Αποτρίχωση Laser – Old

Τα εξελιγμένα Δερματολογικά Laser αποτρίχωσης 4ης γενιάς είναι πλέον σε θέση να προσφέρουν την καλύτερη και αποτελεσματικότερη λύση στο πρόβλημα της ανεπιθύμητης τριχοφυίας με τρόπο γρήγορο, ανώδυνο και ασφαλή.

 1.  Η δράση της δέσμης LASER στον τριχικό θύλακα προκαλεί σταδιακά και επιλεκτικά την καταστροφή των κυττάρων τα οποία παράγουν τριχοφυία. Κατ’ αυτόν τον τρόπο η τριχοφυία σταδιακά μετατρέπεται σε χνοώδη και αδύναμη μέχρι την πλήρης αναστολή της ανάπτυξής της. Η δράση των εξελιγμένων LASER συνδυάζεται, έτσι ώστε να διασφαλίζεται άριστο αποτέλεσμα σε όλα τα είδη τριχοφυΐας και σε όλους τους τύπους δέρματος.
 2.  Είναι απαραίτητο να υπάρχουν την ημέρα της εφαρμογής, τρίχες τουλάχιστον μιας – δύο ημερών. Διαφορετικά είναι δύσκολο να καταγραφούν σωστά η ποιότητα και η ποσότητα των τριχών. Γι’ αυτό το λόγο απαγορεύεται η χρήση άλλων αποτριχωτικών μεθόδων 4-6 εβδομάδες πριν την κάθε εφαρμογή LASER.
 3.  Τα χρονικά μεσοδιαστήματα μεταξύ των συνεδριών LASER συνήθως είναι από 4 έως 10 εβδομάδες, ανάλογα με την ανατομική περιοχή και ανάλογα με την αλλαγή στον ρυθμό ανάπτυξης της τρίχας την οποία έχει πετύχει η προηγούμενη εφαρμογή LASER.
 4.  O αριθμός των συνεδριών που απαιτούνται εξαρτάται από την περιοχή η οποία πρόκειται να υποβληθεί σε θεραπείες, την ποιότητα της τρίχας και μερικούς δευτερογενής παράγοντες οι οποίοι επηρεάζουν τον φυσιολογικό κύκλο ανάπτυξης της τρίχας, όπως η ηλικία, οι ορμόνες, το βάρος, η λήψη φαρμάκων, ο μεταβολισμός, η κληρονομική προδιάθεση και ορισμένες παθολογικές καταστάσεις.
 5.  Όσο πιο σκουρόχρωμη είναι η επιδερμίδα είτε λόγω φυσικού χρώματος, είτε λόγω ηλιοθεραπείας ή Solarium, τόσο πιο προσεκτική πρέπει να είναι η εφαρμογή του LASER. Γι’ αυτό το λόγο και για να διασφαλίσουμε την πιο ασφαλή και αποτελεσματική εφαρμογή σας συνιστούμε να αποφεύγετε την έκθεση στον ήλιο ή Solarium πριν και κατά την διάρκεια των συνεδριών LASER. Μερικές φορές είναι απαραίτητη η χρήση ειδικής κρέμας.
 6.  Αν παίρνετε φάρμακα, αν είστε έγκυος ή πάσχετε από κάποια χρόνια νόσο, σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε.

Οδηγίες για ενέργειες πριν και μετά την αποτρίχωση με Laser

Τα εξελιγμένα Δερματολογικά Laser αποτρίχωσης 4ης γενιάς είναι πλέον σε θέση να προσφέρουν την καλύτερη και αποτελεσματικότερη λύση στο πρόβλημα της ανεπιθύμητης τριχοφυίας με τρόπο γρήγορο, ανώδυνο και ασφαλή.Η δράση της δέσμης LASER στον τριχικό θύλακα προκαλεί σταδιακά και επιλεκτικά την καταστροφή των κυττάρων τα οποία παράγουν τριχοφυία. Κατ’ αυτόν τον τρόπο η τριχοφυία σταδιακά μετατρέπεται σε χνοώδη και αδύναμη μέχρι την πλήρης αναστολή της ανάπτυξής της.

 1.  Το πρόσφατο μαύρισμα στην προς αποτρίχωση περιοχή πρέπει να αποφεύγεται. Το μαύρισμα (με ηλιοθεραπεία ή με τεχνητά μέσα) μειώνει την αποτελεσματικότητα του Laser και αυξάνει την πιθανότητα ανεπιθύμητων αντιδράσεων.
 2.  Πολλά φαρμακευτικά ή καλλυντικά προϊόντα προκαλούν φωτοευαισθησία και μπορεί, όταν χρησιμοποιούνται να δημιουργήσουν ανεπιθύμητες αντιδράσεις. Γι αυτό ενημερώστε για τυχόν χρησιμοποίηση φαρμακευτικών σκευασμάτων ή καλλυντικών ουσιών (στο χρονικό διάστημα των τελευταίων 6 μηνών πριν την αποτρίχωση με Laser)
 3.  Μην χρησιμοποιείτε προϊόντα αποχρωματισμού των τριχών τουλάχιστον 30 ημέρες πριν από την επίσκεψή σας.
 4.  Εάν υπάρχουν Μελαχρωματικές Βλάβες, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε 4-6 εβδομάδες πριν την εφαρμογή ειδική κρέμα προετοιμασίας.
 5.  Αποφύγετε την αφαίρεση των τριχών με άλλες μεθόδους (τσιμπιδάκι, βελόνα, κερί κ.τ.λ) τουλάχιστον 2 εβδομάδες πριν την αποτρίχωση με Laser. Ο ιατρός εάν χρειαστεί θα ξυρίσει ή θα κουρέψει στο επίπεδο του δέρματος, την προς αποτρίχωση περιοχή.
 6.  Χρησιμοποιείτε ένα ασφαλές αντηλιακό (min SPF15) μισή ώρα πριν την έκθεση στον ήλιο και ανανεώστε το κάθε 2-4 ώρες
 7.  Περιποιηθείτε την περιοχή αποτρίχωσης με την ενυδατική κρέμα ή το γαλάκτωμα, ή το παρασκεύασμα που σας συστήσαμε
 8.  Μην χρησιμοποιείτε καυτό νερό, αποφεύγετε τις κινήσεις τριβής, τα προϊόντα απολέπισης, τα φαρμακευτικά ή καλλυντικά προϊόντα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ερεθισμό (π.χ. Retin-A, Glycolic acid κ.α.) στην περιοχή της αποτρίχωσης
 9.  Μην προσπαθείτε να αποσπάσετε τις τρίχες. Πέφτουν μόνες τους σταδιακά, μέσα στις επόμενες 7-10 ημέρες, μετά την αποτρίχωση με Laser. Μην ξυρίζετε την περιοχή που έχει υποβληθεί σε αποτρίχωση για τουλάχιστον 4 ημέρες
 10.  Εάν παρατηρηθούν αλλαγές στην υφή και το χρώμα της επιδερμίδας, απευθυνθείτε στον ιατρό. Με την κατάλληλη φροντίδα και αγωγή οι παροδικές αυτές αντιδράσεις συνήθως αποκαθίστανται σύντομα
 11.  Αν παίρνετε φάρμακα, αν είστε έγκυος ή πάσχετε από κάποια χρόνια νόσο, σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε
 12.  Ενημερώστε μας και καλέστε μας για κάθε σας ερώτημα ή απορία.

 Την ημέρα της αποτρίχωσης με Laser

 1.  Θα πρέπει να πλύνετε πολύ καλά την περιοχή στην οποία θα γίνει η θεραπεία και να αφαιρέσετε με προσοχή τυχόν make – υp κρέμες- roll on deodorants, lotion. κ.τ.λ.
 2.  Μην τοποθετείτε στην περιοχή αρώματα και αποσμητικά, πούδρες κ.τ.λ. Φοράτε ή να φέρετε μαζί σας ανάλογο ρουχισμό( π. χ : για την περιοχή του bikini line είναι προτιμότερο να φοράτε ανοιχτόχρωμο μαγιό, για τις μασχάλες αμάνικο μπλουζάκι ). Γενικά μην φοράτε σκουρόχρωμα ρούχα.
 3.  Την ίδια ημέρα μην ασχοληθείτε με αθλητικές ή κουραστικές δραστηριότητες ειδικά αν η περιοχή στην οποία εφαρμόσθηκε το Laser είναι μεγάλη και ιδρώνει.
 4.  Αποφύγετε την θάλασσα, την πισίνα ή την σάουνα μέχρι να επανέλθει η περιοχή στο φυσιολογικό της.
 5.  Το ερύθημα (κοκκινίλα) που πιθανόν παρουσιαστεί κατά την αποτρίχωση, υποχωρεί τις πρώτες ώρες. Βοηθητικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, αν επιμένει, κομπρέσες (με κρύο νερό ή πάγο) ή υδροκορτιζονούχα κρέμα
 6.  Μην χρησιμοποιείτε make-up για τουλάχιστον 24 ώρες (ή περισσότερο χρόνο αν σας το συστήσει ο ιατρός) μετά την αποτρίχωση με Laser.
 7.  Αν σας έχουν δοθεί, μην ξεχάσετε να πάρετε τις φαρμακευτικές αγωγές που σας συστήσαμε

 Ορμονικός έλεγχος No 1diagnwsi

 • Τεστοστερόνη
 • Ελεύθερη τεστοστερόνη. Διυδρο-Τεστοστερόνη
 • Προγεστερόνη
 • 17-0HPRG
 • DHEA’S
 • SHBG
 • PRL
 • Ε2
 • Κορτιζόλη
 • Τ3- Τ4- TSH
 • ΡΤH
 • ΡΤ3

 Ορμονικός έλεγχος No 2

 • Ο ορμονικός έλεγχος Νο 1
 • Γυναικολογικό υπηρηχογράφημα