Ακροχορδώνες (skin tags)

Οι Ακροχορδώνες είναι μικρά θηλώματα στο χρώμα του δέρματος έως σκούρο καφέ, με μέγεθος κεφαλιού καρφίτσας ή μεγαλύτερα, άμισχα και έμμισχα, τα οποία συνήθως παρουσιάζονται στο λαιμό, συχνά σε συνδυασμό με μικρές σμηγματορροϊκές υπερκερατώσεις.

Επίσης, παρατηρούνται  συχνά στη μασχάλη και στα βλέφαρα, ενώ πιο σπάνια παρουσιάζονται στον κορμό και τη βουβωνική χώρα, όπου σαν μαλακά έμμισχοι επάρματα συχνά κρέμονται πάνω σε λεπτούς μίσχους.

Οι Ακροχορδώνες είναι στο χρώμα του δέρματος και μοιάζουν στο σχήμα με δάκρυ είναι σαν μικροί ασκοί. Ενίοτε, σαν αποτέλεσμα της συστροφής του μίσχου, κάποιο μπορεί να αναπτύξει φλεγμονή, ευαισθησία ή ακόμα και να γίνει γαγγραινώδες.

Προσβάλει με την ίδια συχνότητα και τα δύο φύλα, με το 60% των ανθρώπων περίπου να τα εμφανίζουν μέχρι την ηλικία των 69 ετών.

Συχνά ο αριθμός τους αυξάνεται όταν ο ασθενής παίρνει βάρος, ή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ενώ ενδέχεται επίσης να συνδέονται με την ανάπτυξη της ορμονικής δράσης της ινσουλίνης. Μπορεί να συσχετίζονται με τον σακχαρώδη διαβήτη. Φαίνεται να είναι πιο διαδεδομένα σε άτομα με πολύποδες του παχέος εντέρου.

Κλείστε τώρα ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ