Αποτρίχωση με εξελιγμένα LASER

Η αποτρίχωση με την τεχνολογία των LASER είναι πλέον μία πολύ δημοφιλής μέθοδος τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες που θέλουν να απαλλαγούν οριστικά από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα.

TRAFFIC
Ιούνιος 2005

Με την συνεργασία του κ. Τζερμιά Χριστόφορου – Δερματολόγου,
Διευθυντή του Τμήματος LASER Δερματολογίας και Μεταμόσχευσης Μαλλιών του Ιατρικού Αθηνών.

Με την εξελιγμένη τεχνολογία των LASER αντιμετωπίζεται η έντονη τριχοφυΐα ακόμη και σε περιπτώσεις που οφείλεται σε ορμονολογικά προβλήματα όπου έχουμε συνεχή τροφοδότηση της τριχοφυΐας.

Είναι πολύ σημαντικό να γίνει κατανοητό ότι στην ουσία LASER σημαίνει φως. Πρόκειται δηλαδή για μία εντελώς ακίνδυνη δέσμη φωτός που μετατρέπεται σε θερμική ενέργεια. και απορροφάται από τη μελανίνη του τριχικού θύλακα. Τα εξελιγμένα LASER τελευταίας γενιάς βασίζονται στην αρχή της επιλεκτικής φωτοθερμόλυσης. Αυτό σημαίνει ότι τα εξελιγμένα LASER δρουν επιλεκτικά στο στόχο, δηλαδή στον τριχικό θύλακα.

Η δέσμη φωτός του LASER στοχεύει στα σημεία της τρίχας που είναι υπεύθυνα για την ανάπτυξη της δηλαδή τη ρίζα και το bulge. Η δράση γίνεται αποκλειστικά και μόνο στο στόχο αφήνοντας ανέπαφη τη γύρω περιοχή, σε αντίθεση με τα μηχανήματα φωτοαποτρίχωσης που λόγω της μη επιλεκτικής δράσης τους σε υψηλές εντάσεις προκαλούν πόνο, δημιουργούν βλάβες στους γύρω ιστούς, ενώ σε χαμηλές εντάσεις είναι αναποτελεσματικά.

Η διαδικασία της αποτρίχωσης είναι ανώδυνη αλλά αν ο ενδιαφερόμενος το επιθυμεί μπορεί να γίνει χρήση κρέμας τοπικής αναισθησίας. Το ίδιο το μηχάνημα τόυ LASER πάντως έχει ψυκτικό μηχανισμό που αφενός ελαττώνει την οποιαδήποτε ενόχληση και αφετέρου προστατεύει διπλά την επιδερμίδα αφήνοντάς την άθικτη.

Κάθε περίπτωση είναι μοναδική γιατί έχει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται. Σε περιπτώσεις ανοιχτόχρωμης τριχοφυΐας χρειάζεται και εφαρμογή συμπληρωματικών μεθόδων, γι αυτό πρέπει η αντιμετώπιση του προβλήματος να γίνεται υπεύθυνα από γιατρούς που θα δουν το πρόβλημα σφαιρικά.

Δεν υπάρχει απαγόρευση για την έκθεση στον ήλιο μετά την εφαρμογή. Η αποτρίχωση με LASER μπορεί να γίνει οποιαδήποτε εποχή του χρόνου αρκεί το δέρμα να μην είναι μαυρισμένο από τον ήλιο. Συνήθως οι γυναίκες με έντονη τριχοφυΐα γίνονται εσωστρεφείς, έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση νοιώθουν μειονεκτικά με αποτέλεσμα να αναζητούν μία οριστική λύση στο πρόβλημα της τριχοφυΐας που θα βελτιώσει γενικότερα τη ζωή τους.

Ο αριθμός των συνεδριών που χρειάζονται για να λυθεί το πρόβλημα δεν είναι συγκεκριμένος. Εξαρτάται τόσο από την περιοχή (πόδια, χέρια κ.λ,π) όσο και από τα αίτια που προκαλούν την τριχοφυΐα.