Τριχόπτωση – Άμεση θεραπεία

Αντιμετωπίστε την τριχόπτωση στις IQ Skin Clinics

  • Αναλυτική τριχοσκοπική μελέτη για διάγνωση της αληθινής αιτίας της τριχόπτωσης
  • Οι πλέον προηγμένες θεραπευτικές μέθοδοι για κάθε τύπο τριχόπτωσης και αλωπεκίας
  • Συγκριτική τριχοσκοπική μελέτη για την παρακολούθηση της αποτελεσματικότητας του θεραπευτικού πλάνου
  • Συμβουλευτική υποστήριξη μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας για την διατήρηση της υγείας των μαλλιών σας
  • 25ετής εμπειρία και εξειδίκευση στις θεραπείες τριχόπτωσης και στις μεταμοσχεύσεις μαλλιών
  • Βραβευμένες Κλινικές για τις Καινοτόμες Υπηρεσίες τους

Τριχόπτωση – Τι είναι

Οι τρίχες μεγαλώνουν σε όλα τα σημεία του ανθρώπινου δέρματος, εκτός από τις παλάμες και τα πέλματα των ποδιών, τις πλάγιες επιφάνειες των δακτύλων και τους ημιβλεννογόνους, όμως κάποιες τρίχες είναι τόσο λεπτές που είναι σχεδόν αόρατες. Οι τρίχες αποτελούνται από μία πρωτεΐνη που λέγεται κερατίνη, η οποία παράγεται στα τριχοθυλάκια που βρίσκονται στην εξωτερική στιβάδα του δέρματος. Καθώς τα τριχοθυλάκια παράγουν νέες τρίχες, οι παλιές πέφτουν και αντικαθίστανται  από νέες.

Κατά μέσο όρο, το κεφάλι ενός ενήλικα έχει περίπου 100.000-150.000 τρίχες και είναι φυσιολογικό να χάνει περίπου 100 τρίχες την ημέρα (την ημέρα του λουσίματος, μπορεί να χαθούν έως και 250). Επομένως, δεν θα πρέπει να θορυβείστε και να πιστεύετε ότι υποφέρετε από τριχόπτωση μόλις βλέπετε πεσμένες τρίχες στη χτένα σας.

Κάθε τριχοθυλάκιο έχει τον δικό του κύκλο ζωής που μπορεί να επηρεαστεί από την ηλικία, την κατάσταση της υγείας αλλά και πολλούς άλλους παράγοντες. Αυτός ο κύκλος ζωής χωρίζεται σε τρεις φάσεις:

  • Αναγενής: είναι η ενεργή φάση ανάπτυξης που διαρκεί από δύο έως έξι χρόνια.
  • Καταγενής: είναι η μεταβατική φάση ανάπτυξης που διαρκεί από δύο έως τρεις βδομάδες
  • Τελογενής: είναι η φάση ανάπαυλας που διαρκεί περίπου δύο έως τρεις μήνες, στο τέλος της οποίας η τρίχα πέφτει και αντικαθίσταται από νέα τρίχα, και ο κύκλος ζωής της αρχίζει από την αρχή.

Η διάρκεια της αναγενούς φάσης καθορίζει το τελικό μήκος των τριχών και έτσι ποικίλλει ανάλογα με την περιοχή του σώματος, ενώ η καταγενής φάση και η τελογενής φάση έχουν διάρκεια με μικρότερες διακυμάνσεις στις διάφορες περιοχές του σώματος. Το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ της αποπτώσεως των τριχών και της εκφύσεως νέων τριχών πρέπει να είναι πολύ μικρό σε διάρκεια. Σε ασθενείς με ανδρογενετική αλωπεκία, όμως, διαρκεί μήνες.

Οι τρίχες της κεφαλής δεν είναι συγχρονισμένες και βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια ανάπτυξης. Υπό φυσιολογικές συνθήκες,  το 90% των τριχών στο τριχωτό της κεφαλής βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης, και μόλις το 10% σε φάση ανάπαυλας. Έχει υπολογιστεί ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της τρίχας είναι περίπου 15 εκατοστά τον χρόνο. Καθώς όμως οι άνθρωποι μεγαλώνουν, ο ρυθμός ανάπτυξης της τρίχας επιβραδύνει.

Η τριχόπτωση εμφανίζεται ουσιαστικά όταν επηρεαστεί ο κύκλος ζωής της τρίχας και γίνει πιο σύντομος, και με αιφνίδιο τρόπο περάσουν περισσότερα τριχοθυλάκια από την αναγενή στην τελογενή φάση.

Τριχόπτωση μαλλιών

Τριχόπτωση – Συμπτώματα

Τα συμπτώματα της τριχόπτωσης διαφέρουν στους άνδρες, τις γυναίκες και τα παιδιά. Τα περισσότερα άτομα αντιλαμβάνονται ότι υποφέρουν από τριχόπτωση όταν αρχίζουν να μαζεύουν περισσότερες πεσμένες τρίχες από τη βούρτσα ή το σιφόνι του μπάνιου.

Τα συμπτώματα της τριχόπτωσης στους άνδρες μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Λέπτυνση των μαλλιών
  • Υποχώρηση της πρόσθιας μετωπιαίας γραμμής
  • Πλήρη απώλεια τριχών (σχηματισμός φαλάκρας) στην κορυφή του κεφαλιού

Αντιθέτως, το βασικό σύμπτωμα της τριχόπτωσης στις γυναίκες είναι η γενική αραίωση και αποδυνάμωση των μαλλιών, κατά κύριο λόγο στην κορυφή του κεφαλιού.

Προγραμματίστε το ραντεβού σας στα IQ SKIN CLINICS

Σε ό,τι αφορά τα παιδιά και τους νεαρούς ενήλικες, η τριχόπτωση μπορεί να εκδηλωθεί με το να πέφτουν ολόκληρες τούφες μαλλιών ή με καθολική απώλεια τριχών σε όλο το σώμα.

Τριχόπτωση – Τα αίτια

Τι μπορεί να διαταράξει τον κύκλο ζωής της τρίχας;

  • Ορμονικές διαταραχές, όπως για παράδειγμα στα επίπεδα των γυναικείων ορμονών (οιστρογόνα, προγεστερόνη) την περίοδο της εγκυμοσύνης, του θηλασμού ή της εμμηνόπαυσης, αλλά και στα επίπεδα των ανδρογόνων (ανδρικές ορμόνες που παράγονται τόσο από τους άνδρες, όσο και από τις γυναίκες).
  • Τα γονίδια, που κληρονομούνται τόσο από τον πατέρα όσο και από τη μητέρα, μπορεί να δημιουργήσουν προδιάθεση για ανδρικού ή γυναικείου τύπου αλωπεκία.
  • Ορισμένες παθήσεις, όπως διαταραχές του θυρεοειδούς, ο διαβήτης, ο λύκος, η αναιμία, η έλλειψη σιδήρου, καθώς και η λήψη συγκεκριμένων φαρμάκων μπορεί να προκαλέσουν τριχόπτωση.
  • Εγκαύματα και τραυματισμοί μπορεί να προκαλέσουν προσωρινή τριχόπτωση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η έκφυση των μαλλιών αποκαθίσταται μόλις επουλωθεί το τραύμα, εκτός αν προκληθεί ουλή, όπου οι τρίχες δεν θα ξαναφυτρώσουν ποτέ.
  • Αυτοάνοσα νοσήματα μπορεί να προκαλέσουν γυροειδή αλωπεκία, κατά την οποία το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στα τριχοθυλάκια.
  • Περιποιήσεις ομορφιάς, όπως το συχνό λούσιμο, η περμανάντ, η ισιωτική, η χρήση οξυζενέ και οι βαφές μαλλιών, μπορεί να κάνουν πιο αδύναμα τα μαλλιά, ενώ ορισμένα χτενίσματα, όπως η αλογοουρά και ο σφιχτός κότσος, μπορεί να προκαλέσουν τη λεγόμενη τριχόπτωση από έλξη.
  • Το στρες.
  • Μία διατροφή φτωχή σε θερμίδες ή σε πρωτεΐνες μπορεί να προκαλέσει προσωρινή τριχόπτωση.

Τριχόπτωση ανδρών – Ανδρογενετική αλωπεκία

Η ανδρογενετική αλωπεκία, ή αλλιώς ανδρικού τύπου αλωπεκία, αποτελεί τη συχνότερη μορφή τριχόπτωσης στους άνδρες. Έχει υπολογιστεί ότι επηρεάζει  το 25% των ανδρών μέχρι την ηλικία των 30 ετών και το 50% των ανδρών μέχρι την ηλικία των 50 ετών. Τα μαλλιά χάνονται ακολουθώντας ένα συγκεκριμένο μοτίβο, που ξεκινάει πάνω από τους δύο κροτάφους. Σταδιακά, υποχωρεί η πρόσθια μετωπιαία γραμμή με τέτοιο τρόπο που θυμίζει το γράμμα «Μ». Επίσης, τα μαλλιά λεπταίνουν στην κορυφή του κεφαλιού, κάτι που οδηγεί σε μερική ή ολική φαλάκρα.

Η ανδρογενετική αλωπεκία μπορεί να εκδηλωθεί από πολύ νωρίς στη ζωή των ανδρών, ακόμα και από την περίοδο της εφηβείας, και τείνει να εξελίσσεται ιδιαίτερα γρήγορα τη δεκαετία μεταξύ 20-30 ετών. Για την εμφάνισή της παίζουν καθοριστικό ρόλο γενετικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες. Αν και πολλοί από αυτούς παραμένουν ακόμα υπό διερεύνηση, έχει ενοχοποιηθεί ιδιαίτερα μία ορμόνη των ανδρογόνων, η λεγόμενη διυδροτεστοστερόνη, η οποία όταν υπάρχει σε μεγάλη συγκέντρωση στα τριχοθυλάκια, συντομεύει τον κύκλο ζωής τους οδηγώντας σε έντονη τριχόπτωση.

Επιπλέον, η ανδρογενετική αλωπεκία έχει συσχετιστεί και με ορισμένες παθήσεις, όπως στεφανιαία νόσο,  υπερμεγέθυνση του προστάτη, αντίσταση στην ινσουλίνη (διαβήτης και παχυσαρκία) και υπέρταση.

Ανδρική τριχόπτωση μπορεί να προκληθεί και εξαιτίας των παρακάτω:

  • Έντονο στρες
  • Χρόνιες παθήσεις
  • Παθήσεις του δέρματος
  • Λήψη συγκεκριμένων φαρμάκων (π.χ. αντιπηκτικά)
  • Μη-ισορροπημένη διατροφή
  • Μόλυνση περιβάλλοντος
Προγραμματίστε το ραντεβού σας στα IQ SKIN CLINICS

Τριχόπτωση γυναικών 

Η ανδρογενετική αλωπεκία δεν είναι τόσο συχνή στις γυναίκες, όσο στους άντρες, καθώς επηρεάζει το 25% των γυναικών μέχρι την ηλικία των 50 ετών. Παρατηρείται συχνότερα μετά την εμμηνόπαυση και το μοτίβο διαφέρει από την ανδρικού τύπου αλωπεκία, καθώς διατηρείται η πρόσθια μετωπιαία γραμμή και παρατηρείται διάχυτη λέπτυνση και αραίωση των μαλλιών, που οδηγεί σπανίως σε ολική φαλάκρα.

Στις γυναίκες, η τριχόπτωση σχετίζεται συχνότερα με ορμονικούς παράγοντες, όπως το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών (ΣΠΩ), διαταραχές στη λειτουργία του θυρεοειδούς, του παραθυρεοειδούς, της υπόφυσης και των επινεφριδίων, τη λήψη αντισυλληπτικών ή κορτικοστεροειδών, καθώς και το σύνδρομο Cushing. Επηρεάζεται επίσης από τη διακύμανση των ορμονών την περίοδο της κύησης, της γαλουχίας και της εμμηνόπαυσης.

Προγραμματίστε το ραντεβού σας στα IQ SKIN CLINICS
Αλωπεκία

Άλλες μορφές τριχόπτωσης ανδρών και γυναικών

  • Διάχυτη τριχόπτωση (διάχυτη αλωπεκία)

Η διάχυτη τριχόπτωση είναι η δεύτερη πιο συχνή μορφή τριχόπτωσης που αντιμετωπίζεται στα δερματολογικά ιατρεία. Εκδηλώνεται με διάχυτη αραίωση και λέπτυνση των μαλλιών, με το φαινόμενο να είναι πιο έντονο στην κορυφή του κεφαλιού σε σχέση με τα πλαϊνά ή το πίσω μέρος. Συνήθως δεν υπάρχει υποχώρηση της πρόσθιας μετωπιαίας γραμμής και ποτέ δεν οδηγεί σε απώλεια όλων των μαλλιών.

Συχνά ευθύνεται κάποιος περιβαλλοντικός παράγοντας που προκαλεί «σοκ» στα τριχοθυλάκια που βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης, με αποτέλεσμα να μπαίνουν πρόωρα σε φάση ανάπαυλας και να ακολουθεί έντονη τριχόπτωση. Συνήθως, μεσολαβούν 1-2 μήνες από τη στιγμή του «σοκ» μέχρι να παρατηρηθεί το φαινόμενο.

Τι μπορεί να προκαλέσει διάχυτη αλωπεκία; Η διάχυτη αλωπεκία μπορεί να προκληθεί από διάφορες αιτίες. Όσο πιο επίμονη είναι η αιτία, τόσο μεγαλύτερο θα είναι και το διάστημα παρουσίας της διάχυτης αλωπεκίας. Μερικές από τις συνηθέστερες αιτίες είναι:

  • Τοκετός (επιλόχεια αλωπεκία)
  • Αυστηρή δίαιτα
  • Έλλειψη σιδήρου, ψευδαργύρου, βιταμινών Β6, Β12 και D και άλλων θρεπτικών ουσιών
  • Διαταραχές του θυρεοειδούς
  • Σοβαρός τραυματισμός (π.χ. τροχαίο ατύχημα)
  • Λήψη ορισμένων φαρμάκων (π.χ. αντικαταθλιπτικά, χημειοθεραπευτικά)
  • Χρόνιες παθήσεις
  • Χρόνιο στρες

Γυροειδής αλωπεκία

Η γυροειδής αλωπεκία είναι ένα αυτοάνοσο νόσημα, κατά το οποίο το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού επιτίθεται στα τριχοθυλάκια αναγνωρίζοντάς τα ως ξένα σώματα. Ανάλογα με την περίπτωση, παρατηρείται μικρότερη ή μεγαλύτερη αραίωση στο τριχωτό της κεφαλής. Κάποιοι άνθρωποι χάνουν μόνο μερικές τούφες, ενώ κάποιοι άλλοι χάνουν όλα τα μαλλιά τους (ολική γυροειδής αλωπεκία). Η γυροειδής αλωπεκία μπορεί να επηρεάσει και τα φρύδια και τις βλεφαρίδες, καθώς και την τριχοφυΐα σε όλο το σώμα (καθολική γυροειδής αλωπεκία).

Άλλες μορφές τριχόπτωσης είναι:

  • ο θυλακικός λειχήνας,
  • ο δισκοειδής ερυθηματώδης λύκος.

Τριχόπτωση Αντιμετώπιση – Διάγνωση

Προγραμματίστε το ραντεβού σας στα IQ SKIN CLINICS

Η τριχόπτωση έχει πολύ μεγάλο ψυχολογικό αντίκτυπο, καθώς οι συνέπειές της εντοπίζονται στο κεφάλι, γύρω από το οποίο περιστρέφεται η σύγχρονη αισθητική αντίληψη που έχουμε, γενικά, για την εμφάνισή μας.

Ο μεγάλος αριθμός και τα πολλά είδη των αιτιών της νόσου, μας παρακινούν να διαγνώσουμε και να θεραπεύσουμε την τριχόπτωση με τον σωστό τρόπο. Για να το πετύχουμε αυτό ωστόσο, πρέπει  να σταδιοποιούμε κατάλληλα και να παρακολουθούμε την εξέλιξη της νόσου κατά τη θεραπεία, έτσι ώστε να καταλήξουμε σε ακριβή και εμπεριστατωμένα συμπεράσματα. Ο Dr. Τζερμιάς και η ομάδα του, που διαθέτουν 25ετή εμπειρία και εξειδίκευση στην έγκυρη διάγνωση και την αποτελεσματική αντιμετώπιση της τριχόπτωσης, εφαρμόζουν την Τριχοσκοπικά Ελεγχόμενη Θεραπεία Τριχόπτωσης, που βασίζεται στην εξέταση της τριχοσκόπησης τόσο σε επίπεδο διάγνωσης, όσο και σε επίπεδο αξιολόγησης της αποτελεσματικότητας της θεραπείας.

τριχόπτωση αντιμετώπιση

Η τριχοσκόπηση είναι πάντα το αρχικό στάδιο προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την τριχόπτωση.

Οι τρίχες αραιώνουν σταδιακά, με αποτέλεσμα η αραίωση να μην είναι άμεσα εμφανής, σε βαθμό που κι ο ίδιος ο πάσχων να μην την παρατηρεί εξαρχής. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αδυνατεί να προβεί σε σύγκριση της πορείας της.

Κατά συνέπεια, εύκολα μπορεί κανείς να αντιληφθεί ότι επιβάλλεται να μελετηθεί προσεκτικά το τριχωτό της κεφαλής προτού εφαρμοστεί οποιαδήποτε θεραπεία για την τριχόπτωση.

Η μέθοδος της τριχοσκόπησης είναι ιδανική για να διαγνωσθούν οι παθήσεις που παρατηρούνται στο τριχωτό της κεφαλής, όπως επισημαίνεται και στην επιθεώρηση International Journal of Trichology. Χάρη σε ένα χειροκίνητο δερματοσκόπιο ή βιντεομικροσκοπίο με πολωμένο φως, δερματοσκοπούνται οι τρίχες και εν συνεχεία οι εικόνες αναλύονται αυτόματα μέσω ενός σύγχρονου λογισμικού προγράμματος (IQ software) που παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας των τριχοθυλακίων. Η κατάσταση των τριχοθυλακίων (αριθμός, ποιότητα πάχος της τρίχας) καταγράφεται πλήρως κάθε 3 ή 6 μήνες, γεγονός που μας βοηθάει να συγκρίνουμε την αποτελεσματικότητα της θεραπείας που προτείνουμε, αφού με τον τρόπο αυτό μας δίνεται η δυνατότητα καταγραφής κάθε τετραγωνικού εκατοστού  στην επιφάνεια του κεφαλιού, τόσο πριν όσο και μετά τη θεραπευτική μέθοδο.

Κάθε τριχοσκόπηση αποτελεί καταγραφή και μέτρηση των ακόλουθων στοιχείων :

  • Του αριθμού των τριχοθυλακίων που ήδη υπάρχουν
  • Του αντίστοιχου αριθμού τριχών
  • Του πάχους των τριχών
  • Του αριθμού των μονών τριχοθυλακίων
τριχοσκόπηση

Οι ψηφιακές εικόνες που προκύπτουν μαζί με την διάγνωση αποτελούν σημείο αναφοράς. Διατηρούνται στο αρχείο κάθε ενδιαφερόμενου και μας βοηθούν στην παρακολούθηση του ασθενούς, αλλά και στη σύγκριση των αποτελεσμάτων για την έκβαση του περιστατικού.

Μας δίνει τη δυνατότητα:

  • Να έχουμε σαφή και επιστημονικά τεκμηριωμένη διάγνωση για το είδος της τριχόπτωσης.
  • Είναι άριστο κριτήριο για την αποτελεσματικότητα της φαρμακευτικής αντιμετώπισης της νόσου.
  • Καθοριστική είναι η σημασία της τριχοσκόπησης στην παρακολούθηση της οποιασδήποτε θεραπείας για την τριχόπτωση στην πορεία του χρόνου.
  • Μπορούμε να υπολογίσουμε με ακρίβεια τα διαθέσιμα τριχοθυλάκια στη δότρια περιοχή, που μπορούν να μεταφερθούν σε περίπτωση μεταμόσχευσης μαλλιών.

Κάθε δερματοσκόπηση του πάσχοντος διατηρείται σε ηλεκτρονικό αρχείο, σε έναν λεπτομερή ηλεκτρονικό φάκελο και είναι πάντα στη διάθεσή του, έτσι ώστε να παρακολουθείται, συνεχώς και με τον σωστό τρόπο, η τριχόπτωση και η θεραπεία της.

Με την τριχοσκόπηση, συντελείται το βασικό στάδιο προκειμένου για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης.

Θεραπείες Τριχόπτωσης

Τριχόπτωση Θεραπεία – Συντηρητικές Θεραπείες

Ανάλογα τη διάγνωση, διαμορφώνεται εξατομικευμένο πλάνο θεραπείας με συνδυασμό διαφόρων θεραπευτικών μεθόδων. Στα πλαίσια συντηρητικής θεραπείας της τριχόπτωσης, υπάρχει η δυνατότητα των κάτωθι θεραπειών:

NEO! Εμφύτευμα μαλλιών με υαλουρονικό οξύ και βιομιμητικά πεπτίδια: Πρόκειται για το πρώτο hair filler παγκοσμίως με στόχο την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης. Χάρη σε καινοτόμο σύμπλεγμα υαλουρονικού οξέως και βιομιμητικών πεπτιδίων, εφαρμόζεται τοπικά στο τριχωτό της κεφαλής και απελευθερώνεται αργά και σταθερά για 15 ημέρες. Έχει την ιδιότητα να ενισχύει τη φάση ανάπτυξης της τρίχας και να αναστέλει αντιθέτως τη λειτουργία των γονιδίων που σχετίζονται με την τριχόπτωση και τη φλεγμονή στο τριχωτό. Επιπλέον, ενισχύει την τοπική μικροκυκλοφορία, αναζωογονεί τα τριχοθυλάκια και διεγείρει τον σχηματισμό νέας τρίχας.

Φαρμακευτική αγωγή για αντιμετώπιση τριχόπτωσης: Για την παύση της τριχόπτωσης και τη διέγερση της τριχοφυΐας, μπορεί να χορηγηθούν τοπικά ή από το στόμα φαρμακευτικές ουσίες, όπως η μινοξιδίλη, η φιναστερίδη, η ντουταστερίδη, καθώς και κορτικοστεροειδή, αντιανδρογόνα, κ.α.

Ιδιαίτερα αποτελεσματική θεραπεία για όλες τις μορφές τριχόπτωσης αποδεικνύεται η χρήση της αυτόλογης μεσοθεραπείας οζονοPRP (PlateletRich Plasma), που συνίσταται στη χορήγηση εμπλουτισμένου πλάσματος με αυξητικούς παράγοντες, το οποίο έχει διαπιστωθεί επιστημονικά ότι έχει αναζωογονητικές και τριχογενετικές ιδιότητες.

τριχόπτωση θεραπεία

Συνδυαστικά, μπορεί να εφαρμοστεί φωτοθεραπεία με LASER χαμηλής ενεργειακής στάθμης (Low Level Laser Treatment), μία φυσική θεραπεία χωρίς παρενέργειες, που προσφέρει αποδεδειγμένη ενεργοτριχογένεση.

Επιπλέον, προσφέρεται το carboxytherapy, μία θεραπεία που ενισχύει την οξυγόνωση και επομένως την θρέψη των τριχοθυλακίων, και λειτουργεί συνεργικά στο σχήμα αγωγής κατά της τριχόπτωσης.

Μεταμόσχευση Μαλλιών

Τριχόπτωση Θεραπεία – Μεταμόσχευση μαλλιών IQ HAIR FUE

Όταν υπάρχει εγκατεστημένη αραίωση στο τριχωτό της κεφαλής, τότε συστήνεται χειρουργική θεραπεία της τριχόπτωσης με την ελάχιστα επεμβατική μέθοδο μεταμόσχευσης μαλλιών IQ HAIR FUE. Στην περίπτωση αυτήν, λαμβάνονται υγιή τριχοθυλάκια από το πίσω μέρος της κεφαλής και μεταφέρονται ένα-ένα στις αραιωμένες περιοχές για να αποκαταστήσουν τη χαμένη πυκνότητα.

Με μικροσκοπικά εργαλεία που δεν αφήνουν ουλές ή σημάδια, τα τριχοθυλάκια επιλέγονται και λαμβάνονται προσεχτικά, διατηρούνται μέσα σε διάλυμα εμπλουτισμένου πλάσματος για να ενισχυθεί η βιωσιμότητά τους και εν συνεχεία εμφυτεύονται στο κατάλληλο βάθος και με την κατάλληλη κατεύθυνση στις περιοχές της αραίωσης βάσει λεπτομερούς σχεδιασμού που έχει προηγηθεί με τη μέθοδο της τριχοσκόπησης.

Το αποτέλεσμα της μεταμόσχευσης μαλλιών είναι απολύτως φυσικό και πάνω από όλα μόνιμο. Τα νέα μαλλιά δεν διαφέρουν σε χρώμα, πάχος ή υφή από τα κανονικά μαλλιά. Η επανέκφυση όλων των τριχοθυλακίων καταγράφεται με τη μέθοδο της τριχοσκόπησης, βάσει της οποίας δίνεται εγγύηση αποτελέσματος, καθώς δίνεται η δυνατότητα σύγκρισης «πριν» και «μετά».

IQ/e.HairHealth

Σε όλα τα περιστατικά τριχόπτωσης, παρέχεται η υπηρεσία IQ/e.Hair-Health. Πρόκειται για έναν ηλεκτρονικό φάκελο στον οποίο καταχωρούνται όλες οι τριχοσκοπικές μελέτες και τα αποτελέσματα αιματολογικών και άλλων εξετάσεων, και βάσει αυτών προσφέρεται συμβουλευτική υποστήριξη για τη διατήρηση της υγείας των μαλλιών εφ’ όρου ζωής χωρίς χρέωση.

Προγραμματίστε το ραντεβού σας στα IQ SKIN CLINICS