Παιδικές Κηλίδες

Τι είναι

Είναι περιοχές του δέρματος όπου η παραγωγή μελανίνης από τα μελανοκύτταρα είναι αυξημένη. Δεν πρέπει να συγχέονται με τις πανάδες, και παρά το όνομά τους – γεροντικές κηλίδες (age spots ή κηλίδες ήλιου) – μπορεί ν’ αρχίσουν να εμφανίζονται από νεότερη ηλικία. Οφείλονται σε κληρονομική προδιάθεση, και στην χρόνια -χωρίς προστασία-έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία. Με την πάροδο του χρόνου συνήθως αυξάνονται σε μέγεθος αλλά και σε αριθμό, και επιδεινώνονται από τον ήλιο. Οι ηλιακές ή γεροντικές κηλίδες εμφανίζονται συνήθως στο πρόσωπο, στα χέρια, στο μπούστο και στην πλάτη.

Διάγνωση

Οι κηλίδες είναι συνήθως καλοήθεις δερματικές βλάβες, χρειάζεται όμως σωστή διάγνωση από τον ειδικό δερματολόγο ώστε ανάλογα με τον τύπο της βλάβης, να επιλέγεται και η πλέον κατάλληλη μέθοδος θεραπείας.

Κατά πρώτον γίνεται προσεκτική διάγνωση, ώστε να υπάρξει απόλυτη βεβαιότητα, ότι η χρήση LASER ενδείκνυται και θα φέρει εξαιρετικά αποτελέσματα.

Θεραπευτική αντιμετώπιση

Στις μέρες μας, η χρήση των Δερματολογικών Q-Switched Lasers, προσφέρει άριστα αποτελέσματα, με την μέγιστη ασφάλεια. Σε αντίθεση με τις “κλασικές” μεθόδους της κρυοχειρουργικής, της διαθερμοπηξίας, της απόξεσης και των παλιού τύπου lasers που δεν μπορούν να εξαφανίσουν επιλεκτικά την βλάβη- στόχο, η εξελιγμένη τεχνολογία των Q-Switched LASERS, επιτρέπει την επιλεκτική δράση και την εξάλειψη των κηλίδων, αφήνοντας ανέπαφο το γύρο υγιές δέρμα.

Χρησιμοποιούνται συνδυαστικά 3 διαφορετικοί τύποι εξελιγμένων Lasers (Q-Switched Alexandrite 755nm, Q-Switched KTP 2nd Harmοnics 532nm, και Q-Switched Nd: YAG 1064nm), έτσι ώστε επιλέγοντας -κατά περίπτωση- διαφορετικό μήκος κύματος φωτός, ανάλογα με τον τύπο αλλά και το βάθος εντόπισης της βλάβης, να επιτυγχάνονται τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, ανεξάρτητα από το είδος, την έκταση και την περιοχή εντόπισης των κηλίδων.

Αποτελέσματα

Η ακίνδυνη δέσμη φωτός των Q-Switched Lasers εκπέμπεται κάθε φορά για απειροελάχιστο χρόνο (δισεκατομμυριοστά του δευτερολέπτου), και απορροφάται αποκλειστικά από τα μελανινοκύτταρα, αφήνοντας άθικτο τον παρακείμενο υγιή ιστό. Έτσι, η αντιμετώπιση είναι αποτελεσματική και ασφαλής, χωρίς ουλές ή άλλες παρενέργειες. Με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίζονται οι εκ γενετής κηλίδες (Cafe au lait) και οι φακίδες.

Κλείστε τώρα ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ