Συχνές ερωτήσεις για την αποτρίχωση με υπερήχους

Ερωτήσεις και Απαντήσεις
Τι είναι αυτό που καθιστά τον υπερηχο διαφορετικό από άλλες τεχνολογίες;
Ένας πρόσθετος υπερηχητικός έλεγχος χρησιμοποιείται για να στρέψει την ενέργεια ακριβώς στο θύλακα της τρίχας επιτρέποντας έτσι την επεξεργασία και των ιδιαίτερα ευαίσθητων περιοχών. Ο υπέρησος διοχετε΄θεται άμεσα στη ρίζα της τρίχας όπου μετατρέπεται σε θερμότητα. Κατά συνέπεια.η θερμοκρασία καταστρέφει το θήλακα της τρίχας. Το δέρμα παραμένει ανέπαφο αφού η ενέργεια εφαρμόζεται άμεσα στον άξονα της τρίχας.
Είναι η θεραπεία με το  ———– επίπονη;
Η θεραπεία με το ——- είναι ουσιαστικά ανώδυνη δεδομένου ότι τα κύματα υπερήχου δεν διαλύουν στον περιβάλλοντα ιστό δερματος που περιέχει τους κύριους δέκτεσ πόνου. Επομένως η θεραπεία μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμη και στις περισσότερες ευαίσθητες περιοχε΄ς όπως τα φρύδια, το άνω χείλος και τη γραμμή του μπικίνι.
Μπορεί η άσπρη τρίχα να αντιμετωπιστεί;
Αντίθετα από το λέιζερ και το IPL, όσον αφορά την αποτρίχωση, όλες οι τρίχες ανεξαρτήτου χρώματος μπορούν να αντιμετωπιστούν δεσομένου ότι η τεχνολογία υπερήχου δεν στηρίζεται στο χρωματισμό (μελανίνη) της τρίχας για να είναι αποτελεσματική. Το —– είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στην άσπρη τρίχα καθώς επίσης και στην πολύ λεπτη τρίχα.
Εξαρτάται από ποιό χρώμα δέρματος έχω;
Ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματος σας, οι θεραπείες Selectif pro είναι κατάλληλες για τον καθένα. Η τεχνολογία του Selectif pro μπορεί ακόμη και να χρησιμοποιηθεί στις χρωματισμένες περιοχές, όπως το areola (θηλή) καθώς επίσης και τις βλεννώδεις περιοχές (μύτη, τρίχα, θυλάκια αυτιών, κ.λ.π.).
Μπορώ να κάνω τις θεραπείες εάν έχω ήδη μαυρισμένο δέρμα;
Ναι, αντίθετα από το λέιζερ και IPL, μπορείται να θεραπευθείται δεδομένου ότι το περιβάλλον δέρμα μένει απρόσβλητο.
Μπορώ να κάνω τις θεραπείες εάν μου χορηγαίται κάποια φαρμακευτική αγωγή;
Ναι, αντίθετα απο το λέιζερ και IPL, μπορείται να θεραπευθείται δεδομένου ότι το περιβάλλον δέρμα μένει απρόσβλητο.
Ποιό είναι το ποσοστό μείωσης της τρίχας μετά από τις θεραπείες;
Στις ελεγχόμενες κλινικές μελέτες ένας μέσος όρος μείωσης της τρίχας της τάξεως του 38% έχει επιτευχθεί μετά από τη δεύτερη συνεδρία.
Είναι τα αποτελέσματα μόνιμα;
Τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα εξαρτώναι από τη γενετική, τις ορμόνες και τα φάρμακα που μπορούν να προκαλέσουν την αύξηση της τρίχας.
Είναι το Selectif pro καλύτερο απο το λέιζερ ή IPL;
Η τεχνολογία του —— έχει διάφορα πλεονεκτήματα σε σχέση με το λέιζερ και το IPL λόγω των χαρακτηριστικών της ενέργειας υπερήχων και του τρόπου που εφαρμόζεται. Η αποτελεσματικότητα είναι παρόμοια με αυτήν των φωτο – βασισμένω λύσεων, αλλά δεν περιορίζεται στο συνδυασμό σκούρας τρίχας και ανοιχτόχρωμου δέρματος.
Πόσες συνεδρίες θα χρειαστώ;
Ο αριθμός συνεδριών εξαρτάται από την περιοχή του σώματος. Για παράδειγμα τα φρύδια. το άνω χείλος, τα αυτιά και οι αρθρώσεις απαιτούν γενικά 6-8 συνεδρίες.
Ποιό είναι το συνιστώμενο χρονικό διάστημα που απαιτείται μεταξύ των δυνεδριών;
Χαρακτιριστικά 3-4 εβδομάδες συστήνονται μεταξύ των θεραπειών. Αυτό ποικίλει ανάλογα με το άτομο, τη περιοχή του σώματος των χαρακτηριστικών της τρίχας, κ.λ.π. Μετά από τον αρχικό διορισμό σας, ο θεράπων ιατρός σας μπορεί να σας συμβουλέψει ακριβέστερα.
    • Πόσες επισκέψεις χρειάζονται για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα;

5-8 περίπου επισκέψεις. Βέβαια αυτό μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα, εφόσον το πρόβλημα της ανεπιθύμητης τριχοφυϊας σχετίζεται και με ορμονική διαταραχή.

    • Είναι επώδυνη η LASER αποτρίχωση;

Η LASER αποτρίχωση είναι ανώδυνη, αλλά αν θέλετε μπορεί να εφαρμοστεί κρέμα τοπικής αναισθησίας πριν τη συνεδρία.

    • Σε ποια σημεία μπορεί να γίνει;

Η εξελιγμένη τεχνολογία LASER επιτρέπει την εφαρμογή σε όλα τα σημεία του σώματος όπως πόδια, μπικίνι, κοιλιά, στήθος, string, μασχάλες κλπ.

    • Πόση ώρα διαρκεί η συνεδρία;

Η διάρκεια εξαρτάται από το μέγεθος της επιφάνειας προς αποτρίχωση. Για παράδειγμα για τις γάμπες χρειάζεται περίπου μισή ώρα.