Αποτρίχωση μουστάκι: Ποια είναι η καλύτερη μέθοδος;

Η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα στο άνω χείλος είναι συνήθως πιο ορατή σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο σημείο του προσώπου ή του σώματος, και σας προκαλεί συναισθήματα ντροπής και αμηχανίας αφού πλήττει σημαντικά τη θηλυκότητά σας.

Σίγουρα έχετε δοκιμάσει διάφορες λύσεις για αποτρίχωση στο μουστάκι στην προσπάθειά σας να απαλλαγείτε από αυτό. Καμία όμως δεν είναι τόσο ασφαλής και αποτελεσματική όσο η LASER αποτρίχωση, η μοναδική που μπορεί να σας προσφέρει οριστικό αποτέλεσμα και… χείλη για φίλημα!

Η τριχοφυΐα στο άνω χείλος δεν κρύβεται

Η τριχοφυΐα στο άνω χείλος κάνει την εμφάνισή της συνήθως την περίοδο της εφηβείας και καθορίζεται από ορμονικούς παράγοντες. Συνήθως είναι σκουρόχρωμη με αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα εμφανής και ακριβώς επειδή το πρόσωπο είναι πάντα εκτεθειμένο, η τριχοφυΐα στο συγκεκριμένο σημείο ούτε μπορεί να καλυφθεί με ρούχα, αλλά ούτε και να καμουφλαριστεί με προϊόντα μακιγιάζ όπως άλλες αισθητικές ατέλειες του προσώπου.

Ορισμένες γυναίκες δοκιμάζουν να ξανθύνουν τις τρίχες με ειδικές βαφές, όμως τελικά με τον τρόπο αυτόν καταλήγουν να τραβάνε ακόμα περισσότερο τα βλέμματα πάνω τους, αφού το αποτέλεσμα δεν δείχνει φυσικό.

Ραντεβού αξιολόγησης χωρίς χρέωση στα IQ SKIN CLINICS

Αποτρίχωση μουστάκι: Τι να αποφύγετε

Ξυραφάκι: Το γνωρίζετε καλά από τον σύντροφό σας ότι με το ξύρισμα καταφέρνετε να απαλλαγείτε μετά βίας για ένα 24ωρο από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα στο άνω χείλος. Την ίδια στιγμή, κινδυνεύετε να κοπείτε και να δημιουργήσετε ακόμα και μόνιμο σημάδι στην περιοχή, ενώ το συχνό ξύρισμα της τρίχας τείνει να την αγριεύει κιόλας. Επίσης, το ξύρισμα έχει ως αποτέλεσμα κάποιες τρίχες να στρέφονται προς τα μέσα, προκαλώντας το γνωστό πρόβλημα της θυλακίτιδας.

Τσιμπιδάκι: Αν έχετε δοκιμάσει να τραβήξετε τις τρίχες στο μουστάκι με το τσιμπιδάκι των φρυδιών σας, θα έχετε διαπιστώσει ότι όχι μόνο ξαναβγαίνουν μετά από λίγες μέρες, αλλά με τον τρόπο αυτόν δυναμώνουν και φύονται πιο σκληρές. Ακόμα κι αν έχετε λίγες μόνο τρίχες, το τράβηγμα με το τσιμπιδάκι θα έχει ως αποτέλεσμα να πληθύνουν. Επιπλέον, πρόκειται για μία επώδυνη μέθοδο που συχνά προκαλεί ερεθισμό της περιοχής.

Αποτριχωτικό κερί: Είναι ίσως η πιο επώδυνη μέθοδος για αποτρίχωση στο μουστάκι, η οποία μάλιστα πρέπει να επαναλαμβάνεται τακτικά. Επιπλέον, με το ζεστό κερί υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης ερεθισμού και εγκαύματος στην περιοχή, καθώς το δέρμα του προσώπου είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο.

Αποτριχωτική κρέμα: Θα το έχετε παρατηρήσει κι εσείς ότι αρκούν μόλις λίγα λεπτά για να διαλύσει τις τρίχες μία αποτριχωτική κρέμα. Όμως, η χημική σύνθεσή της δρα μόνο στην επιφάνεια του δέρματος, όχι στη ρίζα της τρίχας, με αποτέλεσμα οι τρίχες να ξαναβγαίνουν μετά από λίγες μέρες. Είναι μία λύση με πολύ προσωρινό αποτέλεσμα, ενώ την ίδια στιγμή τα χημικά συστατικά της κρέμας ερεθίζουν την επιδερμίδα και μπορεί να προκαλέσουν ακόμα και έγκαυμα.

Οικιακή συσκευή αποτρίχωσης: Οι αποτριχωτικές συσκευές συνήθως προορίζονται για χρήση στα πόδια. Κάποιες συνοδεύονται από εξάρτημα για αποτρίχωση στο μουστάκι και άλλα ευαίσθητα σημεία, όμως παραμένει μία επώδυνη μέθοδος καθώς ξεριζώνει τις τρίχες, ενώ δεν προσφέρει μόνιμο αποτέλεσμα.

Μόνο LASER αποτρίχωση στο μουστάκι

Συγκριτικά με τις υπόλοιπες μεθόδους αποτρίχωσης του άνω χείλους, η LASER αποτρίχωση υπερέχει σε όλα τα σημεία.

  • Ενδείκνυται για κάθε τύπο και χρώμα δέρματος

Η αποτρίχωση μουστάκι με LASER είναι μία μέθοδος που ενδείκνυται για κάθε τύπο και χρώμα δέρματος, καθώς και για κάθε τύπο και χρώμα τριχοφυΐας. Η δυνατότητα ρύθμισης της έντασης του LASER και των υπόλοιπων παραμέτρων της θεραπείας, την καθιστά ιδανική για αυτό το τόσο ευαίσθητο σημείο του προσώπου. Μάλιστα, στα Δερματολογικά Κέντρα IQ Skin Clinics, η θεραπεία εφαρμόζεται με το πλέον εξελιγμένο «2 σε 1» LASER που συνδυάζει λειτουργίες LASER Alexandrite και LASER ND:YAG, έτσι ώστε να προσαρμόζεται στις ιδιαιτερότητες κάθε δέρματος και τριχοφυΐας καλύπτοντας έτσι μεγαλύτερο φάσμα εφαρμογών.

  • Προσφέρει οριστικό αποτέλεσμα

Καμία άλλη μέθοδος αποτρίχωσης δεν μπορεί να προσφέρει μόνιμο αποτέλεσμα, παρά μόνο η LASER αποτρίχωση. Μάλιστα, ο αυστηρός Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Συσκευών FDA έχει εγκρίνει τη LASER αποτρίχωση ως τη μέθοδο που μπορεί να προσφέρει μόνιμη μείωση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας σε ποσοστό άνω του 90%. Πράγματι, από την πρώτη κιόλας συνεδρία, η τριχοφυΐα μειώνεται αισθητά και με κάθε συνεδρία οι τρίχες εξασθενούν και γίνονται σταδιακά χνούδι.

  • Χαρίζει βελούδινο δέρμα

Η LASER αποτρίχωση στο μουστάκι αφήνει το δέρμα βελούδινο, χωρίς τους ερεθισμούς και τη θυλακίτιδα που μπορεί να προκαλέσει το ξυραφάκι, το αποτριχωτικό κερί, η αποτριχωτική κρέμα και οι άλλες κοινές μέθοδοι αποτρίχωσης. Η δέσμη του LASER στοχεύει με ακρίβεια τον θύλακα της τρίχας (τη ρίζα της) και τον καταστρέφει ολοκληρωτικά, χωρίς να επηρεάζει το δέρμα και τους υπόλοιπους ιστούς. 

  • Δεν πονάει

Καθώς η περιοχή του άνω χείλους είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη, οι κοινές μέθοδοι αποτρίχωσης που τραβάνε τις τρίχες, όπως το τσιμπιδάκι, το αποτριχωτικό κερί και η αποτριχωτική μηχανή, είναι ιδιαίτερα επώδυνες και μάλιστα η επώδυνη αυτή διαδικασία επαναλαμβάνεται πολύ συχνά. Αντιθέτως, η LASER αποτρίχωση είναι μία ανώδυνη μέθοδος καθώς προηγείται πάντα εφαρμογή αναισθητικής κρέμας στην περιοχή, ενώ και το ίδιο το LASER διαθέτει ενσωματωμένο σύστημα ψύξης που ψύχει και μουδιάζει το δέρμα την ώρα της θεραπείας, καθιστώντας μη αισθητή την εφαρμογή.

  • Εφαρμόζεται ως ιατρική πράξη

Στα Δερματολογικά Κέντρα IQ Skin Clinics, η LASER αποτρίχωση εφαρμόζεται πάντα με εποπτεία δερματολόγου, αφού προηγείται πάντα δερματολογική εξέταση της περιοχής πριν τη θεραπεία. Ελέγχουμε για τυχόν ύπαρξη σπίλων, θυλακίτιδας, αγγειακών ή δερματικών βλαβών, και εν συνεχεία ρυθμίζουμε κατάλληλα το LASER βάσει των χαρακτηριστικών του δέρματος και της τριχοφυΐας σας ώστε να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα με τις λιγότερες συνεδρίες και τη μέγιστη ασφάλεια.

http://www.youtube.com/watch?v=Tngap4i14yc

Ραντεβού αξιολόγησης χωρίς χρέωση στα IQ SKIN CLINICS

Παρόμοια άρθρα