Combined Customised Hair Transplantation [Old Text]

Η μέθοδος Μεταφοράς και Επανέκφυσης μεμονωμένων τριχοθυλακίων, συνδυάζει εξελιγμένες τεχνικές λήψης και τοποθέτησης, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη δυνατή πυκνότητα στην περιοχή αραίωσης, και εντελώς φυσικό, τελικό αποτέλεσμα.

Με ειδικά εργαλεία και συγκεκριμένες τεχνικές -που εφαρμόζονται μόνο από έμπειρο, εξειδικευμένο Ιατρικό και παρα-ιατρικό προσωπικό- λαμβάνονται μεμονωμένα τριχοθυλάκια ή κατά ομάδες, ακόμα και πολύ λεπτά, και τοποθετούνται στις περιοχές που παρουσιάζουν αραίωση. Με τον τρόπο αυτό είναι δυνατός ο διπλασιασμός της πυκνότητας των μαλλιών, βελτιώνοντας σημαντικά το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα.

Το φυσικό αποτέλεσμα εξασφαλίζεται με την επιλογή και τοποθέτηση συγκεκριμένων τριχοθυλακίων με ιδανική γωνία έκφυσης, ώστε να ταιριάζουν απόλυτα στα παρακείμενα μαλλιά.
Τα νέα μαλλιά μεγαλώνουν κανονικά, δεν πέφτουν ποτέ και έχουν φυσική πυκνότητα.

Όσον αφορά την περιοχή από όπου λαμβάνονται τα τριχοθυλάκια (δότρια περιοχή), εφαρμόζεται η νεότερη, αποκλειστική μέθοδος Τριχοφυτικής Σύγκλισης (trichophytic closure), με ειδικές τεχνικές συρραφής, που επιτρέπουν στα μαλλιά να φυτρώνουν ακόμα και μέσα στην περιοχή αφαίρεσης της σειράς τριχοθυλακίων που μεταφέρονται.

Τριχοπτωση ανδρα πριν Τριχοπτωση ανδρα μετα

CCHT (Combined Customized Hair Transplantation – Συνδυαστική Εξατομικευμένη Μεταμόσχευση Μαλλιών)

Το πλεονέκτημα της μέθοδου μεταφοράς τριχοθυλακίων -και ΟΧΙ μοσχευμάτων- υπερτερεί για ένα βασικό λόγο: Τα τριχοθυλάκια είναι ο τρόπος με τον οποίο φυτρώνουν τα μαλλιά στη φύση.
Τα τριχοθυλάκια (τ/θ) περιέχουν 1,2,3 και σπανιότερα περισσότερες τρίχες.

Ακολουθώντας και σεβόμενοι την ανατομία που υπάρχει στη φύση δεν προκαλούμε καταστροφή των διαθέσιμων τριχών, εκμεταλλευόμαστε με άριστο τρόπο τη δότρια περιοχή και έχουμε ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα.

Η τεχνική CCHT μας επιτρέπει την τροποποίηση της Μεταμόσχευσης Μαλλιών ανάλογα με τις ανάγκες κάθε ενδιαφερόμενου, την ποιότητα και την υφή των μαλλιών του όπως επίσης και τις δυνατότητες της δότριας περιοχής του.

Εφαρμόζοντας διαφορετικές τεχνικές λήψεις τριχοθυλακίων, έχουμε ουσιαστικά διευρύνει την δότρια περιοχή συγκριτικά με παλαιότερες τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών. Έχουμε πλέον την δυνατότητα να αναλάβουμε περιστατικά που άλλοι δεν θα αναλάμβαναν ή και να διορθώσουμε αποτελέσματα Μεταμόσχευσης Μαλλιών που έγιναν με απαρχαιωμένες τεχνικές.

Για την μεταφορά τριχοθυλακίων, ανεξαρτήτως της τεχνικής που εφαρμόστηκε για την λήψη τους, απαιτείται η χρήση μικροσκοπίων. Ο άριστος φωτισμός και η μεγέθυνση των ειδικών μικροσκοπίων μας επιτρέπει να επιτυγχάνουμε 30% περισσότερες τρίχες προς μεταφορά από την ίδια δότρια περιοχή, μειώνοντας στο ελάχιστο κακώσεις στα ευαίσθητα τριχοθυλάκια.

Εκτός των άλλων τα ίδια τα τριχοθυλάκια είναι τουλάχιστον κατά 50% μικρότερα από τα κλασσικά μικρομοσχεύματα για τον ίδιο αριθμό τριχών και αυτό το γεγονός μας επιτρέπει να τα τοποθετήσουμε πλησιέστερα το ένα με το άλλο επιτυγχάνοντας πυκνότητες, που θα ήταν αδιανόητες πριν λίγα μόλις χρόνια στην Μεταμόσχευση Μαλλιών, ή ακόμα και να τοποθετηθούν ανάμεσα σε υπάρχοντα μαλλιά πυκνώνοντας τα.

 Η αναγκαιότητα συνδυασμού τεχνικών στη σύγχρονη Μεταμόσχευση Μαλλιών

Κάθε άνθρωπος είναι μια μοναδική οντότητα και χρειάζεται μια εξατομικευμένη προσέγγιση στο πρόβλημα του.

Δυστυχώς όταν αναφερόμαστε στο θέμα της τριχόπτωσης και της Μεταμόσχευσης Μαλλιών, αυτά δεν είναι αυτονόητα. Μια πιθανή εξήγηση είναι το γεγονός ότι η επιστημονική αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων είναι επίτευγμα των τελευταίων 10 ετών στην Ιατρική. Δείτε τους μύθους και την πραγματικότητα για αυτά τα θέματα που ταλαιπωρούν πολλούς και είναι κατάλοιπο της εποχής του μάγου της φυλής και των θαυματουργών συνταγών του.

Τα μαλλιά είναι ένα βασικό σημείο αναφοράς για κάθε άνθρωπο. Πόσες φορές δεν μιλάμε για την «ξανθιά με τα σγουρά μαλλιά» ή για τον «μελαχρινό με το μουστάκι» κλπ.
Το χρώμα, η υφή και το πάχος της τρίχας και των μαλλιών αντίστοιχα.
Το χρώμα και η ποιότητα του δέρματος.
Ο ρυθμός και το είδος της τριχόπτωσης …

Είναι κάποιες από τις σημαντικές παραμέτρους για κάθε άτομο ξεχωριστά, που πρέπει οπωσδήποτε να ληφθούν υπ΄όψιν για τη αντιμετώπιση του προβλήματος της τριχόπτωσης.

Ένας ξανθός 25χρονος νέος με σγουρά μαλλιά και κάτασπρο δέρμα που αραιώνουν τα μαλλιά του στη μπροστινή γραμμή, δεν έχει τίποτα το κοινό με ένα 40χρονο εντελώς φαλακρό άνδρα με ίσια μαλλιά και σκούρο δέρμα. Οι αισθητικές ανάγκες σε μαλλιά ενός 20χρονου σπουδαστή είναι εντελώς διαφορετικές αν συγκριθούν με ένα 40χρονο επαγγελματία.

Και βέβαια όλα αυτά δεν έχουν καμία απολύτως σχέση όταν αντιμετωπίζουμε μια γυναίκα σε οποιαδήποτε ηλικία, που έχει το παραμικρό πρόβλημα τριχόπτωσης.

  • Πως είναι δυνατόν να αποφασίσει κάποιος μόνος του, ποια θα πρέπει να είναι η κατάλληλη θεραπεία;
  • Πως είναι δυνατόν μία και μόνη τεχνική Μεταμόσχευσης Μαλλιών να καλύψει όλες αυτές τις περιπτώσεις;
  • Ποιος θα πρέπει να είναι ο ακριβής αριθμός των απαιτούμενων τριχοθυλακίων για την βελτίωση της αισθητικής του ενδιαφερομένου;
  • Πόσα τριχοθυλάκια είναι διαθέσιμα στη δότρια περιοχή, αν είναι κάποιος κατάλληλος για Μεταμόσχευση Μαλλιών;
  • Ποια θα πρέπει να είναι η σχεδίαση της μπροστινής γραμμής τριχοφυίας και ποια περιοχή θα πρέπει να καλυφθεί;

Μετά από πολλά χρόνια ιατρικής προσέγγισης του θέματος της τριχόπτωσης και της Μεταμόσχευσης Μαλλιών, έχουμε την ικανότητα να εφαρμόζουμε όλες τις επιστημονικά τεκμηριωμένες και ελεγμένες θεραπείες, χωρίς προκαταλήψεις.
Μετά από ώριμη γνώση κάθε μίας τεχνικής ή θεραπείας και μετά από κατασταλαγμένη άποψη για τα υπέρ και κατά κάθε μίας από αυτές, επιλέγουμε την πλέον κατάλληλη θεραπεία ή συνδυασμό θεραπειών, για κάθε ένα ξεχωριστά από τα άτομα, που έρχονται σε εμάς.

Η μέθοδος CCHT (Combined Customized Hair Transplantation) είναι ακριβώς αυτός ο συνδυασμός τεχνικών, πάντα όμως για την μεταφορά τριχοθυλακίων και όχι μοσχευμάτων.

ανδας τριχοπτωση πριν ανδρας τριχοπτωση μετα

Χαρακτηριστικά της μεθόδου CCHT (Combined Customized Hair Transplantation)

Διαφορετικές τεχνικές λήψης τριχοθυλακίων

Διαθέτουμε δύο τεχνικές λήψεις τριχοθυλακίων με ή χωρίς την χρήση ράμματος αλλά πάντα χωρίς καμία ουλή στη δότρια περιοχή.

Τεχνική strip – αφαίρεση σειράς τριχοθυλακίων.

Στην τεχνική αυτή λήψης αφαιρείται μία σειρά τριχοθυλακίων από την δότρια περιοχή. Μικροσκόπια χρησιμοποιούνται στη συνέχεια για τον διαχωρισμό των τ/θ. Δεν είναι η «συνηθισμένη» ή η «παλαιά» τεχνική.

Τριχοφυτικός τρόπος σύγκλεισης της δότριας περιοχής

Είναι ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η σύγκλειση της δότριας περιοχής για όλα τα περιστατικά strip. Γίνεται αφαίρεση του επιθηλίου 1 χιλιοστού από τα γειτονικά τριχοθυλάκια. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνουμε την έκφυση των τριχών μέσα από την ουλή που προκύπτει, με αποτέλεσμα να μην είναι ανιχνεύσιμη ακόμα και από εμάς τους ίδιους. Επίσης με τον τριχοφυτικό τρόπο σύγκλεισης επιτυγχάνεται η μικρή αλλαγή της φοράς έκφυσης των γειτονικών τριχοθυλακίων – γίνεται 10 μοίρες πιο κάθετη – με αποτέλεσμα την καλύτερη κάλυψη της περιοχής.

Τελικά μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε κατηγορηματικά ότι  ανεξάρτητα από τον τρόπο λήψης των τριχοθυλακίων που θα επιλεγεί, δεν πρόκειται να υπάρξει καμία απολύτως ουλή στη δότρια περιοχή από την πρώτη ώρα της μεταμόσχευσης μαλλιών μέχρι την τελική έκφυση των τριχοθυλακίων.

Άμεση εξαγωγή τριχοθυλακίων F.U.E. (Follicular Unit Extraction)

Πρόκειται για μια εναλλακτική μέθοδο λήψης τριχοθυλακίων, στην οποία μεμονωμένα τριχοθυλάκια εξάγονται ένα προς ένα και όχι σε σειρά. Συνήθως αφαιρούμε ένα τριχοθυλάκιο ανά 3 ή 4 από την δότρια περιοχή. Δεν χρησιμοποιούνται ράμματα. Παραμένει μια μικρή αδιόρατη ουλή μικρότερη από ένα χιλιοστό για κάθε τριχοθυλάκιο που αφαιρείται.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η τοποθέτηση των τριχοθυλακίων καθώς και όλη η υπόλοιπη διαδικασία της Μεταμόσχευσης μαλλιών για το FUE παραμένει η ίδια όπως και με το strip. Η τεχνική FUE δεν προσφέρει διαφορετικά ή καλύτερα αποτελέσματα ούτε από πλευράς πυκνότητας ούτε από την άποψη της φυσικότητας του αποτελέσματος, αντίστοιχα για τον ίδιο αριθμό των μεταφερόμενων τριχοθυλακίων.

Χρήση διαφορετικών τριχοθυλακίων σε διαφορετικές περιοχές

Τα τριχοθυλάκια, ανάλογα με τον αριθμό των τριχών που περιέχουν τοποθετούνται σε διαφορετικές περιοχές. Κατά τον διαχωρισμό των τριχοθυλακίων γίνεται επιμελής καταμέτρηση ένα προς ένα και κατάταξη ανάλογα με τον αριθμό των τριχών που περιέχουν. Η τοποθέτηση τους γίνεται ανάλογα με την περιοχή που πρόκειται να καλυφθεί, ακολουθώντας και μιμούμενοι τους κανόνες που υπάρχουν στη φύση. Π.χ. μονά τριχοθυλάκια εξαντλούνται στην μπροστινή γραμμή ή στο κέντρο της κορυφής, διότι δίνουν την απόλυτη φυσικότητα που απαιτείται σε αυτές. Επίσης, δίνουν την εικόνα της μετάβασης στην αμέσως πυκνότερη παρακείμενη περιοχή. Δεν θα είχε νόημα να τοποθετηθούν αλλού καθώς δεν θα πρόσθεταν όγκο μαλλιών σε μια κεντρικότερη περιοχή, που είναι το ζητούμενο.

Στην τεχνική CCHT (Combined Customized Hair Transplantation)   που εφαρμόζουμε  χρησιμοποιούμε σε επιλεγμένα περιστατικά και ομάδες τριχοθυλακίων (Follicular Groupings) σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως π.χ. στο κέντρο μιας περιοχής που πρόκειται να καλύψουμε. Οι ομάδες αυτές τριχοθυλακίων αποτελούνται αυστηρά από 2 τριχοθυλάκια – όχι περισσότερα – ο διαχωρισμός γίνεται πάλι στο μικροσκόπιο και μας επιτρέπουν να αυξήσουμε τον όγκο των μαλλιών στην περιοχή που τοποθετούνται, μειώνοντας παράλληλα τον συνολικό χρόνο της μεταμόσχευσης χωρίς να γίνεται συμβιβασμός στην φυσικότητα του αποτελέσματος καθώς περιβάλλονται από μεμονωμένα τριχοθυλάκια.

καραφλα πριν καραφλα αντιμετωπιση

Διαφορετικές τεχνικές τοποθέτησης τριχοθυλακίων

Χρήση εμφυτευτή (Implanter)

Ειδικό εργαλείο για την τοποθέτηση των τριχοθυλακίων δοκιμασμένο και γνωστό σε όλους του γιατρούς, την τελευταία δεκαετία. Χρήσιμο στην τοποθέτηση τους σε περιοχές όπως τα φρύδια ή οι φαβορίτες. Δεν αυξάνει την πυκνότητα ούτε εγγυάται την φυσικότητα του αποτελέσματος. Έχει καλά αποτελέσματα όταν χρησιμοποιείται από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό. Κύριο μειονέκτημά του, η παράταση του συνολικού χρόνου της μεταμόσχευσης μαλλιών.

Η χρήση λαβίδας παραμένει η κλασσική μέθοδος τοποθέτησης των τριχοθυλακίων παγκοσμίως. Ο έλεγχος της τελικής θέσης των τριχοθυλακίων και η πλήρη κάλυψη όλων των υποδοχών, μίας προς μία, είναι επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία και είναι η εγγύηση για το τελικό αποτέλεσμα.

Πότε μπορούμε να τοποθετήσουμε τριχοθυλάκια ανάμεσα σε υπάρχουσα τριχοφυία;

Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε ότι στα αρχικά στάδια της ανδρικού τύπου τριχόπτωσης, ο αριθμός των τριχοθυλακίων παραμένει σχεδόν ο ίδιος ανά περιοχή, οι τρίχες όμως παρουσιάζουν εμφανή αλλοίωση τόσο στο πάχος τους όσο και στο ρυθμό της ανάπτυξης τους.

Σε όλες τις περιοχές, ακόμα και σε αυτές που θεωρούνται άδειες, υπάρχουν τριχοθυλάκια με διαφορετικό, όμως, είδος και ποσότητα τριχών.

Όσο μικρό και αν είναι το τριχοθυλάκιο χρειάζεται ζωτικό χώρο για να μπορέσουμε να το τοποθετήσουμε. Στις εξελιγμένες τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών ο χώρος αυτός είναι περίπου 1mm. Αυτή η πολύ βασική γνώση μας οδήγησε στο συμπέρασμα ότι για να μπορούμε να επέμβουμε σε μια περιοχή με μεταμόσχευση μαλλιών αλλάζοντας την εμφάνιση της και χωρίς να προκαλέσουμε βλάβη στα ήδη υπάρχοντα τριχοθυλάκια , θα πρέπει η υπάρχουσα πυκνότητα της περιοχής αυτής να είναι κάτω από 25 υγιή τριχοθυλάκια /cm2.

Δότρια περιοχή μόνιμης τριχοφυΐας

Περιοχή στη κορυφή του κεφαλιού με αύξηση του αριθμού των τελογενών τριχών και αντίστοιχη μείωση του αριθμού των 3τριχων τριχοθυλακίων. Δεν υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης τριχοθυλακίων με μεταμόσχευση μαλλιών χωρίς να επηρεαστούν αρνητικά τα παρακείμενα τριχοθυλάκια.

Περιοχή στο μέσο περίπου του κεφαλιού με χνουδοποιημένη αλλά και με τελική τριχοφυΐα. Μπορούμε να προχωρήσουμε σε μεταμόσχευση μαλλιών, τοποθετώντας προσεκτικά ανάμεσα στα υπάρχοντα τριχοθυλάκια και νέα υγρή.

Η περιοχή αυτή αισθητικά αλλά και πρακτικά θεωρείται κενή και μπορούμε να προχωρήσουμε σε μεταμόσχευση μαλλιών τοποθετώντας τον μέγιστο αριθμό τριχοθυλακίων ανά cm2.


καραφλα καραφλα αντιμετωπιση

Η μέθοδος CCHT (Combined Customized Hair Transplantation)  σε ειδικές περιπτώσεις

Με την τεχνική Μεταμόσχευσης Μαλλιών που εφαρμόζουμε έχουμε την δυνατότητα να τοποθετούμε τριχοθυλάκια σε οποιαδήποτε γωνία και με οποιαδήποτε φορά έκφυσης των τριχών επιθυμούμε, σε οποιαδήποτε περιοχή απαιτεί κάλυψη με τριχοφυία, ακόμα και σε μη φυσιολογικό δέρμα. Έτσι μπορούμε να καλύψουμε με μόνιμη τριχοφυία περιοχές μετά από εγκαύματα, αντιαισθητικές ουλές μετά χειρουργικές επεμβάσεις ή τραυματισμούς.

Έχουμε την δυνατότητα να αποκαταστήσουμε την τριχοφυία σε δύσκολες περιοχές όπως φαβορίτες, φρύδια ή βλέφαρα.

Σε αυστηρά επιλεγμένα περιστατικά έχουμε την δυνατότητα να καλύψουμε μικρές αλλά κρίσιμες αισθητικά περιοχές που έχουν προσβληθεί από γυροειδή αλωπεκία, υπό την προϋπόθεση ότι είναι σταθεροποιημένη η περιοχή επί 5ετία.

Χρήση τριχοθυλακίων από άλλες περιοχές του σώματος εκτός τριχωτού κεφαλής στην Μεταμόσχευση Μαλλιών

Η προσέγγισή μας σε κάθε μία μέθοδο που εφαρμόζουμε, είναι και θα γίνεται πάντα με αυστηρά ιατρικά και επιστημονικά κριτήρια. Μετά από 2 χρόνια προσπαθειών στην εφαρμογή μεταφοράς τριχοθυλακίων από άλλες περιοχές του σώματος – εκτός του τριχωτού της κεφαλής ( στήθος, πλάτη, κάτω άκρα κλπ.) τα τελικά συμπεράσματα μας είναι τα εξής:
Η έκφυση των τριχοθυλακίων σε αυτές τις περιοχές είναι εντελώς διαφορετική από ότι στο τριχωτό της κεφαλής, με άλλες ανατομικά δεδομένα.
Τριχοθυλάκια που εξάγονται από αυτές τις περιοχές απαιτούν μια εντελώς διαφορετική τεχνική εξαγωγής από την συνήθη, ο δε ιατρός που θα το επιχειρήσει, πρέπει να έχει μεγάλη εμπειρία στο F.U.E. Είναι ιδιαίτερα επίπονη και κουραστική και για τον ασθενή αλλά και για τον γιατρό. Ο ρυθμός εξαγωγής των τριχοθυλακίων δεν υπερβαίνει τα 50 την ώρα στις καλύτερες των περιπτώσεων.
Δεν υπάρχουν ακόμα επιστημονικές αποδείξεις – μόνο ενδείξεις – ότι τα μαλλιά στην περιοχή που θα τοποθετηθούν, θα ακολουθήσουν τον ρυθμό ανάπτυξης της δέκτριας περιοχής ( περί το 1 εκ./μήνα για το τριχωτό της κεφαλής) recipient dominance και όχι της περιοχής από την οποία ελήφθησαν.
Η πιθανότητα φλεγμονής στην δότρια περιοχή όταν χρησιμοποιείται περιοχή εκτός τριχωτού είναι ιδιαίτερα υψηλή, με αποτέλεσμα να απαιτείται μακροχρόνια χορήγηση αντιβιοτικών και στο τέλος να παραμένουν ορατές ουλές στην περιοχή από την οποία ελήφθησαν τα τριχοθυλάκια – στήθος, πλάτη, κάτω άκρα. Αντιθέτως ουδέποτε υπάρχει φλεγμονή οποιασδήποτε μορφής στο τριχωτό της κεφαλής, λόγω πλούσιας αιμάτωσης, η δε χρήση αντιβιοτικών ή δεν απαιτείται ή γίνεται για προληπτικούς λόγους.

Η τριχοφυία στο υπόλοιπο σώμα μας γίνεται με την μορφή των μονότριχων τριχοθυλακίων και σπανίως ως δίτριχα τριχοθυλάκια. Δεν είναι δυνατόν να βασιζόμαστε σε μονά τριχοθυλάκια για ένα αισθητικά ικανοποιητικό αποτέλεσμα της μεταμόσχευσης μαλλιών. Φυσιολογικά μόνο περίπου το 10% των τριχοθυλακίων στο τριχωτό είναι μονότριχα.

Με την τεχνική CCHT (Combined Customized Hair Transplantation), συνδυάζοντας την τεχνική strip και FUE για την λήψη, έχουμε πάντα ικανοποιητικό αριθμό διαθέσιμων τριχοθυλακίων για ένα ικανοποιητικό αισθητικό αποτέλεσμα, ώστε να μην έχουμε ανάγκη τους πειραματισμούς με τριχοθυλάκια από το υπόλοιπο σώμα.
Με τα δεδομένα αυτά θεωρούμε αντιεπιστημονική και αντιδεοντολογική την εφαρμογή της μεθόδου μεταφοράς τριχοθυλακίων από άλλες περιοχές του σώματος στο τριχωτό της κεφαλής.

Μεταμόσχευση Μαλλιών και γυναίκες

τριχοπτωση γυναικων πριν τριχοπτωση γυναικων μετα

Η μορφή της ανδρογενετικού τύπου τριχόπτωσης στις γυναίκες παίρνει συνήθως διαφορετική μορφή απ΄ότι η ίδια μορφή τριχόπτωσης στους άνδρες. Η διατήρηση της μπροστινής γραμμής τριχοφυίας είναι σύνηθες φαινόμενο στις γυναίκες, ενώ η διατήρηση μεγάλου αριθμού υγιών τριχοθυλακίων στην περιοχή του αραιώματος κάνει την αυστηρή επιλογή των υποψήφιων γυναικών κατάλληλων για μεταμόσχευση μαλλιών υποχρεωτική.

Δερματοσκοπική μελέτη κάθε μίας περίπτωσης ξεχωριστά είναι απολύτως αναγκαία και διασφαλίζει το αποτέλεσμα, που θα κάνει την διαφορά μετά την μεταμόσχευση μαλλιών ορατή και συγχρόνως δεν θα προκαλέσει βλάβες στα υπάρχοντα μαλλιά μιας γυναίκας.

Εκτός των ανωτέρω η ανδρογενετικού τύπου τριχόπτωση παραμένει το συχνότερο είδος τριχόπτωσης στις γυναίκες αλλά παραμένει υψηλό το ποσοστό των περιπτώσεων άλλου είδους τριχόπτωσης όπως π.χ. διάχυτου τύπου στις οποίες η μεταμόσχευση μαλλιών δεν έχει ένδειξη.

Άμεση εξαγωγή τριχοθυλακίων

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η τοποθέτηση των τριχοθυλακίων καθώς και όλη η υπόλοιπη διαδικασία της Μεταμόσχευσης μαλλιών για το FUE παραμένει η ίδια όπως και με το strip. Η τεχνική FUE δεν προσφέρει διαφορετικά ή καλύτερα αποτελέσματα ούτε από πλευράς πυκνότητας ούτε από την άποψη της φυσικότητας του αποτελέσματος, αντίστοιχα για τον ίδιο αριθμό των μεταφερόμενων τριχοθυλακίων.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της τεχνικής FUE είναι ότι δεν απαιτείται η ελαστικότητα του δέρματος για την αφαίρεση της σειράς τριχοθυλακίων, που είναι αναγκαία στην τεχνική strip. Για την ακρίβεια η ύπαρξη καλής ελαστικότητας μπορεί να αποτελεί εμπόδιο στην εφαρμογή της FUE. Επίσης σημαντικό πλεονέκτημα είναι η δυνατότητα που έχουμε με την FUE να εκμεταλλευόμαστε περιοχές που δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί η τεχνική strip, όπως οριακές περιοχές στη δότρια, υπό την προϋπόθεση ότι είμαστε βέβαιοι για την εξέλιξη της τριχόπτωσης και το κροταφικό τμήμα της δότριας περιοχής.
Στη πράξη με την τεχνική της Άμεσης Εξαγωγής Τριχοθυλακίων F.U.E. διευρύνοντας την δότρια περιοχή, έχουμε διαθέσιμα περισσότερα τ/θ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ στην τεχνική strip.

Η τεχνική λήψης τριχοθυλακίων FUE εφαρμόζεται πάντα σε ξυρισμένη περιοχή του τριχωτού της κεφαλής . Σε περίπτωση που απαιτούνται μέχρι 600 τ/θ τμηματικό ξύρισμα της δότριας περιοχής είναι αρκετό. Πλήρης κάλυψη της περιοχής επιτυγχάνεται με υπερκείμενα μαλλιά, μέχρι να επανακτήσουν το μήκος τους οι ενδιάμεσες τρίχες που δεν έχουν εξαχθεί.

Σε περίπτωση που απαιτούνται περισσότερα από 600 τριχοθυλάκια σε ένα στάδιο, απαιτείται πλήρες ξύρισμα του τριχωτού. Εναλλακτικά, υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται επαναληπτικά στάδια FUE των 600 τ/θ ανά 2 μήνες, με τμηματικό ξύρισμα, μέχρι την ολοκλήρωση του συνολικού αριθμού των απαιτούμενων τ/θ. Σε αυτή τη περίπτωση η τοποθέτηση των τριχοθυλακίων γίνεται σε διαφορετικές περιοχές, συνήθως από πίσω προς τα εμπρός. Π.χ. η σχεδίαση και διαμόρφωση της μπροστινής γραμμής γίνεται τελευταία.

Η τεχνική FUE είναι πράγματι χρονοβόρα. Συνήθως 100 με 150 τριχοθυλάκια ανά ώρα μπορούν να εξαχθούν και να τοποθετηθούν. Π.χ. για 1000 τριχοθυλάκια FUE απαιτούνται 8 – 10 ώρες. Mega sessions με FUE μπορούν να γίνουν σε διαδοχικές ημέρες αν υπάρχει η δυνατότητα για πλήρες ξύρισμα του τριχωτού, π.χ. 2000 τριχοθυλάκια ολοκληρώνονται σε 2 -3 συνεχόμενες ημέρες ή σε 2 – 3 διαδοχικά στάδια ανά 2μηνο στις περιπτώσεις που έχει προτιμηθεί τμηματικό ξύρισμα.

Προγραμματίστε Σήμερα ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ με τον Δρ. Τζερμιά

Η ιατρική έρευνα και ανακοινώσεις στην διεθνή βιβλιογραφία, αποδεικνύουν ότι υπάρχει πάντα ένα ποσοστό 5 – 10% του γενικού πληθυσμού, που δεν είναι κατάλληλο για την εφαρμογή της τεχνικής FUE.
Η επιλογή ενός συγκεκριμένου ατόμου για το αν είναι κατάλληλος για το FUE γίνεται με το FOX test, στο οποίο γίνεται δοκιμαστική εξαγωγή 20 τριχοθυλακίων και ελέγχεται η ευκολία με την οποία εξάγονται τα τ/θ, η πλήρης και ακέραια εξαγωγή τους καθώς και η δυνατότητα εξαγωγής 3τριχων τριχοθυλακίων. Τα εξαγόμενα τ/θ θα πρέπει να ακολουθούν την αναλογία που υπάρχει στη φύση, δηλαδή περί το 10% μονά τ/θ, 60% διπλά και 30% τριπλά τριχοθυλάκια. Σε αντίθετη περίπτωση η μεταμόσχευση μαλλιών θα είναι αποτυχημένη και ως εκ τούτου η τεχνική FUE δεν μπορεί να εφαρμοστεί – FOX test αρνητικό.

Η στρατηγική μας μετά από πολυετή εμπειρία, στο FUE είναι η εξής: Δεν κάνουμε το FOX test σε άτομα που χρειάζονται μέχρι 600 τριχοθυλάκια συνολικά π.χ. ειδικές περιπτώσεις αποκατάστασης φρυδιών, ουλών, μεταμόσχευση σε μικρές περιοχές των κροτάφων. Το θεωρούμε όμως ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ για όλες τις άλλες περιπτώσεις.
Είμαστε υπεύθυνοι και υπόλογοι απέναντι στα άτομα που μας εμπιστεύονται, τόσο για την ποιότητα όσο και για τον αριθμό των μεταφερόμενων τριχοθυλακίων. Θεωρούμε ότι αυτή ακριβώς είναι η υπεύθυνη και επιστημονικά σωστή στάση σχετικά με το FUE, και είμαστε περήφανοι για αυτό.

γυναικεια τριχοπτωση γυναικεια τριχοπτωση θεραπεια

Είναι γεγονός ότι η μόνη μέθοδος μόνιμης αντιμετώπισης της αραίωσης είναι η μεταμόσχευση μαλλιών

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όλοι όσοι αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της τριχόπτωσης είναι κατάλληλοι για μεταμόσχευση μαλλιών. Ούτε έχουμε το δικαίωμα σε όλες τις περιπτώσεις να αγνοούμε υπάρχοντα μαλλιά ή να υποβαθμίζουμε την αξία και την σημασία τους στην αισθητική κάθε ανθρώπου.

Όλοι οι τομείς της σύγχρονης ιατρικής κρίνεται αναγκαίο και απαραίτητο πλέον να βασίζονται σε επιστημονικά τεκμηριωμένες αποδείξεις (Evidence Based Medicine) και σαφέστατα όχι σε προσωπικές εκτιμήσεις. Το πρώτο βήμα όποιου ενδιαφέρεται για μια επιτυχή αντιμετώπιση της τριχόπτωσης είναι μια πλήρης και αντικειμενική διάγνωση από έναν ειδικό. Τα υπόλοιπα είναι εύκολα με δεδομένα τα όπλα που μας δίνει η σύγχρονη ιατρική για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης και οδηγούν πάντα σε έναν ευχαριστημένο πελάτη, ο οποίος απολαμβάνει το αποτέλεσμα και ενισχύει την αυτοπεποίθηση του και την αυτοεκτίμηση του.