Αποτρίχωση

Εάν συνυπολογίσουμε και διάφορες παθολογικές καταστάσεις (Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών, Υπερανδρογοναιμία, Δασυτριχισμός κ.λ.π.) που μπορούν να επιδεινώσουν την υπάρχουσα τριχοφυΐα, πολύ εύκολα αντιλαμβανόμαστε την αναγκαιότητα της καθημερινής χρήσης ποικίλων αποτριχωτικών μεθόδων, από εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

Μέθοδοι, όμως, που μόνο μια πρόσκαιρη και βραχυχρόνια λύση μπορούν να δώσουν, αφού η τριχοφυΐα γρήγορα επανεμφανίζεται, και ο φαύλος κύκλος ξαναρχίζει…

Όλα αυτά βέβαια, ίσχυαν κατά κόρον μέχρι πριν λίγα χρόνια, αφού η εμφάνιση των Lasers, έστειλε «στο καναβάτσο» όλες τις μεθόδους προσωρινής αποτρίχωσης (βλέπε: κερί- τσιμπιδάκι, ξυραφάκι κ.λ.π.), φέρνοντας κυριολεκτικά επανάσταση στον τομέα της Κοσμητικής Ιατρικής.

Η Laser-Αποτρίχωση, ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του 90, προσφέροντας μία εντελώς διαφορετική, καινοτόμο αντιμετώπιση του προβλήματος της τριχοφυΐας.

Μία συγκεκριμένη δέσμη καθαρού φωτός (μονοχρωματική), προσπίπτει στην επιφάνεια του δέρματος, διεισδύει στο βάθος (αφήνοντας άθικτη την επιδερμίδα), απορροφάται επιλεκτικά από την μελανίνη του στελέχους και του βολβού της τρίχας, καταστρέφοντας μόνο αυτήν (την τρίχα-στόχο), χωρίς να επηρεάζει τους γύρο-υγιείς ιστούς (επιλεκτική φωτοθερμόλυση).

Η αναίμακτη, μη επεμβατική, ασφαλής, γρήγορη, και πάνω απ’όλα αποτελεσματική αυτή μέθοδος, βρήκε πολύ γρήγορα την θέση που της άξιζε, αφού ο μοναδικός άλλος τρόπος μόνιμης μείωσης της τριχοφυΐας, η ηλεκτρόλυση (κοινώς βελόνα) ήταν μικρότερης αποτελεσματικότητας, επώδυνη, χρονοβόρα, με αυξημένες πιθανότητες παρενεργειών, και πρακτικά ανεφάρμοστη σε μεγάλες περιοχές.

Το καλό, γίνεται ακόμα καλύτερο

Η τεράστια διάδοση της Αποτρίχωσης με Laser αλλά και η αυξημένη ζήτηση για περισσότερα αλλά και καλύτερα Συστήματα Laser, είχαν σαν αποτέλεσμα την ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια, η οποία εστιάστηκε στο δίπτυχο: Αποτελεσματικότητα + Ασφάλεια.

Έτσι, τα σύγχρονα, στο έπακρον εξελιγμένα Δερματολογικά Lasers που χρησιμοποιούνται για Αποτρίχωση, «κουβαλούν» όλη την τεχνογνωσία και την εμπειρία του παρελθόντος, προσφέροντας ταχύτητα, βέλτιστη αποτελεσματικότητα, και πολύ μεγάλη ασφάλεια (ακόμη και σε σκουρόχρωμα δέρματα ).

Με την χρήση εξιδανικευμένων παλμοσειρών, και εξοπλισμένα με εξειδικευμένους μηχανισμούς ψύξης της επιδερμίδας, την προστατεύουν άριστα, την ίδια στιγμή που η εξελιγμένη παλμική – φωτεινή τους δέσμη διεισδύει στο δέρμα και προκαλεί εκλεκτική καταστροφή των τριχών μέσω της απορρόφησής της από την μελανίνη, αφήνοντας άθικτη την γύρω περιοχή.

Εφαρμόζονται σε οποιαδήποτε ανατομική περιοχή του σώματος, γρήγορα και ανώδυνα, και με μηδενικά σχεδόν ποσοστά ανεπιθύμητων αντιδράσεων.

LASER ή άλλου τύπου φώτα;

Στην αναπόφευκτη σύγκρισή τους με άλλες ανταγωνιστικές μεθόδους (βλέπε: φωτο-αποτρίχωση), η υπεροχή τους είναι ακόμα πιο σαφής, αφού το ενισχυμένο παλμικό φως (I.P.L.=Intensed Pulsed Light) λόγω του πολυχρωματικού φάσματος της ακτινοβολίας του, δεν έχει την ειδική επιλεκτικότητα και αποτελεσματικότητα των Lasers, ενώ η έλλειψη -κατά το πλείστον- ψυκτικών μηχανισμών και η επιτρεπόμενη χρήση τέτοιου είδους μηχανημάτων από μη Ιατρικό προσωπικό, δεν αποτελεί εχέγγυο ασφάλειας και δραστικότητας.

Γιαυτό άλλωστε, πολλές επιστημονικά τεκμηριωμένες μελέτες καταδεικνύουν την υπεροχή των Lasers, αφού τα συστήματα ενισχυμένου παλμικού φωτός υπολείπονται σε αποτελεσματικότητα, χωρίς ταυτόχρονα να στερούνται παρενεργειών.

Το σωστό μηχάνημα στα σωστά χέρια

Και το τελειότερο ακόμα Ιατρικό Laser, χρειάζεται χειριστή με εμπειρία και γνώσεις, για να αποδώσει τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα, με την ύψιστη ασφάλεια.

Το κατάλληλα εκπαιδευμένο Ιατρικό προσωπικό, μέσα από μία πληθώρα επιλογών, προσαρμόζει τα δεδομένα της κάθε θεραπείας , λαμβάνοντας υπ’όψιν αρκετές παραμέτρους (είδος τριχοφυΐας, τύπος δέρματος, ανατομική περιοχή, ηλιακή έκθεση κ.λ.π.), ώστε τα αποτελέσματα σε κάθε περίπτωση να ικανοποιούν τις προσδοκίες, χωρίς να «θυσιάζεται» στο παραμικρό η ασφαλής εφαρμογή.

Αποτρίχωση με Laser: Όχι μόδα, αλλά ανάγκη

Σήμερα, η αποτρίχωση με Laser είναι παγκοσμίως, η πιο δημοφιλής μέθοδος μόνιμης μείωσης της τριχοφυΐας.
diagnwsi
Όχι μόνον οι γυναίκες, αλλά και πολλοί άνδρες με πρόβλημα υπερβολικής τριχοφυΐας, εμπιστεύονται την νεότερη τεχνολογία και απολαμβάνουν τα οφέλη της.

Όλη την προηγούμενη δεκαετία, τα Lasers έδωσαν τις εξετάσεις τους, και πέρασαν με άριστα.

Η Ιατρική Κοινότητα έχει πλέον πειστεί, και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι Γυναικολόγοι-Μαιευτήρες, επιτρέπουν στις εγκυμονούσες πελάτισσές τους είτε να συνεχίζουν, είτε να αρχίζουν την Laser-Αποτρίχωσή τους, γνωρίζοντας πλέον την απόλυτη ασφάλεια αλλά και αποτελεσματικότητα των σύγχρονων Δερματολογικών Laser-Συστημάτων.

Και ανεξάρτητα από την οποιαδήποτε τάση ή μόδα που κατά καιρούς προσπαθεί να επικρατήσει -για λόγους Marketing κυρίως- στον τομέα της Κοσμητικής Ιατρικής, η Aποτρίχωση με Laser είναι και θα είναι μακράν η καλύτερη μέθοδος μόνιμης απώλειας της τριχοφυΐας, αφού είναι πλέον δεδομένη η μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας και της ασφάλειας που παρέχει, σε κάθε ενδιαφερόμενη-ο που αποφασίζει να την εμπιστευτεί.