Κυτταρίτιδα

Η κυτταρίτιδα αποτελεί αναμφίβολα το πιο συχνό αισθητικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες. Η μάχη με την κυτταρίτιδα είναι άνιση, αφού επιμένει να εμφανίζεται ανεξάρτητα από το σωματικό βάρος, τις συνήθειες διατροφής, τη συχνότητα άσκησης και κάθε προσπάθεια αντιμετώπισής της.

Για την εξάλειψή της, πολλές γυναίκες καταφεύγουν συχνά σε κρέμες, έλαια και τεχνικές μασάζ, που όμως δεν αρκούν για να βελτιώσουν την υφή και την όψη του δέρματος. Αυτό είναι αναμενόμενο δεδομένου ότι έχει διαταραχτεί η φυσιολογική λειτουργία των κυττάρων στο υποδόριο λίπος και έχουν σχηματιστεί ινώσεις που “τραβάνε” το δέρμα προς τα μέσα, δημιουργώντας αντιαισθητικές εμβυθίσεις (κοινώς λακκουβίτσες) που ευθύνονται για την αντιαισθητική όψη φλοιού πορτοκαλιού (κυτταρίτιδα).

Γιατί εμφανίζεται η κυτταρίτιδα;

Η κυτταρίτιδα δημιουργείται από  συνδυασμό ποικίλων παραγόντων. Βασικό ρόλο παίζει η συσσώρευση λίπους και η κατακράτηση υγρών μεταξύ δέρματος και υποδόριου ιστού. Τα αιμοφόρα αγγεία συμπιέζονται, το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του και την λεία όψη του εμφανίζοντας ανομοιομορφίες (όψη φλοιού πορτοκαλιού). Άλλοι παράγοντες που συμμετέχουν στη δημιουργία της κυτταρίτιδας είναι η καθιστική ζωή, διάφορες ορμονικές ή παθολογικές διαταραχές, η έλλειψη άσκησης, η κακή διατροφή, η κατανάλωση αλκοόλ, το κάπνισμα, η κληρονομικότητα. Όμως, συχνά η κυτταρίτιδα εκδηλώνεται σε άτομα που είναι αδύνατα ή μπορεί να γυμνάζονται. Συνεπώς, η κυτταρίτιδα δεν είναι απαραίτητο να συσχετίζεται με το βάρος ή την σωματική διάπλαση.

Μορφές κυτταρίτιδας

Η κυτταρίτιδα με όψη φλοιού πορτοκαλιού είναι η πλέον συνηθισμένη. Γενικά, ανάλογα με την σοβαρότητα του προβλήματος, η κυτταρίτιδα χωρίζεται σε 4 βαθμίδες από την πιο ήπια μέχρι και την πιο σοβαρή:

 • Διακρίνεται μόνο αν το δέρμα δεχτεί πίεση με τα δάχτυλα, οπότε και εμφανίζονται οι αντιαισθητικές λακουβίτσες.
 • Είναι εμφανής κατά τόπους με ανομοιομορφίες στην επιδερμίδα.
 • Ορατή με εμφάνιση οιδήματος στο δέρμα και λακουβίτσες πιο βαθιές και έντονες.
 • Η εμφάνιση της κυτταρίτιδας συνυπάρχει με αίσθηση πόνου, κνησμού, οιδήματος και ύπαρξη ευρυαγγειών.

 

Κλείστε τώρα ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ

Αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας: Μη-επεμβατικές και ελάχιστα επεμβατικές μέθοδοι

Στα σύγχρονα Δερματολογικά Κέντρα IQ (Intensive Quality) Skin Clinics, η κυτταρίτιδα αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά, με ελάχιστα επεμβατικές και μη-επεμβατικές μεθόδους. Η καινοτόμος μέθοδος IQ CCE (Intensive Quality Cellulite Combined Elimination) βασίζεται στη συνδυαστική δράση τεσσάρων σύγχρονων θεραπευτικών μεθόδων και καταφέρνει να αντιμετωπίσει τα πολλαπλά αίτια της κυτταρίτιδας στο βέλτιστο επίπεδο, γεγονός που δεν μπορεί να επιτευχθεί με ένα μόνο προϊόν ή με μία μόνο θεραπεία.

Μη-επεμβατική μέθοδος IQ CCE: Συνδυαστική Εξάλειψη Κυτταρίτιδας 

Χ-Wave™: Καινοτομία στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας

H αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας μπορεί τώρα να γίνει πραγματικότητα άμεσα και δραστικά με την εξελιγμένη συσκευή Χ-Wave™, η οποία έρχεται να δώσει άλλη διάσταση και λύση στο μεγαλύτερο αισθητικό πρόβλημα της γυναίκας. Καθώς η κυτταρίτιδα αναπτύσσεται στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, το XWave™ έχει την ικανότητα να επεμβαίνει σε βάθος και ως εκ τούτου να δρα στην ρίζα του προβλήματος, προσφέροντας ασφαλή και δραστική λύση.

θεραπεία X-WAVE

Η συσκευή χρησιμοποιεί ακουστικά κύματα, τα οποία προκαλούν δονήσεις-ταλαντώσεις στον ιστό του δέρματος σε βάθος 2,5-3 εκατοστών. Οι δονήσεις αυτές επιφέρουν υπεραιμία, αγγειοδιαστολή και έντονη οξυγόνωση στην περιοχή. Με τον τρόπο αυτό, ενισχύεται η αγγειακή και λεμφική κυκλοφορία και αυξάνεται ο τοπικός μεταβολισμός και οι τοπικές καύσεις. Έτσι αντιμετωπίζεται η διόγκωση των λιποκυττάρων, η παγίδευση τοξινών ανάμεσα στους ιστούς και οι υπερτροφικές ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης, που είναι υπεύθυνες για την όψη φλοιού πορτοκαλιού στο δέρμα.

Από τις πρώτες κιόλας συνεδρίες, τα διογκωμένα λιποκύτταρα αποσυμφορίζονται, τα κατακρατημένα υγρά αποβάλλονται και η παραγωγή κολλαγόνου ενεργοποιείται. Η κυτταρίτιδα μειώνεται και παράλληλα αποκαθίσταται η σφριγηλότητα του δέρματος.

Αποτελέσματα θεραπείας ΠΡΙΝ και ΜΕΤΑ

Η θεραπεία X-Wave™ ενδείκνυται για όλες τις περιοχές του σώματος, όπου κάνει την εμφάνισή της η κυτταρίτιδα, όπως σε γλουτούς, μηρούς, μπράτσα, κοιλιά, στομάχι, πλαϊνά κοιλιάς, γάμπες, γόνατα. Σε γενικές γραμμές, η θεραπεία επαναλαμβάνεται με συχνότητα μια φορά την εβδομάδα και αρκούν κατά μέσο όρο 6-10 συνεδρίες για να αποκτηθούν τα βέλτιστα αποτελέσματα, άμεσα και μακροχρόνια.

Τα σημεία υπεροχής του XWave™

 • Αποτελεσματική καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.
 • Εξάλειψη όψης φλοιού πορτοκαλιού.
 • Αναζωογόνηση του δέρματος και αύξηση της ελαστικότητας.
 • Μείωση των ραγάδων και των ουλών.
 • Αναδόμηση του κολλαγόνου.
 • Ανώδυνη και μη επεμβατική θεραπεία.
 • Βελτίωση κυκλοφορίας του αίματος, οξυγόνωση ιστών και απομάκρυνση τοξικών προϊόντων του μεταβολισμού.

Το XWave™ έχει λάβει έγκριση από τον FDA (Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων) ως μη επεμβατική συσκευή για τη μείωση της κυτταρίτιδας με τη χρήση ακουστικών κυμάτων.

 

Κλείστε τώρα ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ

CelluSculpting: Μεσοθεραπεία κατά της κυτταρίτιδας με συσφικτική δράση

Με την χρησιμοποίηση ενός εξειδικευμένου ιατροτεχνολογικού σκευάσματος, ειδικά σχεδιασμένου για την πρόληψη, τη βελτίωση και τη θεραπεία των ατελειών του δέρματος που δημιουργούνται λόγω των μεταβολών στη στιβάδα του λιπώδους ιστού, η θεραπεία CelluSculpting εξαλείφει την τοπική συσσώρευση τοξικών ουσιών, που ευθύνεται για τη διόγκωση των λιποκυττάρων και το φαινόμενο της κυτταρίτιδας.

Η ευεργετική δράση της οφείλεται στον συνδυασμό ουσιών με συσφικτικές, διουρητικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Πιο συγκεκριμένα, η θεραπεία CelluSculpting περιέχει στη σύνθεσή της τα εξής ενεργά συστατικά:

 • caffeine (καφεΐνη) – ενεργοποιεί τη διάσπαση του λιπώδους ιστού εντείνοντας τη μείωση των λιπαρών οξέων,
 • carnitine (καρνιτίνη) – ενισχύει τη διάσπαση των λιπιδίων,
 • equisetum (εκουιζέτουμ) – φυτό που διακρίνεται για τη διουρητική δράση του,
 • artichoke (αγκινάρα) – έχει αποτοξινωτικές και διουρητικές ιδιότητες, και
 • EDTA (αιθυλενοδιαμενιτετραοξικό οξύ) – ρευστοποιεί και απομακρύνει τα εξωκυτταρικά βαρέα μέταλλα, τοξικά στοιχεία που είναι αποτέλεσμα της φθίνουσας μικροκυκλοφορίας.

Η CelluSculpting εφαρμόζεται με την τεχνική της μεσοθεραπείας και ενδείκνυται σε ασθενείς με κυτταρίτιδα σε διάφορα σημεία του σώματος. Η ειδική σύνθεσή της στοχεύει σε πολλαπλά σημεία, ώστε να επιτευχθεί:

 • Αποκατάσταση των φυσιολογικών λειτουργιών των κυττάρων στον υποδόριο ιστό.
 • Αποβολή των τοξινών.
 • Βελτίωση της οξυγόνωσης των ιστών.
 • Βελτίωση της τοπικής κυκλοφορίας.
 • Αναδόμηση του κολλαγόνου.

Η θεραπεία CelluSculpting είναι ανώδυνη και ο χρόνος εφαρμογής πολύ σύντομος. Δεν απαιτείται χρόνος αποθεραπείας και τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά: το δέρμα γίνεται πιο απαλό, πιο σφριγηλό, χωρίς τα αντιαισθητικά σημάδια της κυτταρίτιδας. Η θεραπεία επαναλαμβάνεται μία φορά την εβδομάδα και συνήθως αρκούν 4-6 επαναληπτικές συνεδρίες για να επιτευχθούν εντυπωσιακά αποτελέσματα. Μοναδικές αντενδείξεις αποτελούν η εγκυμοσύνη, ο σακχαρώδης διαβήτης και τα αυτοάνοσα νοσήματα.

LPG Endermologie®: Μηχανικό λιπομασάζ κατά της κυτταρίτιδας

Η LPG Endermologie® αναπτύχθηκε στη Γαλλία τη δεκαετία του ’80 για ρικνώσεις ουλών (από εγκαύματα ή τραύματα), όμως πολλοί ασθενείς παρατήρησαν την παράλληλη μείωση της περιφέρειας του σώματος και την βελτίωση της ποιότητας του ιστού. Από τότε, η LPG Endermologie® έχει καθιερωθεί ως μία από τις πιο γνωστές και αποτελεσματικές θεραπείες για τη μείωση της όψης φλοιού πορτοκαλιού  και τη βελτίωση της τονικότητας του δέρματος.

Με τη διαδικασία του μηχανικού λιπομασάζ, η κεφαλή του συστήματος με τους ειδικούς αισθητήρες κινητοποιεί τον ιστό σε βάθος και βελτιώνει τοπικά την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου. Σε λίγες μόνο συνεδρίες, είναι εμφανείς η λείανση του δέρματος, η βελτίωση της υφής του, η μείωση της κυτταρίτιδας και η αίσθηση βάρους στα πόδια.

Η LPG Endermologie® ήταν η πρώτη ιατρική θεραπεία που εγκρίθηκε από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων και Συσκευών (FDA) για τη μείωση της κυτταρίτιδας . Είναι απόλυτα ασφαλής και 100% φυσική θεραπεία.

Θεραπεία LPG Endermologie

Carboxytherapy: Φυσική θεραπεία για την κυτταρίτιδα και το τοπικό πάχος

Η θεραπεία αυτή δημιουργήθηκε μετά από τα αποτελέσματα που παρατηρήθηκαν σε ασθενείς στα βασιλικά spa της Γαλλίας το 1932. Τότε διαπιστώθηκε ότι όταν οι ασθενείς έκαναν μπάνιο σε νερό που ήταν πλούσιο σε carboxy, οι βλάβες στο δέρμα τους επουλώνονταν πολύ γρήγορα. Αυτό γινόταν λόγω της φυσιολογικής διαδικασίας του οργανισμού να αποβάλει διοξείδιο του άνθρακα μέσω της χρήσης οξυγόνου.

Η θεραπεία Carboxytherapy κατά της κυτταρίτιδας, του τοπικού πάχους και της χαλάρωσης εφαρμόζεται στις περιοχές του σώματος που παρατηρείται το πρόβλημα με σκοπό την καλύτερη αιμάτωση και οξυγόνωση των ιστών. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη διάσπαση των λιποκυττάρων που προκαλούν το τοπικό πάχος και εντείνουν την εμφάνιση της κυτταρίτιδας, ενώ παράλληλα ενεργοποιείται η παραγωγή κολλαγόνου. Με την ολοκλήρωση της θεραπείας, το δέρμα αποκτά ελαστικότητα και γίνεται σφριγηλό χωρίς κυτταρίτιδα και τοπικό πάχος.

Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος. Συνήθως κυμαίνεται από 4 έως 12 συνεδρίες, με διάρκεια από 15 έως 30 λεπτά η κάθε συνεδρία. Συχνά, προτείνονται επαναληπτικές συνεδρίες κάθε 6 μήνες για συντήρηση του αποτελέσματος.

 

Κλείστε τώρα ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ

Ελάχιστα Επεμβατικές Θεραπείες κατά της Κυτταρίτιδας

CelluClip: Εξάλειψη της κυτταρίτιδας σε 1 μόνο συνεδρία

Σε συνδυασμό με τις θεραπείες X-Wave™, CelluSculpting, LPG Endermologie και VASERsmooth, η μέθοδος CelluClip, στην κυριολεξία, “κόβει τα δεσμά” του δέρματος με την κυτταρίτιδα. Εφαρμόζεται με στόχο την αντιμετώπιση των εμβυθίσεων στο δέρμα (κοινώς τις λακκουβίτσες) που οφείλονται στην ανάπτυξη ινώσεων λόγω της κυτταρίτιδας. Οι ινώσεις (που γίνονται σταδιακά πιο παχιές και κοντές) τραβάνε το δέρμα προς τα μέσα, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται σε αρκετά σημεία οι γνωστές εμβυθίσεις ή πτυχώσεις που χαλάνε την ομαλή και λεία υφή του.

Θεραπεία CelluClip  Κυτταρίτιδα - Θεραπεία Celluclip  ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ - ΜΕΘΟΔΟΣ CELLUCLIP

Από αριστερά: Τα σημεία των εμβυθίσεων εντοπίζονται σε όρθια στάση με τη βοήθεια ισχυρού φακού. Στη συνέχεια, με ένα ειδικό εργαλείο, κόβονται οι ινώσεις που ευθύνονται για τις εμβυθίσεις του δέρματος. Το αποτέλεσμα είναι άμεσα ορατό και μόνιμο.

Με την τεχνική CelluClip, ένα μικροσκοπικό νυστέρι εισάγεται στα σημεία των εμβυθίσεων και κόβει τις ινώσεις με μία περιστροφική κίνηση χωρίς να τραυματίζει το δέρμα. Η θεραπεία είναι ανώδυνη, καθώς προηγείται τοπική αναισθησία και το αποτέλεσμα είναι άμεσα ορατό, καθώς το δέρμα απελευθερώνεται και επιστρέφει αμέσως στο ίδιο επίπεδο με τη γειτονική επιδερμίδα. Αρκεί μόνο μία συνεδρία για να αντιμετωπιστούν οριστικά οι ινώσεις που ευθύνονται για τις αντιαισθητικές «λακκουβίτσες» στο δέρμα. Και το πιο σημαντικό είναι ότι το αποτέλεσμα είναι μόνιμο.

ΠΡΙΝ ΜΕΤΑ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ

ΠΡΙΝ ΜΕΤΑ - ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ

ΠΡΙΝ - ΜΕΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ

Κυτταρίτιδα ΠΡΙΝ - ΜΕΤΑ

VASERsmooth®: Τεχνολογία υπερήχων κατά της κυτταρίτιδας σε 1 συνεδρία

Η θεραπεία VASERsmooth® χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία υπερήχων που στοχεύει το υποδόριο λίπος και το διασπά επιλεκτικά χωρίς να προκαλεί τραυματισμό ή βλάβες σε ιστούς, νεύρα και αιμοφόρα αγγεία στην περιοχή όπου εφαρμόζεται. Η ενέργεια των υπερήχων δρα στις ινώδεις σκληρύνσεις και τους σβώλους του συνδετικού ιστού που προκαλούν τις αντιαισθητικές ανομοιομορφίες της επιδερμίδας. Παράλληλα, προάγει την δημιουργία νέου κολλαγόνου και βελτιώνει τη λειτουργία των υπαρχουσών ινών κολλαγόνου.

Η θεραπεία VASERsmooth® εξαλείφει την κυτταρίτιδα, λειαίνει και συσφίγγει το δέρμα. Σε συνδυασμό με την VASER® Λιπογλυπτική, καθίσταται δυνατή η απαλοιφή του τοπικού πάχους ενώ παράλληλα σμιλεύεται αρμονικά το περίγραμμα του σώματος. Η θεραπεία VASERsmooth® προσφέρει σχεδόν άμεσα αποτελέσματα, ορατά μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας και με συνεχή βελτίωση που παρατηρείται σε διάστημα 6 μηνών μετά την θεραπεία.  Η αποθεραπεία διαρκεί ελάχιστα και η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι δυνατή μετά από πάροδο 3 με 4 ημερών.

 

Κλείστε τώρα ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ

Διαβάστε επίσης:

CoolSculpting – Κρυολιπόλυση

Exilis Elite™ – Θερμολιπόλυση

LipoMesotherapy – Μικρογλυπτική