Μολυσματική Τέρμινθος σε Παιδιά

Η μολυσματική τέρμινθος μεταδίδεται ευκολότερα μεταξύ παιδιών ακόμα και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού

Η μετάδοση του ιού γίνεται κυρίως μέσω δερματικής επαφής. Η ευκολία μετάδοσης του ιού μεταξύ παιδιών έγκειται στο γεγονός ότι ο ιός στην προκειμένη περίπτωση μεταδίδεται εκτός από τη δερματική επαφή και μέσω ομαδικών αθλημάτων που ενδεχομένως να γίνεται κοινή χρήση εξοπλισμού όπως στρώματα. Αυτό συμβαίνει γιατί ο ιός επιβιώνει σε επιφάνειες που έχει αγγίξει άτομο που έχει μολυνθεί.

Παράλληλα, ο αυτοενοφλαμισμός αποτελεί έναν ακόμα τρόπο επέκτασής του ιού από το ίδιο το άτομο στον εαυτό του, εν προκειμένω το παιδί να ξύσει τη βλάβη και μετά να αγγίξει ένα καθαρό σημείο του σώματός του.

ΟΙ βλάβες εμφανίζονται ως μικρά σπυράκια στο χρώμα του δέρματος μαλακά στην αφή

Οι βλάβες της μολυσματικής τερμίνθου εμφανίζονται ως μικρά σπυράκια  τα οποία αρχικά είναι μαλακά στην αφή και αργότερα αυξάνονται σε όγκο και γίνεται σκληρότερα, δεν σπάνε εύκολα και το περιεχόμενό τους είναι μια στερεή άσπρη μάζα.

Ιδιαίτερη προσοχή χρήζουν παιδιά που πάσχουν από έκζεμα καθώς ο ιός  επιδεινώνεται

Ο ιός επιδεινώνεται σε παιδιά που πάσχουν από έκζεμα, ατοπική δερματίτιδα και ξηροδερμία και χρήζει άμεσης θεραπείας. Ειδικά στην περίπτωση του εκζέματος  οι  βλάβες εμφανίζονται περιμετρικά της περιοχής και προκαλούν κνησμό και φαγούρα διευκολύνοντας έτσι την επέκτασή του ιού σε καθαρό σημείο του σώματος.

LASER CO2: Αποτελεσματική εξάλειψη βλαβών

Η εξάλειψη των βλαβών με LASER CO2  αποτελεί θεραπεία πρώτης επιλογής καθώς είναι ασφαλής, ακριβής και στοχευμένη. Ειδικότερα, η δέσμη του LASER στοχεύει αποκλειστικά τη βλάβη με αποτέλεσμα να μην προκαλούνται τραυματισμοί, ουλές και σημάδια. Η εφαρμογή LASER CO2 σε συνδυασμό με την λεπτομερειακή ανίχνευση για τον εντοπισμό όλων των βλαβών και την απόξεση εξασφαλίζουν την αποτελεσματικότητα της θεραπείας και πλήρη εξάλειψη όλων των βλαβών.