • χρώμα τατουάζ
 • είδος χρωστικής ουσίας
 • ανατομική περιοχή
 • ποιότητα του δέρματος

⇒ Ψηλάφηση ανατομικής περιοχής

Η διαδικασία ψηλάφησης επιβάλλεται προκειμένου να διερευνηθεί πιθανή ύπαρξη ουλών ή σκλήρυνσης. Εάν κατά τη διαδικασία της ψηλάφησης διαπιστωθεί σχηματισμός ουλής – αρκετά σύνηθες φαινόμενο κατά τη δημιουργία του τατουάζ – λαμβάνεται σοβαρά υπόψη κατά τη διαδικασία αφαίρεσης. Ο εντοπισμός σκλήρυνσης υποδεικνύει πιθανή αλλεργική αντίδραση εντός του τατουάζ και αυτό σε αρκετές περιπτώσεις προϋποθέτει πρόσθετη χρήση συσκευής LASER.

⇒ Ασφάλεια κατά την εφαρμογή

Κατά τη διάρκεια της εφαρμογής, χρησιμοποιούμε ειδικά προστατευτικά γυαλιά για τα μάτια προς αποφυγή πρόκλησης βλάβης του αμφιβληστροειδούς. Εάν πρόκειται για αφαίρεση τατουάζ γύρω από τα μάτια, η χρήση μεταλλικών προστατευτικών είναι επιβεβλημένη.