X-Wave, Cellusculpting, CelluClip, LPG: Συνδυαστική δράση κατά της Κυτταρίτιδας

Νικήστε την όσο επίμονη κι αν είναι

Αν προσπαθείτε εδώ και χρόνια να αντιμετωπίσετε την κυτταρίτιδα, θα έχετε διαπιστώσει ότι δεν αρκεί ένα προϊόν ή μία θεραπεία για να σας απαλλάξει από την αντιαισθητική όψη φλοιού πορτοκαλιού. Πρόκειται για ένα πολυπαραγοντικό πρόβλημα για το οποίο δεν υπάρχει και δεν επαρκεί μία μονοθεραπεία. Στα IQ Skin Clinics η κυτταρίτιδα αντιμετωπίζεται στη ρίζα της με έναν συνδυασμό στοχευμένων θεραπειών, όσο επίμονη κι αν είναι. Πρόκειται για θεραπείες σχεδιασμένες για να νικάνε κάθε ένα από τα αίτια και τα συμπτώματα του προβλήματος. Ανάλογα με τη μορφή της κυτταρίτιδας (ήπια, μέτρια, έντονη), σχεδιάζεται ένα εξατομικευμένο πλάνο θεραπείας. Τα αποτελέσματα γίνονται άμεσα ορατά και είναι πάνω από όλα μόνιμα.

Ένα πρόβλημα, πολλές αιτίες

H κυτταρίτιδα, ή «τοπική λιποδυστροφία» όπως ονομάζεται επιστημονικά, αποτελεί ένα πρόβλημα που απασχολεί τις περισσότερες γυναίκες, ανεξάρτητα από το εάν έχουν επιπλέον κιλά. Ως κυτταρίτιδα μπορεί να οριστεί η μεταβολή της επιφάνειας του δέρματος, η οποία γίνεται ανάγλυφη και έχει όψη παρόμοια με φλοιό πορτοκαλιού.

Θεωρείται παθολογική κατάσταση που εντοπίζεται στους δερματικούς και υποδόριους ιστούς με χαρακτηριστικό τη μη φυσιολογική λειτουργία της αιματικής και λεμφικής κυκλοφορίας. Ως αποτέλεσμα η κατανομή των μορίων του λίπους στο συνδετικό ιστό είναι ανομοιογενής, κάτι που οδηγεί στη μη ομαλή συγκέντρωση λίπους και νερού μεταξύ του δέρματος και του υποδόριου ιστού.

Βαθμιαία η κυτταρίτιδα τείνει να γίνεται όλο και πιο έντονη στα σημεία του σώματος που έχει εκδηλωθεί, τα οποία κατά κύριο λόγο είναι οι μηροί, οι γλουτοί, η κοιλιά, τα μπράτσα και οι γάμπες. Τα αίτια που οδηγούν στην εμφάνιση κυτταρίτιδας είναι διάφορα. Mεταξύ των κυριότερων αιτιών είναι η καθιστική ζωή, η κληρονομική προδιάθεση, οι διαταραχές της κυκλοφορίας του αίματος και των ορμονών, η παχυσαρκία, η κακή διατροφή, το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ, καφεΐνης και αναψυκτικών. Επίσης η κυτταρίτιδα σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να οφείλεται σε παθολογικά αίτια, όπως η κακή λειτουργία του ήπατος ή η ύπαρξη ενδοκρινολογικών διαταραχών.

Πώς αντιμετωπίζεται η κυτταρίτιδα;

Οι νέες επιστημονικές μέθοδοι που εφαρμόζονται στα σημεία του σώματος που εμφανίζουν κυτταρίτιδα, έχουν εντυπωσιακά αποτελέσματα αφου στοχεύουν στη ρίζα του προβλήματος:

 • τη διαταραχή στη ροή του αίματος και της λέμφου,
 • την κατακράτηση τοξινών στους ιστούς,
 • τη διόγκωση των λιποκυττάρων,
 • τη βαθμιαία απώλεια της ελαστικότητας του δέρματος.

Πρόκειται για τεχνικές μη επεμβατικές, ανώδυνες και αναίμακτες, που φέρουν την έγκριση του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων FDA. Ειδικά, ο συνδυασμός των θεραπειών αυτών υπόσχεται θεαματικά και μόνιμα αποτελέσματα.

Ραντεβού αξιολόγησης χωρίς χρέωση στα IQ SKIN CLINICS

Θεραπεία X-Wave™

Η συσκευή X-Wave™ χρησιμοποιεί τη δράση των ακουστικών κυμάτων για να αυξάνει την αιμάτωση και την οξυγόνωση των ιστών σε βάθος 2,5-3 εκατοστών. Η θεραπεία εφαρμόζεται στις περιοχές όπου κάνει την εμφάνισή της η κυτταρίτιδα (συνηθέστερα στους γλουτούς, τους μηρούς, την κοιλιά, το στομάχι και τα μπράτσα), είναι ανώδυνη και πολύ αποτελεσματική.

Τα ακουστικά κύματα προκαλούν εσωτερικές δονήσεις, οι οποίες προσελκύουν περισσότερο αίμα, οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά στην περιοχή με αποτέλεσμα την επανόρθωση των ιστών. Επιπλέον, η αυξημένη οξυγόνωση έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση του τοπικού μεταβολισμού, που συμβάλλει στην καταπολέμηση της διόγκωσης των λιποκυττάρων.

Παράλληλα, ενισχύεται η λεμφική κυκλοφορία και ευνοείται η αποβολή των κατακρατημένων υγρών που προκαλούν διαταραχές στο συνδετικό ιστό. Πέραν της αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας, η θεραπεία X-Wave™ βελτιώνει αισθητά την υφή και τη σφριγηλότητα του δέρματος, αφού έχει επίδραση και στους ινοβλάστες, διεγείροντας την παραγωγή φρέσκου κολλαγόνου και ελαστίνης. Πολύ σύντομα, εξομαλύνονται οι «λακκουβίτσες» που προσδίδουν στο δέρμα τη γνώριμη όψη φλοιού πορτοκαλιού και αντιμετωπίζεται η πιθανή χαλάρωση στην περιοχή.

Τα σημεία υπεροχής της θεραπείας XWave™:

 • «Μαλακώνει» την κυτταρίτιδα, κάνοντας πιο εύκολη την αντιμετώπισή της
 • Είναι ανώδυνη θεραπεία με μακροχρόνια αποτελέσματα
 • Βελτιώνει παράλληλα την πιθανή όψη χαλάρωσης, ουλών και ραγάδων
 • Έχει λάβει την έγκριση του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων FDA
Ραντεβού αξιολόγησης χωρίς χρέωση στα IQ SKIN CLINICS

Θεραπεία CelluSculpting

Το CelluSculpting είναι το πρώτο ιατροτεχνολογικό σκεύασμα για τη θεραπεία της κυτταρίτιδας και ειδικότερα για τη διάλυση του λίπους στις περιοχές του σώματος όπου εντοπίζεται το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Η εφαρμογή της θεραπείας γίνεται βάσει θεραπευτικού πρωτοκόλλου και αποσκοπεί στην εξουδετέρωση της συσσώρευσης των τοξικών ουσιών τοπικά. Παράλληλα βοηθά στη βελτίωση της τοπικής κυκλοφορίας και ρυθμίζει τη λειτουργία των κυττάρων στον υποδόριο ιστό, επαναφέροντάς τη στα φυσιολογικά επίπεδα.

Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται πρόληψη, βελτίωση της εμφάνισης και αντιμετώπιση των ατελειών του δέρματος που δημιουργούνται λόγω των μεταβολών στη στιβάδα του λιπώδους ιστού.

Ποια είναι τα οφέλη της θεραπείας CelluSculpting;

Η θεραπεία CelluSculpting κατά της κυτταρίτιδας έχει πολλαπλά οφέλη:

 • Είναι ανώδυνη
 • Δεν απαιτείται χρόνος αποθεραπείας
 • Πολύ σύντομος χρόνος εφαρμογής της θεραπείας
 • Τα πρώτα αποτελέσματα είναι άμεσα: το δέρμα δείχνει πιο απαλό και πιο σφιχτό
 • Τα μόνιμα αποτελέσματα είναι ορατά εντός 1,5–2 μηνών
 • Η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε περιοχή του σώματος με κυτταρίτιδα

Σε ποιους ασθενείς ενδείκνυται η θεραπεία κατά της κυτταρίτιδας με το CelluSculpting;

Η θεραπεία CelluSculpting ενδείκνυται σε ασθενείς με κυτταρίτιδα σε διάφορα σημεία του σώματος, όπως οι μηροί, οι γλουτοί, οι γάμπες, η κοιλιά, το στομάχι και το εσωτερικό μέρος των μπράτσων. Επίσης αποτελεί ενδεικνυόμενη θεραπεία μετά την εφαρμογή λιποαναρρόφησης. 

Ραντεβού αξιολόγησης χωρίς χρέωση στα IQ SKIN CLINICS

CelluClip: Υποσκαφή της κυτταρίτιδας

Συνδυαστικά με τις θεραπείες X-Wave™ και CelluSculpting, στα Δερματολογικά Ιατρεία IQ – Intensive Quality Skin Clinics χρησιμοποιείται μία καινοτόμα μέθοδος που απελευθερώνει το δέρμα από τα σημάδια της κυτταρίτιδας. Λέγεται CelluClip και αναπτύχθηκε ακριβώς με στόχο να αντιμετωπίζει οριστικά τις εμβυθίσεις (δηλαδή τις χαρακτηριστικές λακκουβίτσες) που σχηματίζονται στο δέρμα, εξαιτίας των υποκείμενων ινώσεων της κυτταρίτιδας.

Οι ινώσεις είναι εσωτερικές ίνες του δέρματος που αρχίζουν να ενώνονται μεταξύ τους και σταδιακά παχαίνουν και κονταίνουν, με αποτέλεσμα να τραβάνε το δέρμα προς τα μέσα κι έτσι να εμφανίζονται οι λακκουβίτσες που διαταράσσουν την ομοιομορφία της επιδερμίδας.

Η μέθοδος CelluClip εφαρμόζεται με ένα ειδικό μικροσκοπικό εργαλείο, που έχει σχήμα λόγχης και εισέρχεται στο δέρμα χωρίς να το τραυματίζει. Με μία περιστροφική κίνηση, το εργαλείο κόβει κάθε ίνωση που κρατάει το δέρμα «δέσμιο» και αποκαθιστά αμέσως την ομαλή υφή της επιδερμίδας.

Η θεραπεία πραγματοποιείται χωρίς πόνο, καθώς προηγείται τοπική αναισθησία. Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο και γίνεται αμέσως ορατό, αφού το δέρμα αποδεσμεύεται και επιστρέφει στην ίδια ευθεία με την υπόλοιπη επιδερμίδα. Η μέθοδος CelluClip ολοκληρώνεται σε μία συνεδρία, καθώς οι ινώσεις αντιμετωπίζονται οριστικά από την πρώτη φορά.

Θεραπεία Endermologie

Ο όρος Endermologie είναι καταχωρημένο σήμα της LPG Systems και εισήχθη ως μια υποδόρια θεραπεία για τη μείωση της κυτταρίτιδας εδώ και πάνω από μια δεκαετία. Η Endermologie αναπτύχθηκε αρχικά στη Γαλλία στη δεκαετία του ’80 για ουλές με ρικνώσεις, αν και πολλοί ασθενείς παρατήρησαν τη μείωση της περιφέρειας του σώματος και τη βελτίωση στην ποιότητα του ιστού. Από τότε, η Endermologie έχει καθιερωθεί ως η πιο γνωστή και αποτελεσματική θεραπεία για τη μείωση της όψης φλοιού πορτοκαλιού -κυτταρίτιδα- και τη βελτίωση του τόνου του δέρματος.

Η Endermologie ήταν η πρώτη ιατρική θεραπεία που εγκρίθηκε από τον Αμερικάνικο Οργανισμό Τροφίμων & Φαρμάκων (F.D.A.) για τη μείωση της κυτταρίτιδας και της περιφέρειας ενός σώματος. Η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητά της έχουν αποτελέσει το αντικείμενο πολλαπλών κλινικών ερευνών, ενώ παράλληλα πολλές τρέχουσες μελέτες υπόσχονται ακόμα περισσότερα.

Μετά από ιατρική αξιολόγηση σας προτείνουμε τον κατάλληλο συνδυασμό επιστημονικών μεθόδων για να επιτευχθεί το ιδανικό αποτέλεσμα.

Ραντεβού αξιολόγησης χωρίς χρέωση στα IQ SKIN CLINICS

Διαβάστε επίσης:

CoolSculpting – Κρυολιπόλυση

Exilis Elite™ – Θερμολιπόλυση

LipoMesotherapy – Μικρογλυπτική