Θεραπεία νυχιών: Έγκαιρη αντιμετώπιση, γρήγορη αποκατάσταση.

Τα σφιχτά παπούτσια, η βάδιση με γυμνά πόδια σε κοινόχρηστους χώρους όπως αποδυτήρια, ντους, πισίνα και οι ανάρμοστες πιέσεις που δέχονται τα νύχια κατά την όρθια στάση ή το περπάτημα ευθύνονται μεταξύ άλλων για την εμφάνιση της ονυχομυκητίασης. Ακόμα και ένας τραυματισμός νυχιού αποτελεί μια ανοιχτή πύλη, μια εστία εισόδου σε μύκητες, οι οποίοι προτιμούν να αναπτύσσονται σε υγρό και ζεστό περιβάλλον.

Από τη στιγμή που οι μύκητες αποικήσουν τα νύχια σας είναι πολύ πιθανό να παρατηρήσετε μεταβολές στην εμφάνιση τους όπως δυσχρωμίες ή κιτρίνισμα και αλλαγή στο πάχος τους-πάχυνση των νυχιών. Πολλές φορές τα νύχια που έχουν προσβληθεί από μύκητες σπάζουν εύκολα, αποκολλώνται από το δέρμα και πονούν όταν φοράτε παπούτσια.  Τα συμπτώματα αυτά είναι δυσάρεστα και ενοχλητικά καθώς δύναται να δημιουργήσουν εκτός από αισθητικό και λειτουργικό πρόβλημα όπως πχ. περιορισμό στην επιλογή παπουτσιών, δυσκολία στη περπάτημα κ.α.

Η έγκαιρη και σωστή διάγνωση, η ολοκληρωμένη προσέγγιση της βλάβης εγγυάται το βέλτιστο θεραπευτικό αποτέλεσμα.

Η ονυχομυκητίαση εάν δεν θεραπευτεί εγκαίρως είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε λοιμώξεις των δακτύλων. H έγκαιρη διάγνωση, ο εντοπισμός του μύκητα που είναι υπεύθυνος για μόλυνση σε συνδυασμό με το βαθμό ευαισθησίας του ένοχου μύκητα στα αντιμυκητισιακά σκευάσματα κατόπιν αντιμυκητογράματος, αποτελούν το κλειδί για την ομαλή και επιτυχή θεραπεία, καθώς υποδεικνύουν αφενός σε ποια αντιμυκητισιακή αγωγή είναι ευαίσθητος ο μύκητας και αφετέρου την στοχευμένη αγωγή σε συνδυασμό με θεραπεία LASER.

Η στοχευμένη συνδυαστική θεραπευτική αγωγή με LASER για την αντιμετώπιση της ονυχομυκητίασης αποτελεί μια ασφαλή και αποδοτική θεραπευτική επιλογή.

Βασισμένη στη θεωρία της επιλεκτικής φωτοθερμόλυσης η θεραπεία νυχιών με LASER έχει εξαιρετικά αποτελέσματα καθώς διοχετεύει επιλεκτικά την ενέργεια στον ιστό στόχο.  Πιο συγκεκριμένα, η δέσμη φωτός του LASER διεισδύει εντός της κοίτης ή της μήτρας του νυχιού και εξαιτίας της θερμότητας που προκαλείται οι μύκητες καταστρέφονται χωρίς να καταστρέφεται ή να τραυματίζεται η παρακείμενη επιδερμίδα.

Μάλιστα, ένα ακόμα στοιχείο που την ξεχωρίζει και δικαιώνει την επιλογή της ως την πλέον αποτελεσματική θεραπεία αποτελεί ο συνδυασμός της LASER εφαρμογής με τη φωτοδυναμικη θεραπεία και τοπικό αντιμυκητισιακό παράγοντα. Η θεραπευτική αυτή επιλογή είναι κατάλληλη για όσους έχει κριθεί αναποτελεσματική ή αντενδείκνυται η χορήγηση αντιμυκητισιακών φαρμάκων χορηγούμενων από το στόμα. Πρόκειται επί της ουσίας για μια εξαιρετική θεραπευτική επιλογή για όσους δεν έχουν ανοχή ή και εμφανίζουν παρενέργειες λόγω της λήψης φαρμάκων.

Αξίζει δε να σημειωθεί, ότι η θεραπεία νυχιών με LASER γίνεται καλά ανεκτή από τους ασθενείς αφού πριν την εφαρμογή προηγείται αναισθητική κρέμα. Η θεραπεία νυχιών με LASER, δεν έχει παρενέργειες σε αντίθεση με τη φαρμακευτική αγωγή, δεν απαιτεί χρόνο αποθεραπείας και η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση. Μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας τα νύχια μεγαλώνουν φυσιολογικά και είναι υγιή.

Παρόμοια άρθρα