Η τελευταία τεχνολογία για την έγκαιρη θεραπεία καρκίνου του δέρματος!

Χάρη στην υπερσύγχρονη ιατρική τεχνολογία, οι δερματολόγοι σπίλων (ελιών) στην IQ – Intensive Quality Skin Clinics εξασφαλίζουμε την υγεία του δέρματός σας μέσω μιας ειδικής διαδικασίας ελέγχου για την προστασία από τον καρκίνο του δέρματος και την έγκαιρη θεραπεία του.

Με το IQ TOTAL BODY MAPPING μπορούμε να χαρτογραφήσουμε ολόκληρο το σώμα σας και κάθε σπίλο ξεχωριστά. Πώς το επιτυγχάνουμε; Το αυτοματοποιημένο σύστημα χαρτογράφησης χρησιμοποιεί ένα σύστημα υψηλής τεχνολογίας και μέσα σε λίγα λεπτά μπορεί να καταγράψει ολόκληρη την επιφάνεια του δέρματος στο σώμα σας από όλες τις πλευρές και να αποτυπώσει τον χάρτη των σπίλων σας, από το κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα.

Σε όρους ασφάλειας και βεβαιότητας αποτελεσμάτων, τα πλεονεκτήματα της εξέτασης για τον έγκαιρο εντοπισμό πιθανής ανάπτυξης καρκίνου του δέρματος είναι προφανή. Με τον τακτικό έλεγχο, οι δερματολόγοι σπίλων στα ιατρεία μας είμαστε σε θέση να αποκτήσουμε μια λεπτομερή εικόνα των υφιστάμενων και νέων σπίλων στο σώμα σας.

Το ειδικό λογισμικό του συστήματος μάς επιτρέπει να λαμβάνουμε πλήρη αξιολόγηση των νέων ή μεταβαλλόμενων αλλαγών ακριβώς τη στιγμή που γίνεται η εξέταση. Εκτός από την χαρτογράφηση, εφαρμόζουμε την ψηφιακή Δερματοσκόπηση ώστε να τεκμηριώσουμε τους ύποπτους σπίλους. Χρησιμοποιώντας ένα ειδικό βιντεογραφικό μικροσκόπιο, λαμβάνουμε εικόνες υψηλής ανάλυσης, οι οποίες δείχνουν με απόλυτη ευκρίνεια τη δομή του κάθε σπίλου. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να βλέπουμε αν ο σπίλος είναι ύποπτος ή όχι. Ο εξεταζόμενος μπορεί να παρακολουθεί την απολύτως ανώδυνη εξέταση στην οθόνη. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης, γίνονται ορατές ακόμη και οι παραμικρές αλλαγές των σπίλων σας.

Έτσι, με το IQ TOTAL BODY MAPPING επιτυγχάνουμε απόλυτα σωστή διάγνωση και αποφυγή περιττής χειρουργικής επέμβασης για αφαίρεση σπίλων, που είναι καλοήθεις. Σε περίπτωση που εντοπίσουμε άτυπο σπίλο ή δερματικό καρκίνο, θα προβούμε σε εκτομή και στη συνέχεια σε αποστολή του ευρήματος προς ιστοπαθολογική εξέταση (βιοψία). Τα αποτελέσματα θα κρίνουν αν ο ασθενής χρειάζεται επιπλέον θεραπεία. Φυσικά, είναι αυτονόητο ότι στην IQ – Intensive Quality Skin Clinics τα προσωπικά δεδομένα σας καταχωρούνται και αντιμετωπίζονται με απόλυτη εμπιστευτικότητα.

Για την αυτοματοποιημένη εξέταση IQ TOTAL BODY MAPPING, χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά και θα πρέπει να την επαναλαμβάνετε μία με δύο φορές το χρόνο για να ανιχνευθούν έγκαιρα τυχόν αλλαγές στους σπίλους ή διάφορες αλλοιώσεις στο δέρμα σας.

Η παρακολούθηση των σπίλων με το σύστημα IQ TOTAL BODY MAPPING είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες και κυρίως για όλους τους ενήλικες άνω των 20 ετών. Άτομα με πολλούς άτυπους σπίλους, προσωπικό ή οικογενειακό ιστορικό κακοήθους μελανώματος είναι σημαντικοί υποψήφιοι για την εξέταση, επειδή όταν ανιχνευθούν έγκαιρα οι περισσότερες μορφές καρκίνου του δέρματος μπορούν να αντιμετωπιστούν με επιτυχία.

Το μελάνωμα, που είναι η σοβαρότερη μορφή καρκίνου του δέρματος, μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία, αλλά κυρίως από την ηλικία των 20 και άνω. Αναπτύσσεται από μελανοκύτταρα, τα κύτταρα που παράγουν μελανίνη για το δέρμα, τα μαλλιά και τα μάτια. Τα μελανοκύτταρα σχηματίζουν σπίλους και ενώ οι περισσότεροι σπίλοι δεν γίνονται μελάνωμα, είναι το πιο κοινό σημείο για το σχηματισμό μελανώματος. Εάν λοιπόν μεταβάλλεται ένας σπίλος, μπορεί να είναι σημάδι εμφάνισης μελανώματος. Παρόλα αυτά, υπάρχουν και περιπτώσεις μελανωμάτων, τα οποία εμφανίζονται de novo, δηλαδή όχι απαραίτητα σε έδαφος προϋπάρχοντος σπίλου. Γι αυτό κάθε καινούρια βλάβη του δέρματος θα πρέπει να εξετάζεται και να αξιολογείται με προσοχή.

Σύμφωνα με το Ίδρυμα Ερευνών Μελανώματος, στις Η.Π.Α., κάθε οκτώ λεπτά κάποιος θα διαγνωστεί με μελάνωμα, ενώ κάθε ώρα κάποιος θα πεθάνει από μελάνωμα. Η έγκαιρη ανίχνευση του μελανώματος είναι πολύ σημαντική καθώς έχει ποσοστό θεραπείας άνω του 95% όταν βρίσκεται σε αρχικό στάδιο. Αυτό και μόνο, μας δείχνει το πόσο σημαντικό είναι να παρακολουθείτε τις μεταβολές των σπίλων στο δέρμα σας στους εξειδικευμένους δερματολόγους.