Μαύροι Κύκλοι στα Μάτια

Γιατί δημιουργούνται μαύροι κύκλοι στα μάτια

Οι μαύροι κύκλοι (περιοφθαλμική υπερμέλαγχρωση, η επιστημονική ονομασία) εμφανίζονται γύρω από τα μάτια κυρίως λόγω υπερβολικής συγκέντρωσης μελανίνης ή κακής κυκλοφορίας του αίματος ή γενετικής προδιάθεσης. Ωστόσο, για τη δημιουργία τους μπορεί να συντελούν και άλλοι παράγοντες, όπως παθολογικές καταστάσεις, αλλεργικές παθήσεις ή εποχικές αλλεργίες, δερματίτιδα από κακή χρήση καλλυντικών, γήρανση, κάπνισμα, κόπωση, παχυσαρκία ή χρόνια συνήθεια τριβής της περιοχής γύρω από τα μάτια.

Επιπλέον βασικό ρόλο, μεμονωμένα ή σε συνδυασμό με άλλα αίτια, παίζει το πολύ λεπτό και ευαίσθητο δέρμα στην περιοχή των ματιών. Αυτό συμβαίνει γιατί το δέρμα περιμετρικά των ματιών είναι εκ γενετής ιδιαίτερα λεπτό, ευαίσθητο και ενίοτε διάφανο με αποτέλεσμα, σε ορισμένες περιπτώσεις, να γίνονται ορατές οι φλέβες και τα αγγεία τα οποία προσδίδουν στο δέρμα ένα πιο σκούρο χρώμα.

Οι μαύροι κύκλοι είναι σύνηθες φαινόμενο στις γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας, αλλά και στους άνδρες. Υπάρχουν περιπτώσεις, σπανιότερες βέβαια, που μαύροι κύκλοι μπορεί να εμφανιστούν και σε παιδιά. Γίνονται εντονότεροι σε άτομα με ανοιχτόχρωμο δέρμα ή βαθύτερη θέση ματιών, σε έλλειψη ξεκούρασης ή με την ηλικία. Καθώς προσδίδουν στο πρόσωπο γερασμένη ή ταλαιπωρημένη όψη, που πολλές φορές μπορεί να μην αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα, οι μαύροι κύκλοι είναι πάντα ενοχλητικοί.

Ραντεβού αξιολόγησης χωρίς χρέωση στις IQ SKIN CLINICS

tzermias.gr-μαύροι κύκλοι

Οριστική αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων – Συνδυαστική θεραπεία

Οι μαύροι κύκλοι εμφανίζονται ως συνδυασμός συμπτωμάτων λόγω διαφορετικών παραγόντων και συνεπώς δεν υπάρχει ενιαία θεραπεία για την αντιμετώπισή τους. Έτσι, η εξάλειψη των μαύρων κύκλων επιτυγχάνεται με συνδυασμό μεθόδων αποχρωματισμού και ανάπλασης του ευαίσθητου δέρματος της περιοχής γύρω από τα μάτια.

1. Μέθοδος IQ PICO LASER – Θεαματικά αποτελέσματα για τον αποχρωματισμό των μαύρων κύκλων

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή μέθοδο, που βασίζεται στην εφαρμογή του πλέον σύγχρονου PICO LASER . Σχεδιασμένο με την επαναστατική τεχνολογία picosecond,  στοχεύει με ακρίβεια τους μαύρους κύκλους και διοχετεύει την ενέργεια με εξαιρετικά σύντομους παλμούς, εξασφαλίζοντας μέγιστη αποτελεσματικότητα και ασφάλεια. Η δράση της δέσμης του LASER πραγματοποιείται με ακουστικά κύματα μέχρι τα βαθύτερα στρώματα, χωρίς τον παραμικρό τραυματισμό σε παρακείμενους υγιείς ιστούς. Η συσσωρευμένη μελανίνη θρυμματίζεται σε απειροελάχιστα σωματίδια σκόνης, τα οποία αποβάλλονται με φυσικό τρόπο από το δέρμα. Με την μέθοδο IQ PICO LASER, εξαλείφονται οι μαύροι κύκλοι γύρω από τα μάτια και ενεργοποιούνται οι φυσικές διεργασίες ανάπλασης του δέρματος (παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης). Έτσι, αποκαθίσταται η υγιής και ομοιόμορφη όψη της επιδερμίδας χωρίς να μένουν σημάδια ή σκιάσεις.

  • Μη επεμβατική μέθοδος με έγκριση από τον FDA (Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων & Συσκευών).
  • Απόλυτα ασφαλής για την ευαίσθητη περιοχή κάτω από μάτια.
  • Απαιτεί λίγες συνεδρίες σύντομης διάρκειας.
  • Ο χρόνος αποθεραπείας είναι από ελάχιστος έως μηδενικός.
  • Παράλληλα με τους μαύρους κύκλους, εξαλείφει λεπτές ρυτίδες ή γραμμές έκφρασης, που μπορεί να υπάρχουν στην περιοχή των ματιών.

2. Fillers – Εγχύσεις Υαλουρονικού Οξέος για μαύρους κύκλους και “σακούλες” κάτω από τα μάτια

Όταν τα μάτια είναι βαθουλωτά, είτε λόγω γήρανσης είτε από κατασκευής, ευνοείται περισσότερο η εμφάνιση μαύρων κύκλων. Στην περίπτωση αυτή, η κατάλληλη θεραπεία περιλαμβάνει την εφαρμογή fillers. Πρόκειται για μέθοδο μικρογλυπτικής προσώπου, σύμφωνα με την οποία πραγματοποιούνται εγχύσεις υαλουρονικού οξέος, υποδερμικά, ανάμεσα στα μάτια και στο άνω τμήμα των παρειών. Με αυτό τον τρόπο προστίθεται όγκος στις “βυθισμένες” κόγχες των ματιών και διορθώνονται οι ακανόνιστοι σκούροι κυματισμοί του δέρματος. Η μέθοδος είναι κατάλληλη και σε περιπτώσεις που υπάρχουν ήπιες “σακούλες”, που έχουν δημιουργηθεί είτε από χαλάρωση του λίπους στην περιοχή κάτω από τα μάτια είτε από κατακράτηση υγρών. Ένα από τα πλεονεκτήματα της μεθόδου είναι πως οι εγχύσεις γίνονται με ειδική ελαστική μικροκάνουλα και όχι με βελόνα. Αποτέλεσμα αυτού είναι η αποφυγή δημιουργίας οιδήματος ή μελανιάς στην περιοχή.

  • Ελάχιστα επεμβατική μέθοδος.
  • Απόλυτα ασφαλής, χωρίς αποθεραπεία.
  • Ομοιόμορφο και φυσικό αποτέλεσμα.
  • Προσφέρει ταυτόχρονα: εξάλειψη μαύρων κύκλων, λείανση λεπτών γραμμών και ρυτίδων, αποκατάσταση από “σακούλες” και έλλειψη όγκου της περιοχής κάτω από τα μάτια. βαθιά ενυδάτωση.
Ραντεβού αξιολόγησης χωρίς χρέωση στις IQ SKIN CLINICS

3. Carboxytherapy – Εγχύσεις CO₂ για μαύρους κύκλους και αναζωογόνηση δέρματος

Η απόλυτα φυσική μέθοδος Carboxytherapy στόχο έχει την ενίσχυση των ιστών με οξυγόνο, ώστε να εξαλειφθούν οι μαύροι κύκλοι και οι ρυτίδες και να βελτιωθεί η όψη και η ποιότητα της επιδερμίδας. Η διαδικασία περιλαμβάνει εγχύσεις διοξειδίου του άνθρακα, σε μικρές δόσεις, στα σημεία όπου παρατηρούνται οι ατέλειες. Όταν το διοξείδιο του άνθρακα εισέρχεται στο δέρμα, ο οργανισμός για να το αποβάλλει στέλνει στην περιοχή μεγαλύτερη ποσότητα οξυγόνου (όπως γίνεται με τη διαδικασία της αναπνοής). Αποτέλεσμα αυτού είναι η καλύτερη αιμάτωση και οξυγόνωση της περιοχής, καθώς και η ενεργοποίηση παραγωγής κολλαγόνου. Η μέθοδος είναι ανώδυνη και τα αποτελέσματα διαρκούν τουλάχιστον έξι μήνες. Για συντήρηση, προτείνεται η επανάληψη μίας ή δύο συνεδριών διάρκειας 15 περίπου λεπτών.

  • 100% φυσική θεραπεία εγκεκριμένη από FDA.
  • Κατάλληλη για όλες τις ηλικίες και τύπους δέρματος.
  • Απόλυτα ασφαλής, δεν χρειάζεται αποθεραπεία.
  • Εξαλείφει μαύρους κύκλους, ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές, καταπολεμά την χαλάρωση της επιδερμίδας.

4. Nanofat – Νανο-λιπο-προσθετική με βλαστοκύτταρα και αυξητικούς παράγοντες για μαύρους κύκλους και ρυτίδες

Η μέθοδος περιλαμβάνει εγχύσεις καθαρού αυτόλογου λίπους (λίπος που λαμβάνεται από τον ίδιο τον ασθενή μετά από ειδική διαδικασία καθαρισμού) εμπλουτισμένο με βλαστοκύτταρα και αυξητικούς παράγοντες. Πρόκειται για μια απόλυτα ασφαλή μέθοδο, που χρησιμοποιείται για την αναδόμηση ιστών σε περιοχές του δέρματος με φθορές και ατέλειες, όπως είναι οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια. Πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και η θεραπεία ολοκληρώνεται συνήθως μετά από 3 συνεδρίες. Τα αποτελέσματα εμφανίζονται σε λίγες ημέρες και διαρκούν μέχρι και 4 χρόνια. Η Nanofat είναι κατάλληλη για όλους, με τη βασική προϋπόθεση ότι ο ασθενής θα διαθέτει την ανάλογη ποσότητα περίσσιας λίπους για την λιπομεταφορά (πχ περίσσια λίπους στην κοιλιά).

  • Ελάχιστα επεμβατική μέθοδος χωρίς να αφήνει ουλές και σημάδια.
  • Απόλυτα ασφαλής με άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες.
  • Εξαλείφει μαύρους κύκλους, λειαίνει ρυτίδες και λεπτές γραμμές, αποκαθιστά τον όγκο της επιδερμίδας.

tzermias.gr-μαύροι κύκλοι

Τι να προσέξετε εάν έχετε μαύρους κύκλους

  • Υιοθετήστε σωστή στάση ύπνου – ανάσκελα με επιπρόσθετο μαξιλάρι.
  • Μην τρίβετε τα μάτια σας.
  • Χρησιμοποιείτε δερμοκαλλυντικά και υγρά φακών καλής ποιότητας.
  • Μην αμελείτε το καθημερινό επιμελές ντεμακιγιάζ με τα κατάλληλα προϊόντα.
  • Υιοθετήστε ισορροπημένη διατροφή.
  • Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο χωρίς προστασία.
  • Περιορίστε τις καταχρήσεις (αλκοόλ, κάπνισμα)
  • Αν στην περιοχή των ματιών εμφανιστεί ξαφνικά οίδημα, ενδεχομένως να αποτελεί σύμπτωμα άλλης πάθησης, όπως θυρεοειδοπάθειας, καρδιακών προβλημάτων ή επιπλοκών στα νεφρά.
Ραντεβού αξιολόγησης χωρίς χρέωση στις IQ SKIN CLINICS