Αποτρίχωση Συχνές Ερωτήσεις

Οι συχνότερες ερωτήσεις για αποτρίχωση με laser

Η αποτρίχωση Laser είναι ο πιο διαδεδομένος τρόπος απαλλαγής από την ανεπιθύμητη τριχοφϋία, τόσο σε γυναίκες όσο και σε άντρες. Η μοναδικότητα της μεθόδου έγκειται στο ότι λειτουργεί καταλυτικά στον περιορισμό της τριχοφϋίας, στην διάρκεια του αποτελέσματος αλλά και στην υγιή εικόνα που χαρίζει στο δέρμα μας,  αφού μας απαλλάσει απ’ τον κίνδυνο έκθεσης σε μολύνσεις. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε αναλυτικά σημαντικές διευκρινήσεις που αφορούν την αποτρίχωση Laser.

Πως γίνεται η αποτρίχωση Laser και ποια είναι τα πλεονεκτήματα της;

Η αποτρίχωση Laser είναι ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος για την καταπολέμιση της ανεπιθύμητης τριχοφϋίας. Η αποτρίχωση Laser γίνεται μέσω  της διάδοσης μονοχρωματικού φωτός που παράγει το Laser και απορροφάται από την μελανίνη της τρίχας. Με αυτό τον τρόπο στοχεύουμε στον τριχικό θύλακα και στην θερμική καταστροφή του, χωρίς να εκτίθεται κάποιο άλλο σημείο του σώματος σε κίνδυνο. Κατά αυτόν τον τρόπο η τριχοφϋία, σταδιακά μετατρέπεται σε χνοώδη και αδύναμη μέχρι την πλήρης αναστολή της ανάπτυξής της. Η δράση των Laser 4ης γενιάς συνδυάζεται, έτσι ώστε να διασφαλίζεται άριστο αποτέλεσμα σε όλα τα είδη τριχοφυΐας και σε όλους τους τύπους δέρματος.
Τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η αποτρίχωση Laser είναι πολλά και κυρίως σημαντικά. Με την εφαρμογή του Laser σε περιοχές με έντονη τριχοφϋία, μπορούμε να έχουμε ικανοποιητικά αποτελέσματα από την πρώτη κιόλας εφαρμογή. Καταλυτικό ρόλο στο συνολικό αποτέλεσμα, παίζουν η ποιότητα της τρίχας, η έκταση της περιοχής που έχουμε να αποτριχώσουμε καθώς και ορισμένοι παράγοντες οι οποίοι επηρεάζουν τον φυσιολογικό κύκλο ανάπτυξης της τρίχας, όπως η ηλικία, οι ορμόνες, το βάρος, η λήψη φαρμάκων, ο μεταβολισμός, η κληρονομική προδιάθεση και ορισμένες παθολογικές καταστάσεις. Στα πλεονεκτήματα της αποτρίχωσης Laser εντάσσονται επίσης η αποφυγή ερεθισμών και μολύνσεων αλλά και η αποφυγή της Θυλακίτιδας. Τέλος αξίζει να επισημάνουμε ότι με την αποτρίχωση Laser έχουμε ουσιαστική αποτελεσματικότητα στην εξάλειψη της ανεπιθύμητης τριχοφύιας ενώ το δέρμα μένει απαλό και βελούδινο χωρίς ερεθισμούς ή άλλες ανεπιθύμητες καταστάσεις όπως εκδορές, σπυράκια και φλεγμονές.

Τι πρέπει να κάνω πριν την αποτρίχωση Laser;

Υπάρχουν ορισμένοι απλοί κανόνες οι οποίοι θα πρέπει να ακολουθηθούν έτσι ώστε η διαδικασία της αποτρίχωσης Laser να ολοκληρωθεί με επιτυχία. Η περιοχή στην οποία θα εφαρμοστεί το Laser, θα πρέπει να είναι εντελώς καθαρή, χωρίς υπολείμματα make-up, κρέμας, πούδρας, αποσμητικών και λοιπών σκευασμάτων. Κατά την ημέρα της εφαρμογής, θα πρέπει να αποφευχθεί η ενασχόληση με δραστηριότητες που πιθανόν να δημιουργήσουν στο σώμα εφίδρωση. Το ερύθημα (κοκκινίλα) που πιθανόν παρουσιαστεί κατά την αποτρίχωση, υποχωρεί τις πρώτες ώρες. Βοηθητικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, αν επιμένει, κομπρέσες (με κρύο νερό ή πάγο). Επίσης θα πρέπει να αποφύγουμε την επαφή με την θαλασσινό νερό αλλά και το νερό της πισίνας, όπως και την χρήση σάουνας μέχρι το δέρμα να επανέλθει πλήρως στην φυσιολογική του κατάσταση. Φοράτε ή να φέρετε μαζί σας ανοιχτόχρωμο ρουχισμό (για την περιοχή του bikini line, είναι προτιμότερο να φοράτε ανοιχτόχρωμο μαγιό, για τις μασχάλες αμάνικο μπλουζάκι). Μην χρησιμοποιείτε make-up για τουλάχιστον 24 ώρες (ή περισσότερο χρόνο αν σας το συστήσει ο ιατρός) μετά την αποτρίχωση με Laser. Σε περίπτωση που σας έχει δοθεί τυχόν φαρμακευτική αγωγή, μην παραλείψετε να την ακολουθήσετε.

Είναι επικίνδυνη η αποτρίχωση Laser για το δέρμα ή/και τον οργανισμό μου;

Η αποτρίχωση Laser είναι η πλέον ασφαλέστερη μέθοδος αποτρίχωσης και δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία άλλη, ούτε ως προς την ποιότητα του αποτελέσματος ούτε και ως προς την τεχνική της. Είναι απόλυτα ασφαλής μέθοδος και αυτό γιατί η δράση του Laser είναι επιλεκτική και αφορά αποκλειστικά και μόνο τα τριχοθυλάκια. Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στις περιοχές όπου δεν υπάρχει κανονική τριχοφϋία, αλλά χνούδι. Αν δε δοθεί η κατάλληλη προσοχή, μετά την χρήση Laser το χνούδι θα μετατραπεί σε ανθεκτική τριχοφϋία και έτσι θα έχουμε επιπλέον συνεδρίες για την εξάλειψή της. Τα Laser, είναι ιατρικά μηχανήματα και η χρήση τους γίνεται πάντα υπό την επίβλεψη γιατρών, οι οποίοι είναι σε θέση να παραμετροποιήσουν την εφαρμογή σύμφωνα με τις ανάγκες του ενδιαφερόμενου.

Πότε είναι απαραίτητη η αποτρίχωση Laser;

Η αποτρίχωση Laser,  συνίσταται σε οποιοδήποτε άτομο επιθυμεί να απαλλαγεί από την ανεπιθύμητη τριχοφϋία. Ωστόσο σε ορισμένες περιπτώσεις ατόμων, η αποτρίχωση Laser αποτελεί μονόδρομο στην λύση του προβλήματος της τριχοφϋίας όταν συνυπάρχει Θυλακίτιδα, κονδυλώματα ή όταν το άτομο έχει ευρυαγγείες (κυρίως στα κάτω άκρα). Επιπλέον με την αποτρίχωση Laser απαλλαγόμαστε από την πιθανότητα να ταλαιπωρήσουμε το δέρμα με μακροπρόθεσμες επιπτώσεις (όπως η χαλάρωση του δέρματος από την χρήση κεριού σε σημεία όπως μπικίνι, μασχάλες).

Πρέπει να κάνω εξετάσεις πριν την αποτρίχωση Laser;

Σαν γενική απάντηση θα λέγαμε ότι δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός στην αποτρίχωση Laser. Ο ιατρός που θα καταγράψει το ιατρικό σας ιστορικό, θα κρίνει αν πρέπει να γίνουν εξετάσεις όπως ορμονικός έλεγχος ή άλλος έλεγχος τον οποίο κρίνει απαραίτητο.

Πονάει η αποτρίχωση Laser;

H αποτρίχωση Laser είναι μια μη επεμβατική ιατρική διαδικασία η οποία πραγματοποιείται στην επιφάνεια του δέρματος. Κατ’ επέκταση δεν υπάρχει το αίσθημα του πόνου ή ο κίνδυνος μικροτραυματισμού και πληγών. Ίσως νοιώσετε μια μικρή ενόχληση η οποία είναι στιγμιαία και δεν έχει περαιτέρω διάρκεια. Όταν απαιτείται, χρησιμοποιούμε τοπική αναισθητική κρέμα στις ευαίσθητες περιοχές.

Τα αποτελέσματα της αποτρίχωσης Laser είναι μόνιμα;

Η αποτελεσματικότητα της μεθόδου είναι τόσο άμεση όπου θα δούμε εμφανή διαφορά από την πρώτη κιόλας συνεδρία. Για να αξιολογήσουμε την μονιμότητα του αποτελέσματος της αποτρίχωσης Laser θα πρέπει να εξετάσουμε τις παραμέτρους εξατομικευμένα. Κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός, οπότε η απάντηση είναι εξατομικευμένη. Με την μέθοδο της αποτρίχωσης Laser έχουμε άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Επιπλέον η ανεπιθύμητη τριχοφϋία ελαττώνεται σημαντικά. Με την ολοκλήρωση των συνεδριών που θα μας συστήσει ο ιατρός και λαμβάνοντας υπόψη του την συμπεριφορά της τριχοφϋίας μας, θα μας ενημερώσει για το διάστημα που πρέπει να γίνει η επαναληπτική συνεδρία έτσι ώστε στα τριχοθυλάκια που θα αναπτυχθούν εκ νέου τρίχες, να γίνει η εφαρμογή με Laser.

Μπορώ να σταματήσω όποτε θέλω την συγκεκριμένη μέθοδο αποτρίχωσης Laser;laser-αποτριχωση-pmi-banner

Η αποτρίχωση Laser, είναι μια διαδικασία η οποία καταστέλλει την ανεπιθύμητη τριχοφϋία και την έντασή της. Επομένως δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός που να σας καθιστά δέσμιους της συγκεκριμένης μεθόδου. Ωστόσο όσο τυπικοί είστε στις επαναληπτικές συνεδρίες, τόσο τα αποτελέσματα θα έχουν μεγαλύτερη χρονική διάρκεια και η τριχοφϋία θα υποχωρεί ολοένα και περισσότερο.

Σε ποιες περιοχές μπορώ να κάνω αποτρίχωση Laser;

Την  αποτρίχωση Laser μπορούμε να την εφαρμόσουμε σε οποιοδήποτε μέρος του σώματός μας, επιθυμούμε να αποτριχώσουμε. Οι ανάγκες των γυναικών διαφέρουν από τις ανάγκες των αντρών. Για τις γυναίκες οι συνηθέστερες περιοχές που χρήζουν αντιμετώπισης είναι πρόσωπο, μπικίνι και ακολουθούν πόδια, μασχάλες, χέρια, πλάτη, στήθος, κοιλιά. Για τους άντρες οι συνηθέστερες περιοχές είναι πλάτη, στήθος, κοιλιά και ακολουθούν αυτιά, μύτη, χέρια, γλουτοί, πόδια.

Έχω άσπρες τρίχες. Μπορώ να απαλλαγώ από αυτές με την αποτρίχωση Laser;

Δυστυχώς η απάντηση είναι όχι. Το Laser στοχεύει στην μελανίνη του τριχοθυλακίου. Στις λευκές τρίχες έχουμε απουσία της μελανίνης, επομένως δεν θα έχουμε κάποιο αποτέλεσμα.Σχολιάστε