VISIA: Το πρώτο βήμα για να βελτιώσετε ό,τι επιθυμείτε στο πρόσωπό σας

Προκειμένου να αποκτήσετε την επιδερμίδα που θέλετε, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι δερμοανάλυση. Χάρη στη μέθοδο αυτή, διαπιστώνονται οι ανάγκες της επιδερμίδας σας (είτε είναι ορατές είτε όχι ) και πραγματοποιείται, βάσει αυτών, λεπτομερειακή εξέταση και ακριβής καταγραφή του συνόλου των ατελειών της επιδερμίδας, ώστε να τεθούν προτεραιότητες προκειμένου να επιτευχθούν οι επιθυμητοί στόχοι.

Η εξέταση με τη δερμοανάλυση Canfield VISIA® (Canfield Scientific, Inc., New Jersey, U.S.A.) συνιστά την πιο αντικειμενική και επιστημονική μέθοδο για τη διάγνωση των δερματικών προβλημάτων, που φτάνει ως και τα πιο βαθιά στρώματα, δηλαδή την επιδερμίδα, το χόριο και το υποδόριο. Χάρη στην πολυφασματική απεικόνιση και ανάλυση, πραγματοποιείται συλλογή οπτικών πληροφοριών (σε 8 τομείς που επιδρούν στην υγιή εικόνα του προσώπου) και ανάδειξη των πραγματικών αναγκών του. Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής καταχώρησης των οπτικών αυτών πληροφοριών, οι οποίες συνιστούν έπειτα αντικειμενικό μέτρο προκειμένου για τη σύγκριση του βαθμού  αποτελεσματικότητας της μεθόδου.

Οι 8 βασικές αξιολογήσεις

 • Καφετιές κηλίδες: Οι κηλίδες καφέ απόχρωσης είναι δερματικές αλλοιώσεις (π.χ. φακίδες, υπερμελαγχρώσεις, μέλασμα, εφηλίδες), οι οποίες οφείλονται σε περίσσεια έκκριση μελανίνης εκ μέρους των μελανοκυττάρων. Οι καφετιές κηλίδες ευθύνονται για τη δημιουργία ανομοιόμορφης όψης του δέρματος,  η ποία ανιχνεύεται από τη δερμοανάλυση VISIA. Μετά την καταγραφή όλων των κηλίδων, γίνεται εφαρμογή της θεραπείας Q-Switched Laser και επανάληψη της δερμοανάλυσης προκειμένου να διαπιστωθεί με αντικειμενικό τρόπο ο βαθμός  αποτελεσματικότητας της θεραπείας.
 • Κόκκινα σημεία: Υπεύθυνοι για την ύπαρξη κόκκινων περιοχών είναι η ακμή, ο ερεθισμός, οι ευρυαγείες ή η ροδόχρους νόσος. Χάρη στο VISIA ανιχνεύονται τα αιμοφόρα αγγεία και η αιμοσφαιρίνη του θηλώδους χορίου που συνδέονται με αυτές βλάβες. Οι βλάβες που οφείλονται στην ακμή, αλλά και οι ερεθισμοί διαφέρουν σε μέγεθος, όμως έχουν έχουν το κυκλικό σχήμα. Αντίθετα, η ροδόχρους νόσος είναι διάχυτης μορφής και μεγαλύτερης έκτασης σε σχέση με την ακμή, ενώ οι ευρυαγγείες έχουν συνήθως τη μορφή κοντών, λεπτών γραμμών συνδεδεμένων σε δίκτυο. Μετά την καταγραφή όλων των ατελειών, ακολουθεί το Pulsed Dye Laser. Το αποτέλεσμα της μεθόδου παρακολουθείται με το VISIA, που αξιολογεί με τον πιο αντικειμενικό τρόπο τα αποτελέσματα «πριν & μετά».
 • Ρυτίδες: Πρόκειται για αυλακώσεις της επιδερμίδας, εξαιτίας της μειωμένης ελαστικότητας, οι οποίες γίνονται πιο έντονες  με την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία. Αναγνωρίζονται από τη  δερμοανάλυση μέσω του χαρακτηριστικού στενού και μακρύ σχήματός τους. Αφότου ολοκληρωθεί η λεπτομερειακή εξέταση του προσώπου, πραγματοποιείται έγχυση υαλουρονικού οξέος ή BTX. Η επανάληψη της δερμοανάλυσης κρίνεται απαραίτητη, γιατί  αποτελεί τον μοναδικό τρόπο αντικειμενικής εκτίμησης του φυσικού αποτελέσματος των εγχύσεων.
 • Ηλιακές Κηλίδες: Οι κηλίδες UV  σχηματίζονται λόγω της συσσώρευσης της μελανίνης κάτω από την επιδερμίδα εξαιτίας της φωτογήρανσης. Αυτές οι κηλίδες δεν είναι  ορατές με κανονικοό φωτισμό. Η δερμοανάλυση VISIA μπορεί και τις εντοπίζει, όμως. μέσω της επιλεκτικής απορρόφησης της UV ακτινοβολίας εκ μέρους της μελανίνης
 • Πόροι: Εξαιτίας της σκίασης που προκαλούν, ξεχωρίζουν λόγω του κυκλικού σχήματος και του σκούρου χρώματός τους. Η διάκριση των κηλίδων από τους πόρους (από το VISIA) βασίζεται στο διαφορετικό τους μέγεθος, καθώς οι κηλίδες είναι μεγαλύτερες. Για να αντιμετωπιστούν, γίνεται εφαρμογή του Microneedling RF (Κλασματικές Ραδιοσυχνότητες) και το αποτέλεσμα της μεθόδου διαπιστώνεται μέσω της δερμοανάλυσης και των αντικειμενικών της  κριτηρίων.
 • Υφή: Μέσω αυτής της ανάλυσης αξιολογείται ο βαθμός λείανσης της επιδερμίδας, καθώς προσμετρώνται οι χρωματικές διαβαθμίσεις και η δερματική ομαλότητα (καταγραφή εσοχών και προεξοχών), της υφής της επιδερμίδας. Προκειμένου να γίνει η επιδερμίδα πιο λεία, εφαρμόζεται η μέθοδος Microneedling RF, μέσω της οποίας προκαλείται διέγερση της φυσικής επουλωτικής διαδικασίας του οργανισμού συμβάλλοντας στην ανάπλαση και αναζωογόνηση του δέρματος. Ο βαθμός αποτελεσματικότητας της θεραπείας εξακριβώνεται μέσω επαναληπτικής δερμοανάλυσης.
 • Πορφυρίνες: Πρόκειται για βακτηριαδιακές εκκρίσεις που ενδέχεται να συγκεντρωθούν σε ακμή και πόρους. Η δράση τους είναι φαγεσωρογόνος και κυτταροτοξική, ενώ είναι αποδεδειγμένο ότι η ύπαρξή τους συνδέεται με τη φωτογήρανση, το σχηματισμό ρυτίδων την υπερμελάγχρωση.  Φωσφορίζουν στο UV φως του VISIA και έχουν τη μορφή μικρών λευκών κυκλικών κηλίδων. Η αντιμετώπισή τους γίνεται με φωτοδυναμική θεραπεία και η εξουδετέρωσή τους εξακριβώνεται με τη διεξαγωγή επαναληπτικής δερμοανάλυσης.
 • Βλεφαρίδες: Χάρη σε ειδικά φίλτρα, η δερμοανάλυση VISIA εξετάζει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι βλεφαρίδες, μέσω της αξιολόγησης του αριθμού, της πυκνότητας και της υγείας τους. Πραγματοποιείται διεξαγωγή ενισχυτικών θεραπειών και τα αποτελέσματά τους  εξακριβώνονται με επαναληπτική δερμοανάλυση συγκρίνοντας το πριν και το μετά.

Η διαδικασία μοιάζει με φωτογράφιση, ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση απεικονίζονται τρισδιάστατες εικόνες συνοδεία ποσοτικών μετρήσεων και γραφικών παραστάσεων. Με τη βοήθεια ειδικών αλγορίθμων, γίνεται παρουσίαση στατιστικών μετρήσεων, που χρησιμοποιούνται ως εργαλείο σύγκρισης με άτομα που έχουν κοινή ηλικία, φύλο και τύπο δέρματος. Επίσης, γίνεται αποκάλυψη της αληθινής ηλικίας του δέρματος, η οποία δεν ταυτίζεται οπωσδήποτε με τη βιολογική.

Επιπλέον, το σύστημα δερμοανάλυσης διαθέτει ενσωματωμένο προσομοιωτή γήρανσης  μέσω του οποίου παρουσιάζεται η εικόνα του δέρματος ύστερα από 5 – 7 χρόνια, με την προϋπόθεση να μην αλλάξουν η συνήθης καθημερινότητα διατροφής, υγείας και ομορφιάς. Με τον ίδιο τρόπο, παρουσιάζεται αντίστοιχα η εικόνα του δέρματος όπως ήταν πριν 5 – 7 έτη.

VISIA-3D-Viewer-screen-RGB

VISIA – Τα αποτελέσματα είναι συγκρίσιμα

Όλα τα αποτελέσματα και οι απεικονίσεις της εξέτασης μαζί με τη γνωμάτευση του θεράποντος γιατρού καταχωρούνται ηλεκτρονικά κι έτσι διαμορφώνεται ένα εξατομικευμένο θεραπευτικό πλάνο, με παράλληλη παροχή συμβουλών για πρόληψη και ομορφιά στοχεύοντας στην οριστική απαλλαγή από πρόωρο γήρας και ατέλειες. Η δερμοανάλυση συνιστά στη συνέχεια αντικειμενικό εργαλείο που επιτρέπει τη σύγκριση του βαθμού αποτελεσματικότητας της μεθόδου, παρέχοντας συγκριτικές αναλύσεις του «πριν & μετά».

Τα σημεία υπεροχής της δερμοανάλυσης με το σύστημα Canfield VISIA®

 • Παροχή πολλαπλών απεικονίσεων του δέρματος
 • Ανίχνευση καταστάσεων του δέρματος μη ορατών δια γυμνού οφθαλμού
 • Παροχή αριθμητικών μετρήσεων των δερματικών βλαβών, γραφικών παραστάσεων
 • Σύγκριση βιολογικής ηλικίας και ηλικίας του δέρματος του εξεταζόμενου
 • Ανίχνευση και παροχή ποσοτικών μετρήσεων για ρυτίδες, κηλίδες, φωτογήρανση, πόρους, ουλές και βακτήρια
 • Τρισδιάστατη απεικόνιση δερματικών τομών για λεπτομερέστερη ανάλυση
 • Προσομοίωση για απεικόνιση της πορείας των δερματικών βλαβών (κηλίδες, ρυτίδες)

Σχολιάστε