Endermologie

Η πιο αποτελεσματική μέθοδος για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, και όχι μόνο

Η μέθοδος Endermologie βασίζεται στην κινητοποίηση του δερματικού ιστού, μέσω της ηλεκτρονικά ελεγχόμενης μηχανικής δράσης που έχουν δύο κύλινδροι. Αυτή η μηχανική διέγερση αυξάνει την κυκλοφορία και έτσι εναρμονίζει τον συνδετικό ιστό. Το αποτέλεσμα αντανακλάται σε μια καλλίγραμμη εμφάνιση, χαρακτηριστικά της οποίας είναι η απαλότητα και σύσφιξη.

Δρώντας χαλαρωτικά, χαρίζει ευεξία, χωρίς να απαιτούνται ιατρικές πράξεις ή να χρησιμοποιούνται χημικές ουσίες. Χάρη στην ύπαρξη ειδικών αισθητήρων, πληροφορούμαστε για το πάχος της αναδίπλωσης της επιδερμίδας και συντελείται τροποποίηση της κίνησης των κυλίνδρων βάσει της επιλεγμένης κίνησης και της περιοχής που εφαρμόζεται.

Μέσω αυτής της ελεγχόμενης μηχανικής δράσης του Endermologie, βάση της οποίας είναι η συνεχής αναρρόφηση-συμπίεση, τα λιποκύτταρα χάνουν σταδιακά τον όγκο τους και συντελείται βελτίωση της αγγειακής και λεμφικής κυκλοφορίας και κατά συνέπεια της ελαστικότητας του δέρματος.

Η πιο δημοφιλής θεραπεία ενάντια στην κυτταρίτιδα και το τοπικό πάχος.

Το μηχάνημα έχει λάβει την έγκριση του  F.D.A. Αμερικής και πλήθος ασθενών υποβάλλεται, σε καθημερινή βάση, σε θεραπεία.

Χαρίζει ένα αίσθημα ευεξίας και συμβάλλει στην ενεργοποίηση και ανανέωση κάποιων φυσικών λειτουργιών του δέρματος και του οργανισμού.

Η διάρκεια της διαδικασίας είναι περίπου 20-40′ και συνιστάται πραγματοποίησή της 2 φορές την εβδομάδα. Αυτό που χρησιμοποιείται σε κάθε συνεδρία από τον ασθενή είναι ένα ειδικό κορμάκι, το οποίο συμβάλλει στη διευκόλυνση της κίνησης των κυλίνδρων στο σώμα.

Ανάλογα την περίπτωση, ο αριθμός των συνεδριών ποικίλλει.

Την ίδια θεραπεία εφάρμοζαν εδώ και δύο δεκαετίες, γεγονός που αποδεικνύει το βαθμό αποτελεσματικότητάς της κατά της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους.

Η Endermologie συνιστά μια μη επεμβατική μέθοδο, απόλυτα ανεκτή με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Για ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται;

Συνιστάται σε περιπτώσεις όπου η διατροφή και η άσκηση αδυνατούν να απομακρύνουν το λίπος, το οποίο εξακολουθεί να παραμένει στους γλουτούς, τους μηρούς, την κοιλιά, την πλάτη και το έσω γόνατο, ενώ υφίσταται ακόμα κυτταρίτιδα. Πιο συγκεκριμένα, συνιστάται σε περιπτώσεις κατά τις οποίες μειώνουμε το σωματικό βάρος και παράλληλα επιθυμούμε σμίλευση του σώματος και αποφυγή της χαλάρωσης. Ενδείκνυται, επίσης, για γυναίκες που έχουν μόλις γεννήσει και επιθυμούν να συσφίξουν το σώμα τους και να επαναφέρουν τη σιλουέτα τους. Τέλος, είναι αποτελεσματική στις περιπτώσεις εκείνες κατά τις οποίες ο όγκος της μέσης, της πλάτης ή των χεριών κινδυνεύει να αυξηθεί εξαιτίας των ορμονικών διαταραχών που χαρακτηρίζουν την εμμηνόπαυση.

Εάν, μάλιστα, συνδυαστεί και με άλλες θεραπείες, μπορεί να αποφέρει αποτελέσματα εντυπωσιακά και μόνιμα.

Πώς δρα;

Η Endermologie, χάρη στα συστήματα της LPG, συνιστά μια μέθοδο που έχει κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας η οποία αποτελείται από μια κεφαλή θεραπείας που λειτουργεί μηχανικά, δύο κυλίνδρους που ελέγχονται ηλεκτρονικά και μια εισρόφηση που είναι ρυθμισμένη πλήρως. Το Keymodule αποτελεί μια μηχανική και φορητή θεραπευτική κεφαλή, η οποία έχει προσαρμοστεί στα συστήματα της LPG με 2 κυλίνδρους που είναι ειδικά σχεδιασμένοι να πραγματοποιούν τη θεραπεία Endermologie. Εξαιτίας αυτής της μη επεμβατικής κεφαλής δημιουργείται μια πτυχή δέρματος που είναι συμμετρική και δίνει στον ιστό τη δυνατότητα να μηχανοποιηθεί και να κινητοποιηθεί εις βάθος, μειώνοντας με φυσικό τρόπο την κυτταρίτιδα συμβάλλοντας στην απώλεια πόντων. Καθώς ανυψώνεται ήπια, το Keymodule αποτελεί μέσο υποκίνησης του φλεβικού και λεμφικού συστήματος, αποβάλλοντας έτσι τις τοξίνες. Με τη διέγερση των ινοβλαστών αυξάνεται το κολλαγόνο και παράγεται ελαστίνη με σκοπό να αναζωογονηθεί και να γίνει πιο υγιής ο δερματικός τόνος. Χάρη στο κορμάκι που έχει ειδικά σχεδιαστεί από την LPG, ολόκληρη σχεδόν η επιφάνεια του σώματος καλύπτεται από τους μηχανικούς κυλίνδρους και στη συνέχεια η θεραπεία εστιάζεται στις περιοχές που έχουν το πρόβλημα.

Χάρη στην ελεγχόμενη εισρόφηση ανυψώνεται ήπια το δέρμα, με στόχο την εις βάθος κινητοποίηση των προβληματικών περιοχών και την αύξηση της υποδόριας ροής αίματος κατά 400% (μετρήσεις Laser Doppler) και της λεμφικής ροής κατά 300% (μετρήσεις Lymphoscintigraphy). Η ελαστικοποίηση και αποκατάσταση των συνδετικών ινών συμβάλλει στην αποβολή των τοξινών και των κατακρατήσεων υγρών που ευθύνονται για την πρόκληση δυσμορφιών. Η δυνατότητα αποθήκευσης και αποβολής του λίπους από τα λιποκύτταρα, σχετίζεται με τα μηνύματα νερυρο-ορμονικής φύσεως, εστιάζοντας της δράση στους παρακινητικούς και τους ανασταλτικούς υποδοχείς, οι οποίοι έχουν διαφορετική κατανομή βάσει της ανατομικής περιοχής και του φύλου.

Οι συνεδρίες με το Cellu M6 και το Lipo M6 αποτελούν στην ουσία «επανεκπαίδευση» των λιποκυττάρων για αποβολή του λίπους. Πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα επισήμανση, λαμβάνοντας υπόψη ότι τα λιποκύτταρα που στους γυναικείους μηρούς είναι παθητικά, αποτελούν τώρα τον βασικό αποδέκτη της θεραπείας. Η συγκεκριμένη έρευνα συντονίστηκε από τον καθηγητή Max Lafontan και αποδεικνύει τη διέγερση του μηριαίου λιπώδους ιστού και τον συσχετισμό της απώλειας βάρους με τη βελτιστοποίηση της λιπόλυσης, η οποία αποδεικνύεται συνήθως ανεπαρκής, κυρίως στην αντιμετώπιση του φαινομένου της κυτταρίτιδας.

Τα ραντεβού ενημέρωσης  για τις θεραπείες σώματος είναι χωρίς χρέωση

Σχολιάστε