Θηλώματα στα παιδιά

Οι μικρές βλάβες μπορούν να αποκοπούν με LASER από τη βάση τους με λίγη ή καθόλου αναισθησία.

Σε άλλες περιπτώσεις, όταν εμφανίζονται θηλώματα στα παιδιά, μπορεί επίσης να εφαρμοστεί χλωριούχο αργίλιο για αιμόσταση, εφόσον απαιτείται. Όταν πρόκειται για μεγαλύτερες βλάβες, προτιμάται η κανονική τοπική αναισθησία και η αποκοπή με LASER.

Κάποιες δερματικές παθήσεις που πολλές φορές αναφερόταν ως περιπρωκτικές ακροχορδώνες ή δερματοπτυχές, πλέον έχουν την ονομασία βρεφικές περιπρωκτικές προεξοχές με σχήμα πυραμίδας. Αυτό εμφανίζεται σε μικρά παιδιά, κορίτσια συνήθως, στη μεσαία γραμμή πρόσθια του πρωκτού. Μειώνεται με την πάροδο του χρόνου και δεν απαιτείται θεραπεία. Στη διαφορική διάγνωση των εν λόγω βλαβών θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο παιδικής κακοποίησης, κονδυλωμάτων των γεννητικών οργάνων, αιμορροΐδων, κοκκιωματωδών βλαβών της φλεγμονώδους νόσου του εντέρου, ή πρόπτωσης του ορθού.

Κατά την παιδική ηλικία, τα βασικοκυτταρικά καρκινώματα που μοιάζουν με δερματικά ράκη θα πρέπει να οδηγούν σε διάγνωση συνδρόμου βασικοκυτταρικού σπίλου (nevoid basal cell carcinoma syndrome – NBCCS). Στα παιδιά θα πρέπει να πραγματοποιείται βιοψία των ακροχορδώνων, καθώς οι βλάβες δεν εμφανίζονται συχνά σε αυτή την ηλικιακή ομάδα και μπορεί να αποτελούν σημάδια για το σύνδρομο του βασικοκυτταρικού σπίλου.

Κλείστε τώρα ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ